Recomandarea zilei: Pensiunea Piatra Craiului, Rucar

Weekendul trecut am descoperit o pensiune care mi-a placut mult si care mi s-a parut foarte potrivita pentru copii, inclusiv pentru cei mai micuti, desi noi am fost doar în formatie de doi. Dar am pus-o pe lista, pentru a reveni cu totii la vara.

Situata in Saticul de Sus, pensiunea e departe de agitație, intr-o zona frumoasa si linistita. Nu e foarte mare, are aprox 10 camere, dar e foarte cocheta si primitoare, amenajata cu gust si mai ales foarte curata.

Ce ne-a placut:

  • Locatia. Exceptand accesul relativ dificil, pe un drum neasfaltat, zona e foarte frumoasa
  • Curatetenia. Proprietara a insistat de altfel sa nu urcam la etaj sau in camere incaltati, punand la dispozitie papuci de unica folosinta
  • Camerele amenajate foarte dragut si primitor, cu plante si decoratiuni marunte care te faceau sa te simti mai mult ca acasa si mai putin ca intr-un loc strain
  • Spatiul de relaxare de la mansarda, amenajat cu fotolii, carti, jocuri pentru copii.
  • Locul de luat masa, suficient de spatios si decorat intr-o maniera vesela
  • Locul de joaca amenajat in curte, cu o casuta, un tobogan, leagane si destul de mult spatiu verde
  • Cele doua pisici blanoase si cainele din dotare
  • Facilitati pentru bebelusi: scaunel de luat masa, mancare facuta in casa, dupa preferinte, jucarii.
  • Portiile generoase de mancare, gemurile, zacusca si smantana facute chiar de proprietari
  • Wi-fi-ul care a mers suficient de bine

Ce ne-a placut mai putin:

  • Nu exista semnal Vodafone, ci doar Orange
  • Daca e zgomot (a se citi copii obositi) in spatiul de relaxare de la mansarda, se aude din camere si poate fi deranjant
  • In camera noastra (de la mansarda) am avut o saltea pe arcuri, care n-a fost chiar super confortabila, dar am inteles ca in alte camere n-au fost astfel de probleme

Update 2016: Feedback primit de la cititori:

  • O mare bilă neagră pentru comportamentul foarte neserios al proprietarilor, rezervări anulate fără notificare și fără o motivație logică ( mai multe detalii în comentariul Gabrielei, mai jos)

    Zona e destul de ofertanta in obiective si trasee turistice. Dupa cum preconizam, vremea n-a fost minunata in aceasta perioada, fiind destul de frig, dar chiar si asa am reusit sa iesim din casa si  sa vedem cate ceva. Am vizitat Pestera Ursilor, care mi s-a parut foarte spectaculoasa si de efect, nefiind amenajata si iluminata, Pestera Dambovicioara, mult mai mediatizata si mai comerciala, si ne-am aventurat pe traseul spre Marele Grohotis (despre cat de fain a fost, am scris deja aici).

    La vara vom reveni cu siguranta, pentru a explora si a ne bucura de frumusetea zonei fara presiunea frigului 🙂

    2 gânduri despre „Recomandarea zilei: Pensiunea Piatra Craiului, Rucar

    Adăugă-le pe ale tale

    1. Din pacate sunt foarte neseriosi.
      Am ajuns pe blogul tau cautand o locatie pentru un weekend, in care sa mergem impreuna cu baietelul nostru de 4 ani. Descrierea ta ne-a placut foarte mult si am incercat sa rezervam si noi o camera la pensiunea despre care ai vorbit.
      Desi au confirmat ca au o camera disponibila si am facut rezervarea pentru week-end, cand am sunat din nou cu o zi inainte sa reconfirmam sosirea au spus ca s-a ocupat camera si nu mai au alta decat daca venim de duminica si minim 2 nopti ca altfel nu e rentabil.
      Am intrebat de ce nu au spus asta de marti cand am vorbit prima data si ne-au incurcat astfel, poate gaseam alta cazare. Sau de ce nu ne-au anuntat.
      Raspunsurile (pe sms) au fost din ce in ce mai uimitoare: aveau atunci dar camera s-a ocupat, ca daca ne da o camera pe care o eliberam duminica ar trebui sa faca curat duminica cand e sarbatoare si apoi sa faca iar luni curatenie ?? apoi ca de fapt nu am fost noi suficient de decisi ca apoi la sfarsit sa zica ca de fapt ei fac corespondenta doar pe email si de fapt noi am vorbit cu altcineva pe mobil ??
      In concluzie nu stiu cum este pensiunea dar oamenii sunt extrem de neseriosi, nu sunt de incredere, si au un comportament foarte urat.
      In nici un caz nu as vrea sa merg vreodata la aceasta pensiune.

      Apreciat de 1 persoană

    2. Imi pare foarte rau ca ai avut o experienta atat de neplacuta cu proprietarii si ca vi s-au stricat planurile de weekend. :(. Intr-adevar, e foarte urat ce au facut, mai ales ca nu are nicio logica.
      Eu nu am avut astfel de neplaceri, poate si pentru ca am fost cu mai multe familii si cred ca nu si-au pus problema ocuparii camerelor. Dar e foarte bine de stiut ca asa se comporta cand vine vorba de o singura camera.

      Iti multumesc mult pentru mesaj si pentru ca ai scris aici despre experienta ta. Am incorporat un rezumat al feedbackul-ului tau in articolul de mai sus, din pacate doar asa ma pot revansa. Sper macar sa ajute alte persoane interesate de o rezervare, sa stie ca pot avea si astfel de surprize.

      E pacat ca un farmecul unui loc frumos e stirbit de oameni care nu stiu sa aduca si calitatea serviciilor la acelasi nivel. E o pierdere pentru noi, in calitate de clienti, dar pe termen lung e in egala masura si pierderea proprietarilor.

      Apreciază

    Lasă un comentariu

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Blog la WordPress.com.

    SUS ↑