Fii tu cel care schimbă povestea!

Anul trecut pe vremea asta, cu puțin înainte de Moș Nicolae, eram în mijlocul unor copii din centrul SOS Satele Copiilor. Venisem să îi ajut cu niște teme la matematică, „ora” se terminase, așa că mai stăteam un pic de vorbă cu unii dintre ei.

Îmi amintesc că o fetiță de vreo 8 ani îmi povestea entuziasmată că în după amiaza aceea va merge cu „mama ei din casă”, să își cumpere cadou de Moș Nicolae. Își dorea niște cercei, că nu avea nicio pereche, și niște biscuiti dacă mai ramaneau bani.

Un băiat mai mare mi-a zis ca el când o să faca 18 ani o să-și cumpere telefon. Neapărat unul de-ala cu mult internet, cum au copiii de la școală. Că toți aveau telefon, numai el nu.

sos poza 2
(Sursa foto: sos-satelecopiilor.ro)

Apoi m-au rugat să vin într-o zi si să ne jucam, nu doar să facem matematică. M-au invitat să jucăm baschet pe terenul din curte, când o să am timp. Și m-au îmbrățișat și pupat la plecare, cu un dezinteres și cu o inocență pe care copiii noștri, cei crescuți în familii cu de toate, o pierd câteodată prea devreme.

Activitatea celor de la SOS Satele Copiilor e o cauză în care cred. Am fost voluntar acolo, am văzut ce fac, am interacționat cu copiii pe care ei îi iau din orfelinate și încearcă sa îi crească într-o atmosferă cât mai apropiată de cea a unei familii. Sunt copii care au în spate un trecut sfâșietor: violență, abuzuri, dezinteres, sărăcie. Sunt copii care, în ciuda tuturor acestor traume emoționale, au șansa de a-și schimba viitorul.

Cu ajutorul meu și cu ajutorul tău.

Mesaj SOS
(Sursa text: sos-satelecopiilor.ro)

Ana, din povestioara de mai sus, e cât se poate de reală. E o fetiță care trăiește acum în incinta SOS, împreună cu frații ei, și îl așteaptă anul acesta pe Moș Craciun cu mai multă speranță. A înțeles că viața poate fi și altfel decât o percepea la o vârstă mai fragedă.

De sărbători, te invit să donezi 50 de lei pentru a schimba viitorul unui copil precum Ana și pentru a-i ajuta pe cei de la SOS să aducă o bucurie de Crăciun zecilor de copii a căror viață au reușit deja să o îmbunătățească.

Cred cu tărie că dacă e ceva ce poate schimba România în mai bine, acel ceva e investiția în educație.

Și ce poate avea mai mult impact decât să investești în educația unor copii care, fără ajutorul tău, n-ar avea această șansă?

sos poza
(Sursa foto: sos-satelecopiilor.ro)

Eu ieri mi-am cumparat un rimel și o cafea „de firmă”. O cheltuială totală de 50 de lei. Ai cumpărat și tu, poate, ceva similar. Dar ceea ce pentru noi e doar un moft și un răsfăț, pentru alții reprezintă o șansă în plus la o viață mai bună. 

Dacă nu te-am convins prin cuvinte, voi încerca și prin cifre 🙂 Așa că te invit să citești Raportul de activitate pe 2016, pentru a afla informații detaliate despre proiectele și realizarile SOS Satele Copiilor.

Ce zici, vrei să transformăm cei 50 de lei într-o mână de ajutor întinsă unor copii? Donează acum, sau donează lunar, și fii tu cel care le schimbă povestea !

 


info sos
(Sursa foto: sos-satelecopiilor.ro)

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: