Cum a fost la Bookswap Party – Schimb de cărți în București

Scriam aici, cu maxim entuziasm, că mă pregătesc pentru schimbul de cărți organizat în weekend la biblioteca Ion Creangă din București. Ei bine, evenimentul s-a întâmplat, cărțile pregătite cu drag și-au găsit destinatari, iar eu am rămas datoare cu o povestire.

Pe scurt, a fost un eveniment frumos, reușit. Cele două organizatoare, Ioana și Natalia, au făcut o treabă foarte bună cu organizarea lui și s-au gândit la o grămadă de detalii: de la fotograf și idei de socializare până la masa plină cu bunătăți cât se poate de naturale și sănătoase. Așa că n-am decât cuvinte de laudă la adresa lor și … speranțe că acest eveniment se va repeta în viitor 🙂

limonada.jpg

Olivia a fost tare încântată de băuturile aduse de Atelierul de Limonadă și a ținut morțiș să le testeze pe toate. N-a ratat nici bombonelele aduse de Atelierul de Bobo, nici chips-urile de măr fabricate în Moldova, ba chiar mi-a dat temă de casă să mai fac rost de câteva.

Oricât de multe bunătăți ar fi fost pe această masă, aglomerația mare a fost totuși la cea de-a doua masă, cea dedicată, desigur, cărților!

Iată cu ce m-am întors eu acasă:

Schimb de cărți București

Deși inițial am fost un pic dezamăgită de faptul că nu s-au luat cărțile printr-un sistem de rotație, astfel încât fiecare să aibă aceeași șansă de alegere, în final m-am bucurat de ceea ce am ales. Am citit câte ceva despre fiecare carte și m-am entuziasmat, de-abia aștept să le citesc pe fiecare dintre ele. M-am și apucat de cartea scrisă de Herta Muller, o autoare pe care o aveam de multă vreme pe lista mea și care, deși nu scrie într-un mod foarte accesibil, mă fascinează chiar prin această particularitate a ei. Sunt convinsă că voi reveni cu impresii despre carte, imediat ce o termin.

Mi-ar fi plăcut să văd unde au ajuns cărțile mele și să le pot spune celor ce le-au ales că … mă bucur 🙂 Am văzut unde au ajuns Sapiens și cartea lui Jojo Moyes, am văzut cum a fost aleasă cea cu tatuatorul de la Auschiwtz și… azi am avut surpriza să citesc pe blogul Ioanei, pe care o urmăresc de multicel, cum că Elon Musk a ajuns la ea acasă. Bine, nu în carne și oase, ci sub formă de cuvinte și imagini, dar tot e ceva. Un semn că internetul face lumea să pară și mai mică decât e de fapt.

Dincolo de schimbul propriu-zis de cărți, mi-a plăcut să schimb impresii cu oameni noi, să descoperim lucruri pe care le avem în comun, să râdem și să ne simțim bine deși era prima dată când ne vedeam. Poate că până la urmă nu sunt chiar așa de antisocială pe cât mi se pare mie uneori 🙂 Olivia a fost un pic nemulțumită de aglomerație și de numărul micuț de copii, dar pun asta pe seama faptului că nu se trezise prea bine dispusă. Ar fi putut sta în camera de lângă, la jucării, dar nu și nu, a vrut să stea doar cu mine. Până la urmă i s-a descrețit și ei fruntea și a plecat acasă veselă, cu propria sacoșă plină de cărți pentru copii. Împrumutate de la bibliotecă, desigur. Schimburi de cărți pentru copii … cu altă ocazie.

schimb carti

Cam acesta a fost Bookswap-ul de noiembrie. Zic de noiembrie, în speranța că voi mai scrie și despre un viitor Bookswap 🙂 Mi se pare foarte faină ideea asta, poate și pentru că lumea cărților îmi provoacă o frământare interioară. Încerc să consum cât mai puține hârtii și să reciclez, dar cu cărțile… mă simt pusă în dificultate. Știu că se taie copaci pentru ele, pe de altă parte… dacă nu le cumpărăm, autorii nu prea mai au niciun câștig material de pe urma lor, și nu mi se pare corect. Așa că încerc să găsesc un echilibru între cărți noi, cărți împrumutate de la bibliotecă și, iată, cărți schimbate.

Dacă mai știe cineva de alte schimburi de cărți în București – dați-mi de știre, mă declar interesată din start 🙂

16 gânduri despre „Cum a fost la Bookswap Party – Schimb de cărți în București

Adăugă-le pe ale tale

  1. Și eu am ales Orbi, cred că erau 2 exemplare 🙂 Poate schimbăm impresii după.
    După cum spuneam și pe FB, sper să ca “Legenda unei sinucideri” să fie o lectură pe gustul tău.
    Și pe mine mă cam macină problema reciclatului de ceva vreme, dar, cumva la cărți nu mi se pare așa problematic în ideea că nu sunt aruncate, ci citite de mai mulți oameni, deci cumva sunt “reciclate”. Eu la cititul pe hârtie nu mă văd renunțând vreodată, nu sunt deloc prietenă cu dispozitivele electronice 😀

    Apreciat de 1 persoană

    1. Nici mie nu-mi pace să citesc non-hârtie 🙂 Am un kindle care stă prăfuit în dulap, cred că maxim 2 cărți am citit pe el. Proastă investiție. Sigur revin cu impresii despre Orbi, chiar voiam de mult să o citesc și m-am bucurat sa o văd acolo pe masă, neluată 🙂

      Apreciază

  2. Pare o selecție de cărți faine! ”Fata din Brooklyn” îmi făcuse și mie cu ochiul, mai ales că am mai citit vreo două de Guillaume Musso și mi s-a părut că are un stil care e ușor de citit, uneori am mare nevoie de așa ceva.

    Promit solemn să am mare grijă de Elon Musk 😀

    Apreciat de 1 persoană

  3. Buna Madalina, ma bucur sa te cunosc! Noi am discutat despre Orbi la clubul de carte, am in plan sa public un articol despre asta, dar nu stiu cand. Poate la anu 🙂 Sunt curioasa cum o sa vi se para voua 🙂 Eu am fost fericita ca am prins la schimbul o carte de Steinbeck, pe care, culmea, o caut de mult la biblioteca si nu o prind. Despre Soareci si oameni e vorba, am si citit-o deja, foarte faina!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Un exemplar din Orbi l-am luat eu. Chiar acum o citesc. Mie din păcate mi se pare slăbuță rău cartea. Îi citesc blogul Petronelei și pe partea asta îmi place mult de ea. Dar cartea….pfiu nope. Are fraze foarte lungi, multe cuvinte aruncate acolo doar de dragul de a presăra niște cuvinte interesante. E totul așa clișeic. Ideea cărții e bună, dar, execuția lasă foarte mult de dorit.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑