Fața umană a brokerului de credite: de vorbă cu Valentin Anghel, fondator & CEO AVBS Credit

De multă vreme n-a mai găzduit Căsuța Oliviei un interviu, așa că astăzi vin cu ceva special: o discuție onestă cu Valentin Anghel despre primii pași în antreprenoriat și despre impactul unui business propriu asupra vieții personale.

Într-o lume neafectată de pandemie, un interviu s-ar fi desfășurat offline, față în față, poate la o cafea, poate în birou.

În lumea de azi însă, împrejurările ne-au forțat pe toți să ne adaptăm. Interviurile mult visate au loc tot la cafea, dar cu un ecran între noi. De o parte, Valentin Anghel, de partea cealaltă, un grup de bloggeri răspândiți geografic prin toată țara ba chiar și în afara ei, avizi să pună cele mai originale întrebări și să aștearnă pe hârtia internetului cele mai utile răspunsuri.

Pentru că Valentin Anghel e un om pe care merită să îl asculți cu atenție.


Cine e Valentin Anghel, broker de credite?

Valentin Anghel este fondatorul companiei AVBS Credit, o companie de ale cărei servicii sunt șanse mari să te folosești la un anumit moment în viață. De ce? Pentru că e o companie de intermediere cu servicii gratuite pentru clienți, care te ajută să obții cel mai potrivit credit pentru nevoile tale.

Valentin Anghel lucra de 5 ani în domeniul notarial când, în 2007, și-a dat seama de oportunitatea de a realiza un business propriu, o companie de brokeraj care să le ușureze oamenilor calea către accesarea unui credit. Dar să-l lăsăm chiar pe el să-și prezinte compania, prin propriile cuvinte:

Valentin Anghel: „AVBS Credit se ocupă cu brokerajul de credite. Asta înseamnă că noi intermediem procesul de creditare dintre persoane fizice sau juridice și bănci sau IFN-uri și ne ocupăm de tot procesul, de la solicitarea clientului până când acesta intră în posesia banilor.”


Cum poți obține creditul potrivit în cel mai scurt timp?

Calea cea mai scurtă e calea cunoscută. Așa se zice, nu? Iar calea cunoscută e cea frecventată de brokerii de credite, pentru că ei cu asta se ocupă, sunt specialiști în domeniu și te pot ghida prin jungla secretelor financiare.

Valentin Anghel: „Noi ne implicăm în tot procesul. Ne ocupăm de ofertare, de identificarea celei mai potrivite oferte pentru client, de întocmirea dosarului, de urmărirea parcursului său și de ajungerea cu el la final, astfel încât clientul să beneficieze de ceea ce își dorește.


Cum știi că e momentul să alegi calea antreprenoriatului?

Valentin Anghel: „Pentru mine momentul acela a venit dintr-un soi de nemulțumire. Eram angajat într-un notariat de prestigiu din București și mai aveam colaborări cu alte 40 de notariate din București – Ilfov. Câștigurile mele la vremea aceea se ridicau la aproximativ 5000 de euro pe lună. Eram un puști care câștiga foarte mulți bani și, vă spun cu toată sinceritatea, nici nu știam ce să fac cu ei. Și este bine că n-am știut ce să fac cu ei, nu-mi doream o mașină, nu-mi doream o casă, nu aveam vreo lipsă, așa că banii pe care-i aveam am decis să-i adun într-un cont bancar.

După aproximativ 5 ani de prestat servicii am avut un soi de nemulțumire interioară față de mine ca persoană. Voiam să văd că pot porni și eu singur ceva, realmente de la zero. Și atunci am identificat că în sfera în care mă învârteam veneau diferite persoane cu probleme, persoane care nu puteau accesa finanțările de care aveau nevoie. Și mi-am zis: uite, ăsta e un business pe care aș putea să-l fac! M-am dus și am bătut pe la ușile băncilor, i-am întrebat dacă vor să prestez serviciile respective, să aduc clienți către ei. Au zis că da. Am avut și o prietenă care m-a învățat ce înseamnă să înființezi o firmă și de acolo au pornit lucrurile.”


Este antreprenoriatul pentru oricine?

Valentin Anghel: „În primul rând, pentru a fi antreprenor, ai nevoie să te dedici total acelei idei de afaceri. Sunt multe domenii în care probabil că poți începe afaceri și nu ai neapărat nevoie de o investiție financiară. Dar ai nevoie să te pregătești, să vezi cum stau lucrurile în businessul pe care vrei să îl incepi… și să îl începi.

Asumarea este un lucru foarte important în domeniul ăsta. Uite, încep un business în direcția asta, recunosc că nu știu să fac asta și asta, dar îmi asum că până la urmă o să învăț lucrurile de care am nevoie.”


Ce cărți de business pot ajuta un atreprenor?

Valentin Anghel: „O să recomand 2 autori. Primul este David Hopkins, al doilea este Jiddu Krishnamurti.

David Hopkins este un fost mare celebru psihiatru, care a descris foarte bine programele mentale limitative.

Jiddu Krishnamurti vorbește de același lucru sub o altă formă, un pic mai profundă și se îndreaptă spre esență.

Atrag atenția că niciuna dintre cărțile lor nu se citește precum un roman, în grabă. Orice ai citi, înainte de a deschide cartea, trebuie să îți recunoști tu ție că nu știi nimic și că ești dispus să vezi esența lucrurilor, așa cum e prezentată de autor.

Un titlu pe care l-aș recomanda în special ar fi Eliberarea de Cunoscut, de Jiddu Krishnamurti. De la Hopkins, recomand Putere versus Corp, Vindecare și recuperare, Calea renunțării.

Sunt convins că ceea ce au scris acești autori sunt cele mai bune cărți de business. „


Poate un antreprenor de succes să sufere de sindromul impostorului?

Valentin Anghel: „Interesantă întrebare. Am simțit și eu asta, dar nu acum, ci cu mai mulți ani în urmă. Dar ca să înțelegem acest simptom trebuie să mergem la baza lucrurilor, să vedem ce e acolo.

Acest simptom apare pe fondul unui program mental. Tu ai înregistrat în minte, cândva, că nu meriți. În momentul în care conștientizezi programul ăsta care rulează pe fundal în mintea ta, dispare și prostia asta din tine.

De ce ai trăi o viață, tu crezând că nu meriți să o trăiești? Despre asta vorbim!

Ce suntem noi învățați încă de mici, și de la biserică? Că banul este ochiul dracului. Și, atunci când te trezești cu bani în buzunar, te poți trezi cu o frică la bază, cu un nemeritism.

Dar oare așa stau lucrurile? Trebuie să ne analizăm în profunzime și să conștientizăm ce anume ne trage înapoi. Odată ce conștientizăm motivele, ele dispar. Pot să mă culc cu întrebarea asta: oare așa e viața, cu sindromul impostorului? Sau să reflectez permanent, într-o zi, să îmi tot adresez întrebarea asta: merit?

Și atunci s-ar putea să conștientizez brusc ce am întipărit în conștiință, care e adevărata cauză, și atunci când o conștientizezi ea dispare de la sine, se dizolvă.”


Are nevoie un antreprenor de expunere în Social Media?

Valentin Anghel: „Da, Social Media clar ajută, pentru că oamenii trebuie să te cunoască. Degeaba ești tu cel mai bun în domeniu, dacă oamenii nu știu de tine. Iar unul dintre demersurile pe care le poți face e prin intermediul rețelelor de socializare, pentru că îți creezi o reputație.”


Poate un om ajuns în poziție de leadership să fie un părinte prezent în viața copiilor săi?

Valentin Anghel: „Da, sigur că da! Avem obișnuința să ne uităm la filme, și să vedem acolo oameni cu business-uri mari, afaceri, care și-au neglijat familia. Dar asta nu înseamnă că orice persoană care face business trebuie să fie așa.

Dacă ne ducem la birou, nu trebuie să stăm 10-11 ore, pentru că nu în asta constă succesul. Nu, lucrurile se pot desfășura și din cadrul biroului, dar și de acasă.

Nu înseamnă că dacă faci business îți neglijezi familia. Eu îmi împart foarte bine timpul, și acasă și la birou. În general lucrez la birou 8 ore, în rest sunt prezent acasă. „


Întrebare roșie: Unul dintre personajele lui Tolstoi, din Anna Karenina, afirma: „Femeile sunt obstacolul cel mai mare în cariera omului. E greu să iubești o femeie și să faci ceva în viață”. Avea sau nu dreptate?

Valentin Anghel: „Pot spune cu mâna pe inimă că nu. Eu cred că Tolstoi nu s-a cunoscut pe el. Nu ai cum să spui că femeia este un obstacol, din moment ce bărbatul și femeia se completeză, sunt împreună, nu sunt obstacole unul pentru altul. Nici nu cred că trebuie să ne luăm după Tolstoi sau după altcineva, ci trebuie să ne uităm cum stau lucrurile în viață.

Sigur, un obstacol pot deveni unul pentru celălalt în momentul în care unul vrea să meargă într-o direcție, iar celălalt îl trage înapoi. Dar asta nu înseamnă că femeia este un obstacol. Poate să fie invers, bărbatul să fie un obstacol.”


Dacă v-au plăcut răspunsurile lui Valentin, îl puteți urmări în continuare nu doar pe Facebook și pe Instagram, dar și pe YouTube, pe canalul propriu – Valentin Anghel, unde uploadează conținut de interes atât pentru antreprenori cât și pentru cei interesați de obținerea unui credit.


(Interviu scris in cadrul competitiei SuperBlog 2021)

Un gând despre „Fața umană a brokerului de credite: de vorbă cu Valentin Anghel, fondator & CEO AVBS Credit

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: