Tips & tricks pentru un tort frumos si sanatos

Cand vine vorba de torturi aniversare pentru cei mici, e important sa indeplineasca doua conditii:

  • Sa fie sanatos – asta ar fi cerinta parintelui
  • Sa fie frumos – evident cerinta copilului.

Ce te faci insa ca pentru a fi sigura ca tortul e sanatos, cel mai bine il faci in casa, in timp ce in ziua de azi prin „frumos” nu se ma intelege un decor minimalist cu fructe, ci musai o imagine cu personajele favorite?

Anul asta am gasit solutia pentru a impaca si capra si varza: tort facut in casa, cu fructe din gradina, bun de te lingi pe degete (bineinteles ca l-a facut mama, nu eu) si decor cu Ana si Olaf cumparat din magazin.

DSC_0747DSC_0756

Zic repede, sa nu care cumva sa se impacienteze vreo cititoare si sa imi dea peste nas cu „nesanatatea” decorului: poza e printata pe vafa comestibila si se gasesc diverse modele, ori la cofetarii ori in Auchan (10 lei, raionul cu creme de prajituri).

DAR, oricat de comestibila se declara a fi vafa, cea cumparata de mine insuma pe eticheta nu mai putin de 10 E-uri. Asa ca strategia este de a face tortul frumos, de a-l prezenta asa in timpul momentului muzical de „Laaaaaa muuuuuulti aaaaani!”, apoi de a indeparta cu viclenie pojghita colorata atunci cand se portioneaza si se pune in farfurii. Manevra e simpla, pentru ca daca poza e aplicata cu putin timp inainte de servire nici nu apuca sa se inmoaie prea tare.

Asa arata o vafa inainte de aplicare:

Ta-daaam!

Copilul s-a bucurat ca a avut un tort ca de cofetarie, pretul a fost mic, E-urile au fost indepartate iar gustul a avut savoarea dulciurilor facute in casa.

 

Un gând despre „Tips & tricks pentru un tort frumos si sanatos

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑