Bună! Sunt Mădălina și scriu în Căsuța Oliviei de 7 ani de zile. Acum 2 ani am câștigat competiția SuperBlog – ediția Spring 2019 – cea mai longevivă și apreciată competiție de blogging creativ din România.
M-am lăudat vreodată cu asta? Dacă nu, iată trofeul, în toată splendoarea lui.

Am început cu această prezentare deloc modestă doar ca să fie clar că vorbesc din experiență atunci când îți voi spune că, dacă ai un blog și vrei să-ți depășești limitele, trebuie să participi și tu la SuperBlog.
Ai un blog, îți plac provocările și vrei să câștigi premii frumoase?
Dacă ai răspuns pozitiv la toate întrebările de mai sus, nu mai pierde timpul și citește aici regulamentul competiției. Noua ediție Spring SuperBlog 2021 începe pe 1 martie și se anunță a fi un maraton al subiectelor savuroase și al premiilor pe măsură.
Iată, pe scurt, cum se desfășoară competiția:
- Începând cu 1 martie, în fiecare zi de luni, miercuri și vineri, se lansează o probă nouă.
- Ediția de primăvară are, în medie, 15-18 probe, deci se va întinde pe 5-6 săptămâni
- Pentru fiecare probă, ai la dispoziție 7 zile pentru a concepe un articol genial și pentru a-l înscrie în platforma dedicată
- După 7 zile, vei primi o notă pentru articolul tău, oferită de un juriu, pe baza unui barem publicat anterior.
- Există de obicei 3 premii la fiecare probă, dar există și un clasament general și un trofeu al competiției care premiază întregul parcurs.
- Pentru a-ți face o idee despre cum arată enunțul unei probe, aruncă un ochi peste probele edițiilor anterioare.

Lista premiilor puse la bătaie în Spring Superblog 2021 este publicată aici și arată cât se poate de tentant.
Pe lângă premii, vei avea ocazia de a face parte dintr-o comunitate tare frumoasă, care rămâne activă și unită și dincolo de granițele concursului. Vei cunoaște oameni interesanți, pe unii îi vei întâlni și offline, și vei învăța multe lucruri noi…
Ce vei învăța după o participare la SuperBlog?
Din punct de vedere al blogului, iată care sunt cele mai importante lecții:
- Să scrii într-un ritm constant, ca și cum ai urma un plan editorial
- Să scrii mai bine, urmărind transmiterea clară a unor informații
- Să scrii mai atractiv pentru cititorii tăi, pentru că vrei ca juriul să-ți remarce articolul tău
- Să-ți faci articolul să arate cât mai estetic
- Să integrezi feedback-ul primit prin note în evoluția ta viitoare
- Să te gândești la SEO și la cum să-ți faci articolul mai ușor de găsit de publicul tău
Pe plan personal, o să ai multe surprize și revelații. O să-ți testezi limitele perseverenței, o să vezi cum te modelează dezamăgirile și cum te impulsionează câștigurile. O să înveți să-ți stăpânești emoțiile și să le faci să lucreze în favoarea ta. E un maraton de dezvoltare personală, pe cuvânt.
Cum poți câștiga marele trofeu?
În orice competiție, e important să participi dar e și mai important să câștigi. Iar primul pas este să intri în competiție cu gândul de a fi cel mai bun și de a-ți antrena la maxim creativitatea.
Nu există o rețetă standard a succesului, dar ceea ce au avut în comun toți câștigătorii au fost munca și implicarea.
Și pentru că o poză face cât o mie de cuvinte, o să merg și mai departe, lăsând un video să vorbească de la sine. Discursul meu de la gala de premiere din 2019, în premieră absolută aici pe blog 🙂 My one and only Ted Talk începe la 1h:54min.
Tips & Tricks
Iată aici o listă de mici trucuri care te pot ajuta în concurs:
- Citește de cel puțin 3 ori cerința înainte de a te apuca să scrii un articol pentru o probă, pentru a te asigura că ai înțeles tema. Dacă enunțul probei cuprinde niște întrebări, încearcă să integrezi răspunsuri la toate acele întrebări, într-un mod creativ, în articolul tău. Astfel ai șanse mari să primești punctaj complet la categoria de barem dedicată respectării temei.
- După ce ai terminat articolul, recitește-l și fii atent să-l fi scris corect gramatical. Verifică de asemenea faptul că toate cuvintele cheie cerute sunt acolo și că link-urile sunt inserate corect.
- Include poze în articol, îl fac mai plăcut ochiului. Pe lângă pozele sugerate uneori chiar de sponsor, poți găsi resurse gratuite pe pixabay sau unsplash. Nu uita să menționezi sursa imaginilor în caption sau la finalul articolului.
- Dacă vrei să editezi imagini sau să inserezi alte materiale grafice, recomand cu drag canva. E o comoară.
- Fii creativ(ă)! Poți scrie povești închipuite, poți apela la experiența personală, te poți imagina scriitor și poți inventa personaje. Nu spune nimeni că dacă sponsorul e un producător de broccoli nu poți concura cu un articol filozofic. SuperBlog este, în primul rând, un concurs de creativitate și de-abia mai apoi de advertoriale.
Dacă te-am convins să participi, îți las și un articol foarte drag mie în care am exemplificat toate secretele pe care le-am aflat și folosit de-a lungul competiției:
10 pași de la blog neobișnuit la … trofeul SuperBlog
Succes și inspirație!
Super util articolul! Multumesc tare mult🤗❤
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Cu drag!
ApreciazăApreciază