Ce bec se potriveste pentru corpurile de iluminat fara abajur?

De cand am vazut prima data corpuri de iluminat de tip suspensii, minimaliste si delicate, mi-au placut. Le-am admirat pe internet, in poze de revista sau in filme. Pana a venit momentul sa-mi amenajez propriul apartament si sa am in sfarsit ocazia de a le aduce si la mine acasa.

Din acest punct a inceput aventura, sau mai bine zis discrepanta dintre asteptari si realitate.

Si pentru ca informatia asta lipseste cu desavarsire din mediul online, simt ca fac o fapta buna impartasind aici experienta mea cu corpurile de iluminat fara abajur si cu becurile potrivite lor.

Pentru ca da, trebuie sa fie suflete pereche. Altfel, degeaba dai o gramada de bani pe un corp de iluminat de designer, care arata superb in poze, daca ii pui un bec care-l schimba complet.

Sa luam ca studiu de caz aceste frumoase corpuri de iluminat, in stil scandinav, potrivite pentru zona canapelei din living respectiv pentru mult visatul loc de luat masa.

 

Viata pare simpla pana ajungi in momentul alegerii becurilor. Pentru ca te gasesti in fata unei multitudini de posibilitati, fiecare posibilitate avand insa hibele ei. Farmecul acestui tip de corpuri de iluminat vine atat din linii si design cat si din absenta abajururilor. Deci becurile se vad, asa ca ar fi bine sa fie frumoase.

Avem urmatoarele optiuni:

  • becurile clasice – ies din discutie, nu sunt aspectoase, sunt prea mici
  • becurile sugerate de fotografia de produs – sunt becuri Edison, in stil vintage, incandescente – dau deci o lumina galbena, chioara, astfel incat nici cu 6 becuri de 60 de wati nu simti ca ai lumina in camera. E romantic, ce-i drept, merge pentru o seara, dar nu e un setup de cursa lunga.
  • becurile LED, cu lumina calda, rece sau neutra dupa preferinte, in varianta cu glob clar, te orbesc. La soare te poti uita, dar la ele ba. Bec-urile LED care se lauda ca au filament Edison sunt la fel de orbitoare, nu te poti uita spre ele.
  • becurile LED de tip glob mare, mate, par sa fie varianta optima care imbina si placutul si utilul. Corpul de iluminat nu mai seamana cu pozele de prezentare, dar devine parca mai fresh si … face lumina! Problema apare insa de unde nu te astepti: producatorii consacrati de becuri tin mortis sa-si scrie numele brandului pe becurile mate, sa nu cumva sa-ti vina vecinii in vizita si sa nu stie ce tip de LED folosesti. Asa ca apuca-te sa cauti un LED sferic, maricel, mat, cu putere suficienta, si fara scris. Si sa fie si de calitate. Va zic eu, dupa indelungi cautari, e similar cu a cauta acul in carul cu fan.

Diferenta de imagine intre varianta cu becuri vintage si varianta mixta vintage + globuri LED (ca doar 3 am deocamdata) se vede aici. Revin cu un update al pozelor, de preferat si mai profi, atunci cand o sa fac rost de 6 globuri.

Becurile cu pricina, despre care vorbeam anterior, arata individual cam asa:

Cam asa ma distrez eu zilele astea, cautand becul perfect. Poate daca-mi spunea inainte cineva ca o sa am atata bataie de cap, ramaneam la corpurile de iluminat traditionale, la care nu-i pasa nimanui cate linii de scris are fasungul becului.

Dar nu ma simteam apoi demodata vazand ce becuri moderne au gainile bunicilor?

corpuri de iluminat nordice
Iluminat modern, gaini fericite.

Primesc cu recunostinta sugestii pentru becul perfect. Nu promit la schimb o gaina, maxim o bere.

Un gând despre „Ce bec se potriveste pentru corpurile de iluminat fara abajur?

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: