Sunset Limited

N-am mai fost de mult la teatru. Cred că ultima piesă pe care o văzusem a fost Toți fiii mei, la TNB.  Frumoasă, intensă, cu impact. Dar clasică.

Azi am încercat o altfel de piesă și un altfel de teatru: Unteatru.

Citisem despre Sunset Limited acum mai bine de un an, pe un blog. Având în vedere că mi-au plăcut toate recomandările de cărți pe care le-am găsit acolo de-a lungul timpului, nu mă îndoiam că și piesa asta va fi pe gustul meu.

Și a fost. O recomand și eu mai departe. Cu mențiunea că nu e o piesă cu acțiune, ci o piesă cu și despre idei. Un scenariu care îți aruncă întrebări și te lasă să le rumegi mai târziu. O regie simplă, cu decor minimalist spre absent, cu doar doi actori, dar care mi s-au părut genial de autentici și de expresivi.

Mă întreba soțul înainte să înceapă dacă știu ce stil e: comedie, dramă, etc. N-am știut să-i răspund atunci, și culmea e că n-aș putea să răspund nici acum. Am râs și s-a râs, dar asta n-o face o piesă facilă sau ușor digerabilă. E o dramă prezentată în nuanțe comice, jucată excepțional.

Dacă îți plac piesele de teatru care pun accent pe idei, limbaj și mimică, dacă îți plac dezbaterile pe teme legate de sensul vieții, daca îți place umorul fin, atunci Sunset Limited ar putea să îți placă și ție.

Pentru că eu nu mai fusesem la Unteatru și chiar eram curioasă înainte despre cum arată locația, o să dau și câteva detalii de natura practică.

Piesa se joacă într-o sală mică, cu bănci, fără locuri stabilite apriori. Se vede de oriunde. Vizavi de sala de teatru, la același etaj, e un loc foarte cozy unde se poate servi sau bea ceva. N-am stat, l-am observat doar cât am așteptat să mi se scaneze biletele, dar mi-a plăcut atmosfera.

Toamna și iarna sunt perfecte pentru concerte și piese de teatru, zic eu, așa că mi-am propus sa sparg cât mai mai mult monotonia sezonului rece, în perioada următoare.

Orice recomandare în sensul ăsta e, așadar, binevenită.

P.S: Detalii oficiale si bilete pentru piesa de teatru se gasesc aici . Daca ideea pare interesanta dar teatrul nu prea, exista si un film, aici.

 

 

Un gând despre „Sunset Limited

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: