Ana nu avusese niciodată coșuri

articol-superblog

Ana nu avusese niciodată coșuri.

În liceu, când toate colegele ei sufereau (deloc în tăcere) și incercau să-și ascundă fața invadată de cratere și dealuri, când colegii purtau șepci bine îndesate pe frunte, pentru a masca puzderia de coșuri presărate mai ceva ca stelele pe Calea Lactee, Ana trecea prin viață complet imună la blestemul acneei.

Desigur, această rebeliune ieșită din comun a tenului ei i-a atras multă invidie. Fetele o suspectau că face noaptea tratamente cosmetice scumpe sau că are rude peste hotare care îi furnizează stocuri de produse magice. Prietenele ei sperau în secret că, deși Ana n-are coșuri vizibile, există totuși zone mai ascunse care s-o facă să sufere la fel ca ele. Măcar un coș mic pe spate. Măcar un punct negru la baza gâtului.

Dar nu, anii liceului trecuseră și pielea de porțelan a Anei rămăsese la fel. Fără să exceleze la învățătură sau să fie vreo fire extrovertită, reușise să devină cea mai cunoscută și invidiată fata din școală, pentru un lucru atât de simplu: Ana nu avusese niciodată coșuri.

Ana nu avusese niciodată coșuri până astăzi.

7 zile până la nuntă, 7 zile până la acea zi despre care toți spuneau că avea să fie cea mai frumoasă din viața ei, și Ana se umpluse peste noapte de coșuri. Pe ambii omoplați, pe frunte, pe bărbie și – oroarea absolută! – pe nas. Acolo, în vârful nasucului ușor cârn și delicat, trona chiar regele coșurilor, roșu, umflat și amenințător, de parca ar fi stat să explodeze din moment în moment spulberând totul în jur.

Ana era, cum altfel?, disperată. A pus mâna pe telefon și și-a sunat cea mai bună prietenă, pe Flori, stiind-o terorizată de acnee tot liceul și expertă fără voia ei în tot felul de soluții miraculoase și arme împotriva coșurilor.

– Flori, n-ai idee ce mi se întâmplă! Blestemul cârcotașelor din liceu m-a ajuns, și m-a ajuns fix astăzi! Sunt plină de coșuri peste tot și deja umflata la față de cât am plâns de nervi. Nunta mea o să fie într-adevăr memorabilă – nu m-ar mira să-mi explodeze vârful nasului fix in fața altarului. Nu pot să cred că mă trădează propriul meu corp, chiar acum. Am nevoie de tine ca de aer – dă-mi o soluție cu eficacitate demonstrată, te implor!

Ana a simțit zâmbetul superior de la celălalt capăt al firului. O fi fost Flori prietena ei cea mai bună, dar om era și ea și tot o trecea un fior de bucurie știind că în sfârșit extraterestra cu piele sănătoasă și mereu perfectă trece prin dramele muritorilor de rand.

gama-gerovital-stop-acnee.jpg

– Stai liniștită Ana, se rezolvă – i-a spus Flori după ce a simțit că a savurat suficient momentul. Te duci chiar acum la orice magazin de cosmetice și întrebi de gama Gerovital Stop Acnee.  Eu – din vasta mea experiență în războiul cu acneea – îți recomand să-ți iei neapărat gelul lor spumant purifiant. Are efect exfoliant, îți curăță porii în profunzime și îndepărtează bacteriile. În plus, conține vitamina E, știi cât de bună e pentru piele. Te dai cu el dimineața și seara. După ce ți-ai curățat tenul, îți aplici tu frumos crema Sebum Control, parcă așa se numea dar verifică la magazin,  care o să-ți regleze în cateva zile secreția de sebum și o să-ți facă pielea să arate din nou ca înainte.

-Flori, juri tu că o să funcționeze?

-O să funcționeze, Ana, stai liniștită. 7 zile sunt suficiente, iar produsele Gerovital sunt create de specialiști, cu ingrediente de ultimă generație. Nu ți le-aș fi recomandat dacă nu m-ar fi salvat și pe mine de la dezastre iminente. Hai fugi la magazin, apoi ingrijoreaza-te mai degrabă despre ce speech o sa ții în noaptea nunții sau despre ce-o să porți pe sub rochie.

Ana a oftat adânc, dar zâmbetul i-a revenit pe chip. Nu mai era fata care nu avusese niciodată coșuri. Dar măcar acum avea și ceva în plus: soluții.


(Articol scris pentru SuperBlog 2017. Surse foto: farmec.ro si pixabay.com)

 

 

 

Un gând despre „Ana nu avusese niciodată coșuri

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑