O idee de joc pentru a-ți cunoaște mai bine colegii de birou

Ideea mi-a venit cu două săptămâni în urmă, în timp ce luam masa de prânz la birou. Dintr-una intr-alta, mi-am dat seama că unii dintre noi sunt ca o carte deschisă, își povestesc toate supărările și toate aventurile vieții, iar despre alții nu știm mai nimic. Așa că m-am hotărât să profit de această situație și să pun la cale un mic joc.

Am rumegat eu puțin detaliile, mi-am informat colegii că li se pregătește ceva, apoi m-am pus pe treabă.

Sursa de inspirație a venit de aici:

și de aici:

Friends, desigur. L-am văzut, l-am revăzut, și nu știu dacă mă voi sătura vreodată de el. Trebuie să-i fac statuie colegului de apartament că mi l-a descoperit, altfel viața mea ar fi fost cu siguranță mult mai tristă 🙂

Dar revenind la jocul zilei, iată detaliile organizatorice:

Pregătiri necesare:

– Se împart participanții în 2 echipe, să le spunem echipa A și echipa B. În cazul nostru echipele s-au numit „Inimioară” și „Mai mic ca 3”, prietenii știu de ce, dar e irelevant aici. E mai amuzant dacă-s mai mulți oameni în echipă, noi am avut câte 5 de fiecare parte.

– Componența echipelor este de preferat trasă la sorți.

– E nevoie și de un moderator, cel sau cea care va colecta întrebările și va ajuta la desfășurarea concursului.

– Fiecare participant trebuie să trimită moderatorului un set de întrebări despre concurenții din echipa adversă, împreună cu răspunsul aferent. De preferat o întrebare despre fiecare, astfel încât baza de întrebări să fie suficient de mare. Noi am avut câte 6 întrebări despre fiecare membru, deci un total de 30 de întrebări de echipă. Participanții au avut la dispoziție aproape 2 săptămâni pentru a se gândi și pentru a trimite întrebări. (Dar, desigur, tot în ultima zi le-au trimis. Detalii.)

– Întrebările trebuie să fie suficient de grele cât să pună probleme, pot fi formulate în mod amuzant, dar nu trebuie să fie nici imposibile, pentru că din experiența zilei pot crea frustrări 🙂

– Moderatorul pregătește panoul de joc, care poate arăta cam așa:

Important e ca fiecare participant la joc să își aibă numele marcat pe întrebările care s-au adunat despre el, astfel încât jocul să curgă cât mai rapid.

Desfășurarea jocului

Se va juca alternativ: o întrebare echipa A, o întrebare echipa B. În fiecare echipa se alege o ordine a jucătorilor, care se păstrează pe tot parcusul jocului: de exemplu A 1, A 2, A 3, A 4, A 5, apoi iar A 1 și tot așa.

– Să spunem că e rândul lui A1: el trebuie să aleagă un alt membru din echipa sa, pe care crede că îl cunoaște bine, și să ia de pe panou una dintre întrebările despre acea persoană. Să spunem că l-a ales pe A3. Moderatorul citește întrebarea, despre A 3, doar A 1 are voie să răspundă. Raspunsul corect figurează în avans pe bilețel, dar A 3 trebuie să confirme că e corect.

– Dacă A1 a răspuns corect, echipa A primește un punct, altfel nu. Dacă răspunsul care era scris pe bilețel se dovedește a nu fi corect, echipa B, căci ea trimisese întrebarea, e penalizată cu un punct. În mod ideal asta n-ar trebui să se întâmple, dar na, la noi s-a întâmplat așa că am inventat o regulă ad-hoc pentru această situație.

– Urmează echipa B, e rândul lui B1, care alege o întrebare despre… B5.

– Câștigă echipa care a acumulat cele mai multe puncte la final, atunci când s-a răspuns la toate întrebările de pe panoul de joc.

Exemple de întrebări, pentru inspirație:

– Unde și-a cunoscut B2 actuala soție?

– În ce țară se afla A5 când a luat bătaie?

– Cum o cheamă pe pisica lui B4?

– Care e vârsta la care se va pensiona anticipat A1, conform propriilor standarde? (E grea, știu )

– Ce sport a practicat A2, deși pare greu de crezut?

– Ce ingrediente nu vrea B5 să găsească niciodată în propria farfurie?

Și lista poate continua, posibilitățile sunt nenumărate. Garantez că rezultatul e unul distractiv, oamenii devin competitivi pe măsură ce jocul evoluează, se mai și supără atunci când își dau seama că detalii pe care le credeau evidente nu sunt știute de toți, se mai supără și pe moderator, dar na 🙂 Per total mie mi se pare că iese o activitate frumoasă, bună pentru a destinde atmosfera și pentru a descreți frunțile la finalul unei săptămâni de lucru. Jocul în sine, cu 30 de întrebări de echipă, a durat cam o oră în cazul nostru, dar ar fi putut dura și mai puțin dacă am fi avut mai puține contestații 🙂

Același joc poate fi folosit și pentru o petrecere de revelion organizată acasă, între prieteni. Sunt convinsă că dacă intervine și ceva băutură, iese și mai amuzant.

Sper să inspire ideea mea. Dacă testează cineva, aștept impresii. Și mulțumiri, desigur 🙂

3 gânduri despre „O idee de joc pentru a-ți cunoaște mai bine colegii de birou

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: