2020#13. Bine.

“Ce faci?” “Bine, tu?” “Bine…”

Cu toții facem bine, invariabil. Dar în spatele acestui “bine” se ascunde o paletă largă de stări și emoții: bucurie, dezamăgire, furie, minciuni, speranțe, regrete. 

Ne e greu sau ne e rușine să vorbim despre toate acestea sau, uneori, considerăm că oricum nimănui nu-i pasă. Și e păcat, pentru că având curajul de a deschide subiecte sensibile putem descoperi că oamenii sunt altfel decât îi percepem noi, că au multe măști, unele puse de nevoie, altele de teamă. 

„Bine” nu e niciodată un răspuns util. Niciunul dintre noi nu e 100% bine, așa cum nu e nici 100% ne-bine. Procentul variază și e influențat de modul în care alegem să (ne) percepem viața. 

Azi, sunt recunoscătoare pentru că mă simt mult mai mult bine decât ne-bine.

Poate am noroc, poate ține și de felul meu de a fi. Am moștenit din familie un nivel ridicat de energie care îmi permite să fac multe lucruri mărunte într-o singură zi și să reușesc să umplu orele cu o sumedenie de lucruri. Azi m-am trezit cu noaptea în cap, am făcut de mâncare, am despachetat bagaje, am făcut duș, am fost la birou, am lucrat și am râs, am scris despre cărți, am citit, m-am jucat, am băut o bere… Sincer, din atâtea lucruri, chiar dacă unele merg prost, e greu să nu găsești și unele care să meargă bine.

Așa că azi a fost despre bine și despre bucuria de a nu fi ne-bine 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: