Cartonase Montessori, animale si fructe

Sunt atat de incantata de cartonasele de tip Montessori facute de mine si de faptul ca Olivia le-a indragit si le foloseste, incat imi vine sa ma laud peste tot si sa le printez in multiplu exemplar si sa le ofer tuturor mamicilor pe care le stiu 🙂

Ideea o am de mult, pentru ca activitatile cu cartonase sunt de baza in conceptul Montessori, si e plin internetul de diverse ‘free printables’ tematice, pentru copii mai mari sau mai mici. Totusi, am vrut sa imi aleg singura pozele, sa pot sa scriu in romana sub ele si mai ales sa aleg animale pentru care aveam deja sau era usor sa gasesc figurine. La varsta micuta a Oliviei (1 an si 8 luni), principala activitate pe care ma gandeam ca o putem face era cea de potrivire a pozelor cu figurine reprezentand acelasi animal.

Zis si facut, aici e rezultatul muncii mele: carduri printabile de tip montessori (e un fisier .docx, se poate descarca fara nicio problema). Am ales poze cu animale domestice, animale salbatice si de prin jungla, animale marine si poze cu fructe. Figurine cu animale domestice se gasesc foarte usor, in special pe la magazinele cu tot felul de chinezisme pentru copii. Am mai gasit la Jumbo seturi cu animale din jungla si animale marine, parca 6-7 lei setul. Printarea si tiplarea cartonaselor a mai costat si ea 18 lei.

Suficient cu organizarea, sa trecem la joaca!

colaj cartonase montessori

Olivia a fost foarte receptiva la ideea de a potrivi cartonasele cu figurine si m-a surprins demonstrandu-mi ca e in stare sa puna girafa la girafa si rinocerul la rinocer. Ne-am jucat si cu fructele, dar nu am insistat foarte tare. Astept sa vina vara si sa avem in casa si piersici, si capsuni, si cirese, si tot ce i-am mai ales eu ca poze.

De ce acest gen de activitati? Pentru ca ajuta copilul sa faca asocieri, sa asimileze conceptul de potrivire, de clasificare, si nu in ultimul rand ii dezvolta limbajul. Olivia ia foarte curioasa cartonas dupa cartonas, mi-l arata, si ma pune sa repet cum ii zice individului din poza.

Pe viitor, intentionez sa ma folosesc de comoara de resurse printabile gasita aici. Ma fascineaza pur si simplu multitudinea de posibilitati de joaca, dublate de oportunitati de invatare, pe care le ofera acest gen de materiale.

Nu pot decat sa multumesc tuturor mamicilor care si-au facut bloguri si au generozitatea de a impartasi idei, caci astept cu nerabdarea unui copil mic sa le experimentez si eu pe toate, alaturi de Olivia 🙂

14 gânduri despre „Cartonase Montessori, animale si fructe

Adăugă-le pe ale tale

  1. Pentru cartonasele cu fructe si legume se pot folosi la joaca fructele si legumele de plastic de la „bucataria” surioarei mai mari! Ca idee! 🤗 In Jumbo se gasesc sub forma de coș de cumparaturi!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑