2020#5. Siguranță.

5 ianuarie

Citesc știrile din alte colțuri ale globului și mă îngrozesc. Unii se omoară și aruncă bombe. Alții fug din calea unor focuri de necontrolat. Nu credeam că situația din Australia e așa de gravă, nu înțelegeam cum de nu se pot stinge niște incendii, până nu am văzut un video cu mașini mergând printre munții în flăcări. Acum mi-e greu de crezut că oamenii vor putea stopa această forță dezlănțuită în absența unui miracol. Să-l numim ploaie.

După ce D. și-a rupt piciorul într-un accident stupid, la sute de km depărtare de casă, un timp am văzut pericole peste tot. Orice pas mi se părea o potențială sursă de tragedie. Noroc că a trecut repede.

Astăzi mă uit în jur și sunt recunoscătoare că suntem în siguranță. Că nu ne amenință niciun pericol evident. Bine, pericole ascunse sunt la tot pasul, pe unele dintre ele le alimentăm chiar noi, pentru că e prea incomfortabil să facem schimbări reale în stilul de viață. Dar măcar pericolele asupra cărora n-am avea control sunt, cel puțin deocamdată, relativ departe de zona în care locuim.

Tare mi-aș dori ca toată lumea să aibă același sentiment de siguranță, oriunde s-ar afla. Mi se pare incredibil de trist că oamenii nu învață nimic din lecțiile istoriei. Există atâtea mărturii despre câtă suferință au adus războaiele, încât mă înfurie să văd că încă se poartă lupte. Din orgolii, din dorință de mai mult, din răzbunare.

Pare că istoria nu e decât o spirală infinită de răzbunări, o spirală care crește și tot crește. Iar noi suntem prinși undeva în centrul ei.

2 gânduri despre „2020#5. Siguranță.

Adăugă-le pe ale tale

  1. Din pacate siguranta noastra-i pana la un punct, acum. Ce se intampla in Australia tine de incalzirea globala. Si la noi va fi seceta poate si 48grade… sau fenomene extreme. Nimic nu ne va feri de urgia naturii. Cat despre excaladarea fortei, chia flutura steagul razboiului. Doamne fereste!si iarta-ne nesabuinta. 😦

    Apreciat de 1 persoană

    1. Stiu, incalzirea globala si efectele generale ale poluarii ma sperie si pe mine. Dar cred ca asupra lor avem un oarecare control, daca le constientizam importanta si facem, fiecare, gesturi mici care sa conteze. Stiu ca nu se face primavara cu o floare, dar cu un buchet de flori – poate poate.

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: