Despre fibroadenoame, scoruri BIRADS, alăptare și operații.

În iarna lui 2013 alaptam de 6 luni de zile și tocmai aflasem ca formatiunea depistata ecografic la unul dintre sani era clasificata ca un BIRADS 4. Doctorul mi-a recomandat sa intarc cat mai repede copilul si sa fac o biopsie. Am pus o intrebare pe un grup de Facebook destinat alaptarii, sperand sa mai gasesc niste mame care sa fi trecut prin experiente similare, care sa imi dea ceva sfaturi. Sau macar curaj :). N-am primit niciun răspuns relevant la momentul repestiv.

Saptamana aceasta, la aproape 4 ani distanță, o altă mamă – necunoscuta – a găsit întrebarea mea pe grupul de Facebook. Se afla intr-o situatie similara, asa ca si-a facut curaj si m-a întrebat cum a continuat experienta mea, căci și ea alăptează, are un fibroadenom suspect și e îngrijorată pentru că de-abia in martie are o programare la un renumit doctor X.

Coincidențele din viața asta mă dau uneori peste cap.

I-am răspuns: ieri m-am operat.La același doctor X.

Nu plănuiam să scriu despre acest subiect, dar coincidenta asta m-a pus pe ganduri si mi-a amintit de motivul pentru care am inceput acest blog: acela de a oferi niște informații de care eu la rândul meu as fi avut nevoie la un moment dat, dar pe care nu le-am găsit atunci.

*****

Cu 5 ani in urma, în 2012, descopeream că am un nodul la un san catalogat ecografic ca fiind „cel mai probabil un fibroadenom”. Și pentru că statisticile sunt la mare moda, i s-a atribuit si un calificativ de BIRADS 3. BI-RADS este o o scala stabilita la nivel international prin care li se atribuie formatiunilor mamare descoperite imagistic niste grade de risc oncogen. De exemplu, BIRADS 3 indica o probabilitate de 0-5℅ de a avea o tumoare maligna. Sub acest 5℅ se presupune că te poți considera în siguranță și medicii recomanda doar reevaluare ecografica la 6-12 luni, precum și reducerea surselor de estrogen (o sa revin asupra acestui aspect cu alta ocazie).

Acest 5% m-a multumit, asa ca am acceptat situatia si mi-am vazut de viata.

În 2013 eram deja mamă și alaptam cu drag. La 6 luni de la naștere m-am gândit sa mai fac o ecografie la sân, să văd ce-mi mai face fibroadenomul. Doctorita mea mă sfătuise să nu fac ecografii in primele 3 luni de alaptare, deoarece structura sânului se modifică si de-abia după 3 luni revine cât de cât la normal.

Așa că am fost la ecografie, după 6 luni de alăptare exclusiva. Și ca sa fie un articol cu adevarat util, zic că n-ar fi rău să dau și nume. Am fost la Dna doctor Craioveanu, la Regina Maria. Unul dintre medicii care apar pe monitoarele lor, că fiind printre cei mai calificați și cu rezultate remarcabile. Tot de la ea primisem și diagnosticul de BIRADS 3 anterior și, desi nu fusese prea simpatică, am zis sa merg tot la dumneaei.

Doamna doctor a tinut inainte de toate sa ma apostrofeze pentru ca am venit la ecografie in timp ce alăptez, deoarece structura sânului e cu totul alta și ea n-are cum sa analizeze la fel. Dar că dacă vreau sa arunc cu banii, ea îmi face investigatia. Ok. De aceasta dată diagnosticul a fost de BIRADS 4. Nu știu cine o fi gândit scara asta a scorurilor și a probabilităților, dar daca nivelul 3 se întinde pe 5 procente de probabilitate, nivelul 4 și-a alocat următoarele 90 de procente. Mda. Când vezi foaia aia de hârtie pe care scrie probabilitate de malignitate 5-90 ℅, îți cam fuge pământul de sub picioare.

Doamna doctor m-a mai certat încă o dată că alăptez și că îi îngreunez misiunea, mi-a poruncit sa intarc copilul de a doua zi, că oricum are 6 luni, și să fac o biopsie cat mai repede. Una peste alta, am plecat de acolo si suparata, si umilita. Pur si simplu nu pot sa ma obisnuiesc cu acesti doctori cu atitudine de superioritate, care au uitat la un moment dat ca a tipa la pacienti n-ajuta la nimic. Daca ar fi tipat doar la mine, as fi zis ca-i doar antipatie. Dar a tipat si la asistenta din cabinet, care nu reusea sa scrie atat de rapid pe cat si-ar fi dorit doamna doctor. Cam asta a fost experienta mea nu tocmai placuta cu d-na Craioveanu. O fi medic bun si  apreciat, dar n-am simtit vreo dorinta de a crea sau mentine o relatie medic-pacient, asa ca a fost si ultima data cand am vazut-o.

Trebuia sa iau o decizie. N-a fost una ușoară. Am plecat de acolo cu gândul de a alăpta in continuare și am ajuns acasă speriata de parcă aș fi avut scris un 100℅ pe foaia din geantă. Am ales până la urmă o soluție de mijloc și am început o înțărcare treptată, care s-a finalizat după 3 luni. La 9 luni fetița mea primea laptele praf pe care îmi dorisem atat de mult sa il evit, iar eu… după inca o lună de asteptare și încă o ecografie, primeam un nou diagnostic de BIRADS 3.

Mi-e greu sa zic ce am simțit atunci. Pe de o parte ușurare, pe de alta ciuda și furie pentru că îmi înțărcasem fetița degeaba. Dar am ales sa privesc partea plina a paharului, si anume scaderea statistica a riscului, și am mers mai departe.

Asta se întâmpla în 2014. Au trecut 2 ani in care scorul ecografic a persistat, până la sfârșitul anului trecut când o noua ecografie mi-a arătat de aceasta data 3 formatiuni, dintre care una, cunoștinta mea veche, primea din nou o nota de corigență: BIRADS 4. De data aceasta am numai cuvinte de laudă despre doamna doctor, Mihaela Nedelea, care a arătat că îi pasă. A vorbit cu mine, m-a intrebat de tot istoricul ecografic anterior, mi-a explicat opțiunile și m-a sfătuit să continui cu un RMN la sân, apoi cu o eventuala biopsie.

Au urmat un RMN care s-a soldat cu exact același diagnostic, așa că mi s-a recomandat sa trec la următorul pas din protocolul de diagnosticare: puncția cu biopsie.

Doar că intre timp soțul meu a aflat de un doctor renumit, specializat pe chirurgie mamara oncologică – dl. Alexandru Blidaru- și a reusit sa îmi facă o programare la el. Recunosc ca am fost un pic reticenta, am eu niste pitici pe creier legat de doctorii foarte celebri, dar intr-un final am mers pe mana sotului si bine am facut.

A venit si ziua programarii, cand domnul doctor mi-a spus ceva nesperat. Si anume ca parerea lui, bazata pe cei 30 de ani de experienta, e diferita fata de ce arata toate analizele astea moderne, ecografii si RMN, cu care am venit la pachet, si ca lui nu i se pare nimic suspect, mai ales ca stiu de fibroadenoame de atata timp. Dar ca, desigur, se poate insela, asa ca imi recomanda operatia, pentru indepartarea leziunilor problematice. Am vorbit si despre biopsie, dar mi-a intarit o idee care deja mi se conturase in cap – chiar daca biopsia iese in regula, exista doua aspecte: 1. Se poate sa iasa fals negativa, in functie de zona din care se ia mostra; 2. La urmatoarele evaluari ecografice totul va fi la fel, scorurile BIRADS vor persista, si voi trai intr-o permanenta incertitudine.

A urmat o alta decizie grea, dar am ales sa merg pe varianta operatiei, in regim privat, la Euroclinic. Nu stiam mai nimic despre ce va presupune interventia, caci nu am apucat sa intreb foarte multe la consultatie, toate detaliile administrative lamurindu-le mai tarziu cu asistenta (cred) care se ocupa de programari.

Las mai jos cateva informatii legate de operatie, in ordinea aleatoare a amintirilor:

  • Mi-au fost cerute ca analize preliminare niste analize de sange (cele uzuale + diversi markeri tumorali), urocultura, un CT torace-abdomen-pelvis, EKG, ecografie cardiaca, test Papanicolau. Toate recente, facute in ultima jumatate de an.
  • Operatia se face doar cu anestezie generala.
  • Interventia propriu-zisa a durat cam vreo ora cu totul, dar trebuie mentionat ca dupa excizia tumorilor acestea se trimit in laborator pentru o analiza patologica, ale carei rezultate sunt gata in 20-30 de minute. Deci cam jumatate din durata operatiei consta de fapt in asteptarea rezultatelor de laborator, pentru a decide daca se inchide incizia sau daca e nevoie de o abordare mai agresiva
  • Inainte de operatie trebuie semnate niste formulare prin care iti dai sau nu acordul asupra unei eventuale masectomii, in cazul in care analizele de laborator indica malignitate. Semnarea foilor alora e un moment pentru care nu cred ca te poti pregati suficient.
  • Spitalizarea dureaza o noapte. Eu am fost operata in jur de 4 dupa-amiaza, am stat cam o ora la terapie intensiva dupa, apoi in rezerva, iar a doua zi pe la 12-1 ma externam.
  • Incizia se face la marginea areolei mamare. Asa s-a intamplat la mine, asa am auzit si de la alte persoane. Eu inca am un mic pansament, nu stiu ce se ascunde dedesubt, dar am inteles ca nu ramane un semn vizibil.
  • Ma asteptam sa fiu externata doar cu un pansament local, dar am fost bandajata de jur impreujul bustului, ca o mumie. Cred ca jumatate din durerea pe care am resimti-o in prima zi dupa operatie a fost din cauza stransorii care de-abia imi dadea voie sa respir. Am scapat de bandaj dupa 2 zile.
  • Durerea. Suportabila. Prima zi a fost mai rau, imediat ce a trecut efectul calmantelor, si a fost deranjant pana mi-am dat tot bandajul jos. Acum, la 5 zile dupa, sunt ok. Doare putin la atingere, dar in rest ma misc fara probleme.
  • Mi s-a prescris un tratament post-operator constand in antibiotic, antiinflamator si anticoagulant. Acesta din urma, Clexane-ul, e o experienta unica. Am invatat sa imi fac singura injectii in burta, lucru de care nu m-as fi imaginat vreodata in stare. (Nu e atat de rau pe cat suna)

Analizele de laborator din timpul operatiei au iesit bune, aratand ca e vorba despre fibroadenoame. Da, a fost super-oferta: m-am dus sa-mi scot unul, mi-au scos 3. Daca tot erau in zona 🙂

Una peste alta, am scapat. Si de formatiunile suspecte, care s-au dovedit din fericire a nu fi chiar atat de suspecte precum ziceau ecografiile, si de stres. Domnul Blidaru a avut dreptate in privinta diagnosticului. Apropo de alaptare, mi-a mai spus ca operatia nu va afecta in niciun fel o eventuala alaptare viitoare.

Cam asta a fost experienta mea cu fibradenoamele si sper din tot sufletul sa se incheie aici. Mai am o formatiune mica si rebela la celalalt san, dar vreau sa cred ca acum stiu mai multe si poate, poate reusesc sa o tin sub control. Nu ca ar exista vreo reteta sau formula magica. Am tot citit si m-am interesat despre cauzele aparitiei acestor noduli, dar nu e nimic 100% sigur. Problema ar reprezenta-o un dezechilibru hormonal si un exces de estrogen in organism. Dar de unde vine estrogenul in exces… asta nu se mai stie la fel de sigur, desi e plin internetul de articole pe tema asta.

Inchei cu recomandarea de a citi un interviu cu dl. Prof. Dr. Blidaru, aici. Despre ecografii, mamografii, diagnostice, Angelina Jolie si nu numai.

Cam atat. Happy end. Un nou inceput. Daca pot ajuta cu orice alte informatii pe tema asta, raspund cu drag.

 

 

60 de gânduri despre „Despre fibroadenoame, scoruri BIRADS, alăptare și operații.

Adăugă-le pe ale tale

  1. Buna Olivia,

    Sunt intr-o situatie oarecum similara, in sensul ca am descoperit o formatiune dubioasa la san insarcinata fiind in 32 de saptamani. Acum sunt in 36 saptamani si dupa nastere trebuie sa fac cat mai repede interventia si as vrea sa vb cu tine daca se poate.

    Multumesc,

    Apreciază

    1. Buna,si eu am fost operată in urma cu 2 saptamani și as dori sa știu după cat timp ai voie sa îți începi viața sexuală, asta nu gasesc nicăieri pe internet .Mar interesa pentrucă îmi este frica sa încep de pe acum !(sper să-mi răspunzi ,ținând cont ca aici sunt comentarii din 2018 :)) )

      Apreciază

      1. O, cea mai grea intrebare de pana acum. Ar merita definita „viata sexuala” 🙂 Ideea e ca, daca nu iti implici sânii în viața sexuală, cred că o poți reîncepe imediat, nu văd de unde ar veni restricția. Dacă vrei să îi implici, intervalul de timp variază cu siguranță de la om la om. Important e să nu mai simți niciun discomfort. Eu știu sigur că nu am purtat sutien câteva luni, ci doar bustieră, pentru că mă jena. Altfel, pentru o părere medicală avizată, cred că e mai bine să consulți medicul care te-a operat. Recuperare rapidă!

        Apreciază

  2. Buna ziua.am citit de mai multe ori articolul d voastra si mi am facut in sfirsit curaj sa va deranjez cu cateva intrebari. In urma cu un an am inceput sa am dureri de san sting cu tot cu mina.am fost la ecografie de abia acum 2 luni la o doamna doctor care mi a gasit un fibroadenom de 8 mm.am repetat inca o ecografie dupa 4 zile la o alta doctorita care mi a gasit 3 fibroadenoame la sanul sting si unul mic la sanul drept de 3 mm si m a trimis imediat la mamografie.Cand am ajuns acolo i am aratat doamnei radiolog ecografiile si m a sfatui sa nu ma iradiez degeaba ca am sub 40 de ani si nu se vede mare lucru si ca ar trebui sa fac un rmn.Am facut dupa cateva zile rmn ul la Iasi din care a reiesittca am doua fibroadenoame la sanul sting unul de 1,6 cm si unul de 90 mm.mi s a recomandat ecografie la 6 luni sau 1 an.Din cate am citit pe internet diagnosticul de fibroadenom se poate sti sigur doar prin biopsie .Va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. Sint disperata am 38 de ani,nici un copil si as dori sa fac o fertilizare in vitro la primavara dar cu acesti noduli la san am citit ca este periculos.As vrea sa ma operez la acelasi doctor la care ati fost si d voastra. Va rog din suflet daca puteti sa mi dati cateva informatii. Cat costa operatia aproximativ?In speranta unui raspuns va rog sa ma scuzati pentru deranj cu povestea mea dar sint disperata ,nu stiu unde sa mai apelez.O duminica frumoasa Anna

    Apreciază

  3. Buna imi poti spune cum a fost recuperearea?si eu am dacut acum o sapt operatia doar ca mie nu mi a facut incizia la areola ci pe raza sanului fiidca al meu era spre stern destul de mare 3,2cm la histopatologie a iesit fibroadenom.pot spune ca primele 2 zile ma durut dar acum nu ma doare decat ocazional m a cusut intradermic incizia deabia se vede.am sanul putin umflat si dureri in locul fibroadenomului dar sporadice.

    Apreciat de 1 persoană

      1. Bună seara, am un fibroadenom la sânul stâng pentru care mi sa recomandat operația, am citit experienta prin care ati trecut și a-și dori dacă se poate sa îmi spuneți numele medicului și costul operației.
        Mulțumesc
        Carmen

        Apreciază

      2. Buna seara! Numele medicului e mentionat in articol – dl Blidaru. Cat despre costuri – nu cred ca suma mai este relevanta, din moment ce eu am facut acea operatie in 2017, deci acum 3 ani. Multa sanatate!

        Apreciază

  4. Buna ziua!
    In urma cu câteva luni am simțit un nodul la autopalpare. Zilele trecute mi—am făcut curaj și am mers la o ecografie. Coincidenta este ca in aceeași zi am aflat ca sunt însărcinată! Domnul doctor mi-a clasificat ecografia la nivel Birads 3. El spune ca fiind mai precaut, îmi recomanda un consult și la un medic oncolog. Ideea e ca am abia 4-5 săptămâni de sarcina și nu știu ce sa fac. Dacă sa îmi ridic semne de întrebare. Punctia nu o pot face deoarece sunt însărcinată. Aștept un răspuns.
    Mulțumesc!

    Apreciază

    1. Buna Alexandra, îmi pare rău pentru problema ta, dar din păcate nu am cum sa te ajut cu un sfat, pentru că nu am pregătire medicală. Ce am povestit aici e strict experiența mea, dar nu sunt în măsură să fac recomandări. Multă sănătate și sarcină ușoară!

      Apreciază

  5. Buna ziua,am nascut de 7 luni si tot de atunci alaptez,problema e ca de azi dimineata a inceput sa ma doara sanul drept in partea de jos a varfului si simt ca am un dul acolo,ar putea fi oare vorba despre fibroadenom?Multumesc

    Apreciat de 1 persoană

    1. Buna! Diagnosticele astea se pun doar ecografic, de catre un doctor. Articolul meu povestește o experiență proprie, dar fiecare om e diferit. Îți recomand sa ceri o părere avizată, unui cadru medical. Multă sănătate îți doresc si clipe frumoase alături de bebe.

      Apreciază

  6. Buna! De ieri sunt devastata desi nu stiu nimic cu exactitate …numai BIRADS 4 imi da multe de gandit si nodulul palpabil la sanul drept …inceputul povestii seamana f mult cu situatia in care sunt si eu acum. Am o fetita de 8 luni alaptata . Ieri am fost la eco pentru a investiga un nodul ce l.am descoperit pe la inceputul alaptarii dar caruia nu i.am mai dat importanta pana acum 2 saptamani. Am tot sperat ca trece, ca este din cauza laptelui, canale infundate si alte treburi de genul. Am intrat in cabinet f optimista si cu gandul ca nu poate fi ceva rau insa am iesit de acolo cu foarte multe indoieli. Doctorul mi.a spus ca nu arata deloc bine ce se vede acolo si recomanda biopsie . Am mai facut o programare luni pentru a doua parere …iar miercuri sunt programata la biopsie …am o gramada de ganduri in minte si ma doare faptul ca va trebui sa intrerup alaptarea daca este ceva urat ceea ce mi.am dorit sa se intample cat mai tarziu…dar copilul meu are mai mare nevoie de mine… Sper ca Dumnezeu sa aseze lucrurile cum stie el mai bine. Multa sanatate!

    Apreciază

    1. Te înțeleg perfect, am trecut prin aceleași stări și….e o decizie foarte grea. Dar e un risc care trebuie înlăturat. Multă sănătate! Sper sa primesti vesti bune!

      Apreciază

  7. Buna, poti spune care sunt costurile interventiei la Euroclinic? Am birads 4a si astept rezultatul biopsiei.
    Radiologul (dr.Teodorescu) si dr. Botea cu care am facut biopsia cred ca e fibroadenom, dar daca sunt atipii la biopsie, trebuie excizat.
    Multumesc anticipat:)

    Apreciază

    1. Cand m-am operat eu a costat in jur de 8000 lei cu totul. Dar din aceasta suma, din câte stiu, cam jumătate a fost onorariul medicului, mai mare decât în mod normal pentru ca nu era medic regina maria, ci doar opera și acolo. Deci cu medic de la ei e probabil mai puțin, dar depinde daca nu s-a mai schimbat intre tinp. Cel mai bine intrebi direct acolo, dar sper sa nu fie cazul. Multa sănătate!

      Apreciază

      1. Multumesc mult pentru raspuns:)
        In afara faptului ca nu am copii, povestile noastre sunt aproape identice. Fibroadenomul meu are 7 ani si este monitorizat de 4 ani.

        Apreciat de 1 persoană

    2. Eu am dat 4200 ron acum 2 saptamani la Euroclinic cu Dr.Barta Bogdan si inca 550 examenul histopatologic. Daca duci bilet de trimitere de la medicul de familie, iti fac discount 1400 ron.

      Apreciat de 1 persoană

      1. Saptamana asta ar trebui sa aflu daca e necesar sa extirp fibroadenomul sau nu, in urma biopsiei cu ac gros. @Andra, excizia ta este la marginea aureolei sau pe suprafata sanului?
        Inteleg ca la prof. Blidaru este o lista foarte lunga de asteptare, iar prioritatile, in mod firesc, sunt date de cazurile serioase. Referitor la zona tare dupa operatie, citesc pe diferite pagini ca este ceva destul de frecvent. Recuperare usoara:)

        Apreciază

      2. @Maria Excizia este la marginea aureolei si este foarte mica avand in vedere ca fibroadenomul a fost destul de mare. Dr. Barta a facut o treaba de exceptie si il recomand cu mare drag. Dansul a fost disponibil imediat in cazul meu. Referitor la zona tare, am tinut gheata si am aplicat Lioton gel si se diminueaza. Sanatate multa!

        Apreciază

  8. Buna! Astazi am fost pentru cea de.a doua parere la o alta eco mamara. Acum sunt de.a dreptul in ceata. Daca saptamana trecuta am plecat aproape plangand din cabinetul medicului, astazi mi s.a spus sa stau linistita ca pare a fi un galactocel, eu aflandu.ma inca in perioada de alaptare si ca trebuie monitorizat. Sa alaptez in continuare si sa incerc sa golesc mereu sanul . Mi.a spus sa revin peste 6 luni daca nu apar alte modificari sau dureri. Mi.a spus medicul sa stau linistita ca ceea ce ma sperie pe mine cel mai tare nu are aspectul nodulului meu.. medicul de astazi este si ginecolog si mai in varsta decat prima …

    Apreciază

    1. @Andreea, iti pot recomanda Donna Medical Center. La dr. Teodorescu se ajunge destul de greu, pentru ca este foarte solicitata(eu sunt pacienta ei din 2014), insa are o echipa de radiologi in clinica extraordinari.

      Am ajuns la ei dupa ce un „medic” dintr-o clinica privata m-a speriat ingrozitor…aveam mai putin de 24 de ani atunci.

      Un alt medic extraordinar este dr, Lesaru, in Fundeni, insa este la fel de prins, iar programarile se reiau abia din decembrie 2018, pentru 2019.
      Cu prof. Blidaru m-am intalnit in 2014 si confirm 100% cele relatate de Madi. La superlativ!

      Apreciază

  9. Buna! Am trecut printr-o experienta similara acum 2 saptamani la Euroclinic. Am scapat dupa o noapte de spitalizare cu un plasture mic si o cutie cu antiinflamator 😁. Nu am avit deloc dureri insa acum in locul fibroadenomului meu de 4 cm e o zona tare care dupa spusele doctorului ar trebui sa dispara in timp. Tu ai trecut prin asa ceva? Daca da, a trecut de la sine sau ai stat cu gheata la san sau ai folosit vreun unguent special? Iti multumesc pt.raspuns.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Bună! Nu, nu mi-a apărut nicio zonă tare, in schimn păream cam vânătă. Doctorul mi-a recomandat lioton gel, dar nu prea m-am ținut de el. A dispărut cu timpul, oricum. Acum nu se mai vede niciun semn 🙂

      Apreciază

  10. Buna! A ajuns si rezultatul meu pentru biopsie. Este un fibroadenom clasic, fara atipii, si nu necesita interventie, conform interpretarii. Dupa vacanta de vara (chiar am nevoie de o pauza dupa tot stresul asta) cred insa ca voi alege varianta operatiei, pentru linistea mea viitoare. Mi-a ajuns o sperietura:)

    Apreciat de 1 persoană

    1. Bună!
      Și eu sunt într-o situație similara și ma gândesc la operație.
      Vreau sa te întreb în urma incizie ai rămas cu semn vizibil?

      Apreciază

      1. Bună! Nu, a rămas o mica cicatrice după operație, foarte fină, dar acum la câțiva ani distanță nu se mai vede nimic.

        Apreciază

  11. La fel și eu , am bidras 3 , alăptez la un singur sân . Operata in 2010 -masectomie unilaterala . Bebe are 6 luni acum și mi sa recomandat rmn sau ct (sa mai vazut cate ceva pe ici pe colo ). M-am chinuit 6 luni sa îl țin Atașat și e sân și acum nu as vrea sa fac ct aau rmn

    Apreciază

    1. Multă sănătate îți doresc, și putere. Privește in perspectivă: pentru copil e mai important sa fie mama bine pe termen lung, decât să fie alăptat o perioadă mai mare.

      Apreciază

  12. Buna Madi,
    Peste o luna sunt programată ptr intervenție , am emoții mari…ptr ca am făcut biopsia , este fibroadenom, dar uneori am ușoare dureri in sân și asta ma sperie…spune-mi te rog după operație ai purtat acel sutien de compresie postoperator? Merci mult!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Buna! Am purtat o perioadă o bustiera destul de strânsă, dar nu era ceva cumparat de la vreun magazin cu accesorii medicinale, ci de la unul sportiv 🙂 dar da, cred ca a ajutat. Recuperare ușoară îți doresc!

      Apreciază

  13. Citind articolul tau pot sa spun ca m-am liniștit destul de mult. Soției mele i s-a descoperit absolut intamplator(sau poate asa a fost sa fie) un nodul la un san. A primit scorul 4 si i s-a prelevat țesut pentru biopsie. Acum asteptam rezultatul(mai avem vreo două zile) si vreau sa spun ca eu sunt cel mai stresat si mai îngrijorat. Ea are moralul bun si suporta așteptarea mult mai bine. Eu, în schimb, nu pot sa ma gandesc la altceva decât la rezultat. Dar articolul tau m-a liniștit cel puțin pentru o perioadă. 🙂
    Multă sănătate va doresc.

    Apreciază

  14. Buna seara ,eu am fost diagnosticata cu formatiune ovalara 7/5 BIRADS 3,am cautat informati despere acesta si am dat de articolul publicat de tine,foarte interesant si cu multe informatii,multumesc!

    Apreciază

  15. fetelor , recomandati aceasta operatie? Am si eu un fibroadenom pe care il voi opera deoarece imi sta pe creier. Dar voi cele care ati trecut prin asta recomandati?

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑