Unde ne cazăm în Bulgaria, în drum spre Grecia?

E o întrebare foarte la moda, acum că a venit vara și încercăm să fugim de căldură care pe unde nimerim. E o întrebare pe care le-am adresat-o și eu prietenilor, apoi domnului Google cel atotștiutor, și pentru că nici el nu mi-a oferit răspuns a fost nevoie sa aleg la noroc, de pe Booking, si sa sper că nimeresc bine.

Dar hai mai bine sa incep cu inceputul 🙂

Ne-am planificat o vacanta in Grecia, in zona Halkidiki și, pentru că era prima dată cand mergeam aici acompaniați de călători cu puțini ani și la fel de putina răbdare, am decis sa fragmentăm drumul de 10 ore in mai multe bucăți. Mai exact – in 3 bucăți. Ce-a ieșit, vedeți în continuare.

Segmentul 1 – București – Arbanasi

Aproximativ 3 ore de mers, cu tot cu vama de la Ruse, pe care anul ăsta am prins-o liberă și, in afara de clasicele opriri pentru rovigneta și schimb valutar, n-am avut pe ce pierde timpul.

Am ales Arbanasi ca prima oprire pentru că mai fusesem acolo anul trecut și știam de un loc perfect de luat masa pentru familii cu copii: Arbanashki Han. E perfect pentru că mesele sunt afara, sub copaci, de jur împrejurul unui loc de joaca foarte drăguț, amenajat mai rustic. Meniul nu e foarte bogat, dar preturile sunt decente iar chelnerii fac eforturi să îți vorbească chiar în română. Una peste alta, e o alegere ideala de popas.

Pentru cei care merg spr Grecia venind din alte zone ale Romaniei, zona Arbanasi-Veliko Tarnovo poate fi un loc excelent și pentru inoptat, exista multe variante de cazare pe aici. Am testat cu alta ocazie 🙂

Segmentul 2 – Arbanasi – Momchilgrad

Noi am ales sa inoptat in Momchilgrad, la Hotel Berito. L-am găsit pe Booking, avea review-uri bune și arata bine din poze, dar am oscilat puțin pentru că avea o singura stea și ne așteptam la ceva putred. Ei bine, n-am găsit nimic putred 🙂 În mod clar ne-am dus cu așteptări foart mici, deci e irelevant sa zic că ne-a depășit așteptările 🙂 Dar a fost super ok, nu mi-a mai plăcut de mult așa tare un hotel. Camerele noastre – Junior Suite – au fost extrem de spatioase, aranjate drăguț și foarte curate. Habar n-am de ce are doar o stea.

Si ca locație hotelul are un mare plus, pentu că e fix lângă un parc destul de măricel raportat la dimensiunile orașului, cu loc de joacă, băncuțe, copăcei și toate cele.

Pentru cina recomand un restaurant aflat la vreo 5 minute de mers pe jos, restaurant Elite. Terasa drăguță in interior, mâncare bună, porții mari.

Doar două minusuri am găsit: faptul că nu am putut plăti cu cardul la hotel (dar e bancă și bancomat vizavi) și că atât la hotel cât și la restaurant a cam trebuit să mimăm pentru a ne face înțeleși, pentru că nu vorbeau engleză deloc și nici meniu nebulgaresc n-aveau. Dar oamenii au fost răbdători, ne-am înțeles, toate bune.

Si pentru că mulți își fac probleme în privința siguranței când vine vorba de cazarea in Bulgaria, aș vrea să menționez că Momchilgrad mi s-au părut un orășel super liniștit, in care nu am simțit că există vreo amenințare sau vreun risc. De fapt, inclin sa cred că Bulgaria nu mai e chiar asa cum se spunea cândva, cu infractori care te ataca la drumul mare sau mașini care dispar din fața hotelului. Cred că multe sunt povesti. Una peste alta, drumurile lor tot sunt net superioare celor pe care le avem noi, la turism se pricep mai bine și nici prea multa politie n-am mai văzut anul ăsta.

Segmentul 3 – Momchilgrad – Halkidiki

Ultima parte a drumului, după cazarea in Bulgaria, mai însumează 3.30-4.30 – in funcție de destinația finală. Mai e o mica variație de timp in funcție de traseul urmat între Nea Moudania și Metamorphosis: Waze recomandă un drum de coastă mai main-stream, care e cu vreo 70km mai lung dar e drept și necomplicat, Google recomanda o scurtătură care taie peninsula pe de-a dreptul între cele două orașe, doar că are o singura banda și e destul de șerpuit.

Cazarea in Momchilgrad implică trecerea granitei pe la Makaza, ceea ce noua cel puțin ni s-a părut o combinație buna. N-a fost aglomerat nici pe drum, in general, nici în vamă in special, așa că ni s-a părut cel mai relaxant drum spre Grecia ever.

Cam asta a fost experiența noastră cu drumul spre Grecia cu cazare in Bulgaria, o experiența încununată de succes.

Daca mai știți alte variante ok de cazare pe traseu, please share, informația chiar e foarte utila căci internetul e inca destul de sărac pe aceasta temă. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: