Cum găseşti mesajele de pe Facebook despre care nici nu ştiai că le-ai primit

Puţini sunt cei care nu (mai) folosesc Facebook în ziua de azi – şi în faţa acelora mă înclin cu tot respectul şi toată admiraţia.

Dar noi, ceilalţi, cei care încă păstrăm Facebook-ul în viaţa noastră, am ajuns să îl folosim nu doar ca aplicaţie de „stay-in-touch” şi ca sursă de informare, dar şi ca principal mijloc de comunicare cu cei apropiaţi sau cunoscuţi. Pentru asta, folosim Facebook Messenger. Fie cel integrat în pagina de Facebook, fie aplicaţia separată.

Despre acest Facebook Messenger vreau să vorbesc astăzi şi, mai precis, despre mesajele „ascunse” despre a căror existenţă cei mai mulţi dintre noi nici nu ştim.

Ce sunt mesajele ascunse/filtrate şi de la cine le primim?

Sunt 3 tipuri de mesaje private pe care le putem primi pe Facebook.

  • Mesajele clasice, de la cei din lista noastră de prieteni. Acest tip de mesaje e imposibil de ratat, pentru că de obicei Facebook-ul face tot posibilul să ne anunţe, prin notificări sonore sau vizuale.
  • Message Requests – sau cererile de iniţiere a unor conversaţii – sunt mesaje primite de la oameni care nu se regăsesc în lista noastră de prieteni, dar care au prieteni comuni cu noi. Facebook detectează această posibilă legătură şi conchide că poate ne interesează subiectul, aşa că ne notifică şi când apare un astfel de Message Request.
  • Filtered Messages – se întâmplă, în rare cazuri, să primim sau să trimitem mesaje unor persoane cu care efectiv nu avem nicio legătură internautică. Niciun prieten comun. Ei, Facebook-ul deduce bine că astfel de mesaje pot fi pur şi simplu spam, aşa că decide să le ascundă. Dar le ascunde adânc, zău. Atât de adânc încât eu am găsit astfel de mesaje ani mai târziu faţă de data expediţiei. Şi ironia sorţii face că 2 din 6 mesaje primite în acest mod, deci 33%, chiar erau importante.

Cum găsim mesajele „filtrate” de pe Facebook?

În funcţie de aplicaţia folosită, calea diferă.

Din Facebook, varianta web:

Căutam icon-ul pe care dăm click în mod normal pentru a vedea mesajele noastre, iar în fereastra care se deschide observăm două tab-uri: Recent şi Message Requests. Intrăm în tab-ul de Message Requests şi, undeva jos, apare un link „See Filtered messages”. Evrika!

filtered messages app

Din aplicatia de Facebook Messenger pentru mobil:

Aici paşii pot să difere un pic, în funcţie de sistemul de operare al telefonului, dar în principiu trebuie să dăm click pe icon-ul de profil, apoi mergem la Message Requests şi acolo ne sare din nou în ochi un bine ascuns „Filtered requests”.

filtered messages app1

După cum se vede şi în poză, aplicaţia pentru mobil e puţin mai darnică în informaţii, ne spune şi câte request-uri avem şi – dacă sunt mesaje necitite, icon-ul e colorat în albastru în loc de gri. Facebook-ul web în schimb nu oferă niciun indiciu asupra numărului de Filtered Messages, astfel încât e greu să îţi sară în ochi acel link, singurul mod în care poţi da click pe el fiind ori din întâmplare, ori din pură curiozitate.

Acum, poate apare întrebarea „Ce poate fi aşa de important într-un mesaj de la un necunoscut?”

În cazul meu, unul dintre mesajele ratate era în legătură cu nişte bilete la un concert pe care încercam să le vând (şi nu le-am mai vândut :D), iar celălalt era o propunere de colaborare pe blog. Pe ambele le-am ratat, le-am văzut mult mai târziu decât ar fi fost cazul.

mesaj

Eu zic că e bine să ştii de acest tip de mesaje şi… să-ţi verifici chiar azi „cutia poştală” de pe Facebook. Cine ştie ce comori sau ocazii ratate găseşti pe acolo 😀

Dacă vrei să afle mai multe detalii tehnice sau ai întrebări legate de acest subiect, te inviţi să citeşti acest articol şi să umăreşti această pagină: https://www.facebook.com/YourOtherInbox


Te-ar putea interesa și…

8 gânduri despre „Cum găseşti mesajele de pe Facebook despre care nici nu ştiai că le-ai primit

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: