Scutece textile – Pareri despre branduri

Folosesc scutece textile de cand a implinit Olivia 5 luni. Acum are putin peste un an, deci mai bine de 7 luni de cand funduletul ei se bucura de scutecele colorate si sanatoase. Nu o sa detaliez aici argumenetele renuntarii la Pampers – e plin internetul de asa ceva, si sunt foarte multe bloguri romanesti care dezbat problema. Pentru mine, recunosc, argumentul nr. 1 a fost oportunitatea de a polua mai putin mediul inconjurator. In primele luni ale Oliviei, de fiecare data cand faceam un calcul la final de zi si concluzionam ca voi duce la gunoi 6-7 scutece de plastic, care se vor degrada in mii de ani, ma lua cu dureri de cap.

Dar sa nu ma abat de la subiect. Voiam sa astern pe hartia digitala cateva ganduri despre marcile de scutece pe care am reusit sa le testez pana acum. Memoria de mamica nu mai functioneaza la parametri maxim, asa ca vreau sa ma asigur ca mai am aceasta informatia, daca imi va mai fi vreodata necesara 🙂

In prezent „colectia” mea de scutece se compune din:

2xAlva

1xBumgenius v4

4xBumgenius Freetime

2xBaba-Boo

2xPop-In

6xTots Bots

1xMilovia

2xCharlie Banana

Au mai trecut prin mana mea 2 scutece de noapte Night Breeze, 1 Grovia si 1 Itti Bitti, dar le-am vandut pentru ca nu i se potriveau prea bine Oliviei, ca si croiala.


Alva – e un scutec destul de controversat. Face parte din categoria brandurilor chinezesti, fiind astfel destul de accesibil ca pret. (25-35 de lei pe site-urile romanesti, 15-25 de lei direct de la producator). Totodata, fiind un brand chinezesc, i se imputa calitatea indoielnica a materialelor.

Toate scutecele Alva, din cate stiu, sunt scutece cu buzunar si inserturi. Interiorul scutecului poate fi fleece sau bambus, iar inserturile sunt din microfibra sau de bambus.

Scutecele mai ieftine (interior fleece, 1 absorbant microfibra) isi fac treaba surprinzator de bine pentru pretul lor. Totusi, nu as recomanda folosirea lor cu un singur absorbant decat daca bebe este foarte mic. Combinatia de succes pt mine a fost 1 microfibra + 1 absorbant subtire de bambus – absorbtie buna, scutec nu foarte gros intre picioare.

Gama Alva Bambus e varianta mai scumpa (cu 10RON) de la Alva, sub pretextul materialui natural folosit in interior. Dezavantajul e ca retine umezeala si cateodata poate fi deranjant pentru funduletul lui bebe.

Ca si croiala, mi se pare ca Alva bate multe scutece scumpe si de renume. Le pot compara cu Baba-Boo, sunt scutece cu talie inalta, numai bune pentru bebei bulanosi, si nu au capse sau alte briz brizuri care sa lase urme pe piele.

Baba+Boo 

Mi se par a fi cele mai avantajoase scutece, tinand cont de raportul calitate/pret. Mai ales daca sunt cumparate din UK, direct de la producator, un scutec ajunge la ~45 RON. Un scutec e destul de lat si cu talie inalta, motiv pentru care se aseaza foarte bine pe bebe si nu lasa urme pe nicaieri. Absorbantele Baba+Boo sunt foarte bune, eu le-am mai folosit si noaptea, la un momentdat.

Bumgenius

Sunt scutece foarte bune, cu o putere de absorbtie excelenta. Eu le folosesc cu incredere oricand stiu ca plec de acasa ore bune, sau chiar si atunci cand folosesc sistem de purtare. Stiu sigur ca nu ma lasa la greu 🙂 Am atat varianta cu buzunar cat si varianta all-in-one.

Bumgenius v4 – varianta cu buzunar. Vine cu 2 absorbante, unul mic si unul mare, care pot fi folosite fie impreuna fie separat. Cu ambele absorbante, scutecul e destul de voluminos, dar sigur nu te lasa la greu. Eu il folosesc cu succes si ca scutec de noapte.

Bumgenius FreeTime – scutec all-in-one. Are 2 absorbante cusute de scutec. Eu il ador pentru ca se usuca repede (interiorul e de microfibra) si se asambleaza si mai repede. E destul de ingust intre picioare, nu ofera un aspect prea voluminos, si absoarbe extrem de bine.

 TotsBots EasyFit

Gama TotsBots EasyFit a ajuns in prezent la versiunea 4. Pentru ca au devenit scutecele mele preferate, am acum 3 bucati v2, 1 v3 si 2 v4.

Sunt scutece all-in-one si, in functie de versiune, absorbantul din interior este de microfibra (v3), bambus (v2) sau un amestec super-absorbant de bambus si microfibra, numit binky (v4).

Sunt foarte subtiri comparativ cu alte scutece, inguste intre picioare, se aseaza foarte bine pe fetita mea. Eu am numai versiunea cu scai, care e foarte usor de pus pe copil, iar ariciul rezista super bine in timp. Atunci cand se punt la spalat, ariciul are un sistem de a se plia in 2, si astfel nu se agata de celelalte scutece in masina. Am auzit ca versiunea cu capse nu e foarte reusita, dar nu pot sa confirm pana nu testez.

Pop-In New Generation

Sunt niste scutece de la care am avut multe asteptari si care in ultima perioada ma cam dezamagesc. Au o croiala interesanta, deosebita de a celorlalte branduri, inchidere exclusiv pe baza de arici, absorbante bune. Dar mi se par „mici” pentru fetita mea, desi sunt one-size-fits-all. Parca nu e ariciul suficient de mare cat sa se inchida ca lumea…

Absobtia e foarte buna in varianta cu insert de bambus. Se poate cumpara separat un booster pentru noapte, tot de la Pop-In – e un fel de absorbant special care se infasoara deasupra unuia din absorbantele normale si se inchide cu capse. Am folosit combinatia asta de pop-in+booster pentru somnuri nocturne de 12 ore, fara probleme.

Croiala scutecului ii confera totusi un aspect voluminos. Inserturile se prind cu capse intre ele si cu capse de interior asa ca dupa spalare, reasamblarea dureaza destul de mult. Mie mi se pare ca sunt scutecele care imi consuma cel mai mult timp, motiv pentru care le cam evit in ultima perioada. Un alt dezavantaj legat de absorbante e ca au niste portiuni de elastic la capete, care in timp se lasa si ajung sa se aseze aiurea in interiorul scutecului

De asemenea, exista o portiune de arici in interiorul scutecului, la spate (cam unde vine de obicei eticheta blugilor), menita sa ofere un loc unde sa se prinda aricii laterali, in timpul spalarii. Ce nu imi place mie e ca atunci cand scutecul e pe copil, ariciul de la spate ii vine direct pe piele.

Eden Baby Night Breeze

Scutece romanesti, gandite pentru noapte. Au o croiala generoasa, vin cu 2 absorbante imense si cred ca sunt scutecele cu care nu ai cum sa dai gres. Eu le-am folosit vreo 2 luni, pana cand am constatat ca fetita mea nu e atat de pisacioasa pe cat ar avea scutecele potential sa suporte, asa ca nu se justifica sa o imbrac cu un scutec atat de voluminos noaptea. Volumul a fost o problema psihologica pentru mine deoarece ma enerva sa o imbrac noaptea cu body-uri sau salopete cu un numar mai mare.

Milovia

L-am cumparat din curiozitate, fiind un scutec mult laudat. Realizat in Polonia, printuri foarte frumoase si executate cumva manual, e considerat un fel de scutec de lux. Ce sa zic…e clar un scutec foarte bun, croit cu mare atentie la detalii, absorbantele sunt subtirele dar totusi fac o treaba excelenta… nu gasesc niciun punct slab. Totusi si Baba-Boo-urile fac o treaba la fel de buna, la jumatate de pret. Dupa parerea mea, Milovia nu isi justifica banii.

(Va urma)

Marca Tip scutec Material inserturi Material in contact cu pielea Tip inchidere Timp de uscare Timp de asamblare Pret in RO (RON) Pret in in afara
Alva Buzunar Microfibra Fleece Capse Mic Mediu 25 15 RON
Alva-Bambus Buzunar Bambus Bambus Capse Mare Mediu 35 25 RON
Baba+Boo Buzunar Microfibra Bambus Capse Mic Mediu 67 9,25 GBP
Bumgenius FreeTime AIO Microfibra Fleece Capse sau arici Mic Foarte mic 80-100 16GBP
Bumgenius v4 Buzunar Microfibra Fleece Capse sau arici Mic Mediu 80-100 16GBP
Charlie Banana Buzunar Microfibra Fleece Capse Mic Mediu 89 15 GBP
Eden Baby Night Breeze Buzunar Microfibra Bumbac Capse Mare Mai mare 89
Grovia all-in-one AIO Bumbac Bumbac Capse Mare Mediu 90 23$
Itti Bitti Tutto AI2 Bumbac Bumbac Capse Mare Cel mai mare 120 17GBP
Milovia Buzunar Microfibra Fleece Capse Mic Mediu 120 20$
Pop-In New Generation AI2 Microfibra sau bambus Bambus Arici Mare Mare 80 15-16GBP
TotsBots v2 AIO Bambus Bambus Arici sau capse Mic Mic 85 ?
TotsBots v3 AIO Microfibra Microfibra Arici sau capse Mic Mic 90 15-16GBP
TotsBots v4 AIO Binky Binky Arici sau capse Mic Mic 100 17GBP

8 gânduri despre „Scutece textile – Pareri despre branduri

Adăugă-le pe ale tale

    1. Buna! Daca te referi la producatorii romanesti, toti au pagina de facebook si poti incepe de acolo. De producătorii externi nu prea știu, singurii de care stiu ca cand direct sunt baba boo, din uk. Dar transportul e prea scump, cel mai rentabil e sa faci o comanda comuna, impreuna cu alte fete. Clubul Scutecelor Textile, de pe fb, te poate ajuta aici.

      Apreciază

  1. Buna! Sunt Cristina si am citit cu interes articolul tau. Impartasesc dezamagirea fata de scutecele Pop-In. Am dat o caruta de bani £16/buc. si nu consider ca isi merita banii: mereu urme pe piele oricat de larg as lasa scutecul, insertia de bambus se face foarte aspra dupa spalare si trebuie sa stau sa „flocosesc” ca sa devina moale pt ca altfel se irita funduletul. Ei spun ca pot fi folosite pana la 16 kg, fetita mea are 9 kg si deja nu-i mai vin.
    Rugamintea mea este sa-mi spui de unde pot cumpara scutece Alva Bamboo cu 35 ron. Vreau sa incep cu 2-3 buc sa vad cum sunt si apoi sa comand direct de la sursa, daca sunt ok. Multumim pentru informatiile utile!

    Apreciază

    1. Buna Cristina, eu am cumpărat alva direct de pe site-ul lor chinezesc. Am avut ceva emoții daca sa plătesc sau nu cu cardul la ei, au venit in circa 3 săptămâni la posta de langa mine si a fost totul ok.

      Apreciază

      1. Iti multumesc tare mult pentru raspuns. Totusi daca afli de vreo sursa din Romania unde se vand scutece Alva bambus cu 35 lei te rog sa-mi scrii aici. Am sa urmaresc pagina ta. Eu am gasit doar cu 50 lei, si mi se pare prea mare diferenta. Multumesc! O zi deosebita si Sarbatori frumoase!

        Apreciază

      2. 50 de lei e enorm. Poti sa cauti pr facebook Clubul Scutecelor Textile. Mai sunt fete care comanda direct de pe alva un numar mai mare de scutece, apoi le vând pe fb, la preturi ok.

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑