Toate pisicile răboinice s-au mutat la noi acasă

Dacă ești în căutarea unor cărți pentru copii de 7-10 ani, care să le trezească apetitul pentru lectură, și dacă cei mici mai sunt și iubitori de pisici, atunci această povestire este pentru tine 🙂


Am mai scris și cu alte ocazii că Olivia citește foarte mult. Nu vreau să sune ca și cum mă plâng, că doar îmi calcă pe urme 😀 Și eu eram în stare să mă pierd cu orele într-un roman, când eram mică, dacă mă acapara acțiunea acestuia.

În ultimul an a trecut prin mai multe serii cu priză la pici, de la Harry Potter până la Jurnalul unui Puști sau Însemnările unei Puștoaice, a descoperit cărțile de tip benzi desenate (mare succes!), dar parcă niciunul dintre aceste titluri nu a prins-o atât de tare pe cât au prins-o Pisicile Războinice.

Ei bine, de când au intrat Pisicile în viața noastră, e greu să mai vorbim despre altceva. Indiferent că suntem la masă, în parc sau ne pregătim de culcare, Olivia are mereu de povestit câte ceva despre Inimă de Foc sau despre Frunză Ruginie, despre tensiunea dintre Clanul tunetului și Clanul umbrelor, despre ținutul Două-Picioare… și alte subiecte similare 🙂

E atât de pasionată încât m-a somat să citesc și eu măcar primul volum, ca să înțeleg acțiunea și personajele și să avem despre ce vorbi.

(La masă cu Pisicile)

Și ce să vezi? Mi-a plăcut!

Seria Pisicilor Războinice e un soi de Game of Thrones pentru copii.

Personajul principal este Roșcovanul, un motan de casă care nu se regăsește (ca să vezi) în viața lui comodă și lipsită de griji, așa că ia drumul pădurii și se alătură unui grup de pisici sălbatice. Va afla în felul acesta că în pădure există clanuri care se luptă pentru teritoriu și pentru vânat, există ierarhii și reguli după care pisicile înaintează în grad, de la ucenic până la lider de clan. Există intrigi, trădări și întorsături neașteptate de situație.

N-aș fi crezut că o să zic asta, dar m-a prins acțiunea. E catchy cartea, jur 🙂

Sper totuși să mă opresc la volumul 1.

Olivia, în schimb, e la volumul 8. OPT. Din câte? Păi… spre șocul meu, din 41 de cărți. Toate seriile și volumele sunt listate aici: https://warriorcats.com/books

Din fericire, la noi par să fie traduse momentan doar vreo 23, și 23 mi se pare oricum un număr enorm pentru o serie de cărți.

Parcă nici Jules Verne n-a fost așa de prolific la vremea lui. Ceea ce m-a făcut să mă întreb cine este autoarea, această atât-de-talentată Erin Hunter care a putut să inventeze un univers întreg în jurul unor pisici.

Ei bine, se pare că Erin Hunter e de fapt un pseudonim colectiv, o umbrelă sub care scriu de fapt 7 autori sau autoare:  Victoria Holmes, Kate Cary, Cherith Baldry, Inbali Iserles, Tui T. Sutherland, Kasey Widhalm, and Rosie Best. Așa se explică numărul incredibil de pagini produse.

Datorită acestei obsesii pentru pisicile războinice, de 1 iunie lucrurile au fost simple pentru noi: am făcut un tricou personalizat cu o poză tematică, am căutat și niște figurine cu pisici și succesul a fost garantat. Olivia a identificat imediat personajele (deși n-aveau nicio treabă cu cărțile): una e Coadă de Nor, alta e Picior de Paianjen și tot așa.

(Cadoul de 1 iunie: tricou și figurine în ton cu Pisicile Războinice)

Ce mă bucură foarte tare legat de seria aceasta, pe lângă faptul că Olivia citește, e că își dezvoltă foarte mult și vocabularul. Mereu mă întreabă ce înseamnă diverse cuvinte: vraci, colină, versant, vehment, etc. Deși cărțile sunt scrise într-un stil fluid și ușor accesibil copiilor, introduc și cuvinte mai avansate și e minunat că am ocazia să le explic.

În plus, spre deosebire de alte serii cum ar fi Jurnalul unui Puști, cărțile astea sunt pur și simplu de acțiune. Nu intră în subiecte de adolescenți, nu vorbesc despre năzbâtii, nu mi se par controversate în niciun fel. Chiar mă bucur că le-am găsit.


Cam așa cu pisicile în casa noastră. Mă așteaptă luni bune de subiecte feline, în continuare. Sper totuși să n-ajung să cumpăr toate cele 41 de volume, că mi-ar trebui o bibliotecă dedicată doar pentru ele.

Dacă aveți copii pasionați de pisici și de lectură, recomand seria. N-are cum să nu placă.

4 gânduri despre „Toate pisicile răboinice s-au mutat la noi acasă

Adăugă-le pe ale tale

    1. Pai stai linistita, pana creste Flavia suficient, o sa le am eu pe toate 41 si incep sa le inchiriez :)) Sa ma imbogatesc de pe urma investitiei 😀

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: