Cum să transformi o zi de curățenie într-o vânătoare de cadouri memorabile

An de an, la primele semne ale primăverii, scot totul din dulap, înlocuiesc hainele groase cu cele potrivite pentru anotimpul cald, și simt că dacă fac eu asta atunci sigur-sigur soarele n-o să mai dea înapoi. 🌞

Așa că week-endul trecut, amăgită de căldura ce părea că e în sfârșit aici pentru a rămâne, mi-am făcut curaj și am trecut la atac. Am scos totul din dulap, am înșirat mormanele de haine pe pat și am vrut să ma apuc de treabă. Numai că… acolo, pe raftul de sus, ascunsă dupa niște haine groase, era cutia mea mare de scrisori. Cea mai prețioasă amintire pe care o am, și pe care o car după mine orinde m-aș muta.

Nu o mai deschisesem de mult… să tot fi trecut vrei 3-4 ani. M-am uitat la camera plină de haine împrăștiate peste tot, m-am uitat la cutia din fața mea, încercând să cântăresc cele două opțiuni și să prioritizez înțelept între datorie și emoție. Daaar… nu sunt făcută pentru decizii raționale. Emoția a învins fără drept de apel. 🙂

M-am așezat pe pat, în mijlocul hainelor, și am desfăcut lent capacul cutiei. Am simțit imediat cum se deschide o poartă spre trecut prin care am pășit, cu emoție, înapoi în timp…

O perioadă dificilă și o prietenă care mi-a fost alături

Eram din nou fetița de doar 13 ani pe care părinții o anunțau pe nepusă masă că se vor muta în alt oraș, mai aproape de bunici dar la 300 km de școală, de prieteni, de tot ceea ce era familiar.

Mutarea a fost pentru mine incredibil de dureroasă. M-am trezit în mijlocul adolescenței într-un oraș străin, fără niciun prieten. Tânjeam după cineva cu care să vorbesc, căruia să îi spun ce simt, pe umărul căruia să plâng.

Și atunci a venit prima scrisoare de la Lisa. Era cea mai bună prietenă a mea, locuiam una lângă alta, ne știam din clasa întâi și ne petreceam o mare parte din timpul liber împreună. Totuși, nu sperasem vreo clipă că promisiunile ei de a-mi scrie vor deveni realitate. La urma urmei, ea încă avea totul în jur, eu eram cea complet singură.

Dar s-a ținut de cuvânt. Scrisoare după scrisoare, Lisa mi-a povestit aproape săptămânal tot ce se întâmpla în fostul meu cartier, în fosta mea clasă. Mi-a povestit despre întâmplările din viața ei și m-a încurajat legat de viitorul incert ce se întindea în fața mea. Fiecare cuvânt pe care îl citeam îmi însenina ziua și mă trăgea înapoi de pe panta lină a depresiei pe care începusem să alunec.

Și așa am tot comunicat aproape 4 ani de zile, până când au apărut telefoanele și am schimbat universul literelor cu cel al vocilor. Dar cutia mea, cea pe care am redeschis-o acum cu emoție, numără nu una, nu două, ci sute de scrisori. E o comoară rară, pe care știu că sunt norocoasă să o am. Și totul i se datorează ei. Lisei.

Un cadou personalizat în semn de mulțumire

Coincidență sau destin, întâmplarea a făcut să dau peste cutia cu scrisori tocmai acum, la câteva zile după ce Lisa m-a anunțat că și-a fixat data căsătoriei pentru finalul acestui an. O nouă etapă din viața ei se apropie, iar eu voi fi acolo lângă ea.

Am luat scrisorile una câte una și le-am recitit. Nu integral, dar câte un fragment de ici, câte unul de dincolo, suficient cât să realizez cât de importante au fost ele pentru mine. Cu ochii umezi, am decis că voi profita de nuntă pentru a-i oferi un cadou special, un cadou personalizat care să îi arate cât de recunoscătoare îi sunt pentru că nu m-a uitat atunci când am avut atâta nevoie de ea.

Am colindat internetul în lung și-n lat în căutarea cadoului perfect. M-am orientat bineînțeles spre cadouri pentru femei care să fie și amintiri deosebite, și așa am ajuns pe site-ul Borealy. M-au cucerit imediat cu oferta lor elegantă, cu produsele de lux și mai ales cu posibilitatea de a personaliza produsele. De obicei caut furnizori de încredere, iar faptul că Borealy comercializează cadouri premium și bijuterii de lux încă din 2008 a fost un argument care mi-a dat încredere.

Oferta lor e atât de diversificată, încât nu m-am putut hotărî la un singur obiect, mai ales că e vorba de o ocazie atât de specială, așa că i-am ales Lisei mai multe cadouașe, fiecare cu povestea lui.

În primul rând, am ales o brățară finuță, împodobită cu un mic pandantiv în formă de inimă. M-a atras ideea de a grava în mijlocul ei un mesaj special care să îi amintească mereu cât de recunoscatoare îi sunt. M-am gândit să îi gravez mesajul „Merci de toujours„, pentru că Lisa a fost mereu îndrăgostită de limba franceză. Dar nu eram sigură dacă ar încăpea chiar atâtea cuvinte pe inimioară, așa că am dat repede un telefon la numărul de consultanță personalizată afișat pe site și am aflat cu bucurie că personalizarea e posibilă.

Mulțumită de ideea brățării, am decis să aleg și ceva din oferta de cadouri pentru nuntă, pentru a marca ocazia cu ceva specific. Așa ca m-am oprit asupra unor cercei eleganți, pe care m-aș bucura daca Lisa ar alege să îi poarte chiar în ziua nunții. Eleganța finisajelor din aur alb și strălucirea discretă a cristalelor de zirconiu vor pune în valoare fără doar și poate emoția naturala pe care o emană orice mireasă.

Nu în ultimul rând, am ales și un mic cadou pentru casă pe care Lisa să îl folosească împreună cu viitorul ei soț: un set de cești special gândite pentru proaspeți căsătoriți. Mi-au plăcut culorile pastelate și finisajele elegante, aurii și mi-am imaginat cu drag cum Lisa va sorbi din cafeaua fierbinte în fiecare dimineață, alături de cel pe care l-a ales să îi fie soț.

După ce am ales cadourile, m-am gândit puțin și la textul pe care aș fi vrut să i-l scriu pe felicitarea care urma să le însoțească. Dar n-a fost prea greu. A fost de-ajuns să mă uit la scrisorile din jur, și ideea a venit de la sine:

Cuvintele Lisei mi-au dat mie puterea de a merge mai departe, de a nu mă simți singură. Sper ca aceleași cuvinte, bine alese, să fie piata de temelie pentru familia pe care o va întemeia, căci cred cu tărie că nimic nu e mai important într-o relație decât să știi cum sa comunici cu cel drag.

Și cam așa s-a desfășurat ziua dedicată curățeniei de primăvară. La final de zi, ușile dulapului erau tot deschise, hainele tot pe pat, iar eu citeam cu nesaț scrisori de pe vremea adolescenței. Dar nu conta. Cadoul meu de suflet pentru Lisa era deja comandat.

Și știi ce? Nu-mi pare rău de întorsătura pe care au luat-o lucrurile. De fapt, asta te sfătuiesc și pe tine. Uită pentru o clipă de toate îndatoririle zilnice, consumatoare de timp și de energie, gândește-te la cineva drag, și fă-i o bucurie neașteptată.

Challenge accepted? 🙂


🌟 Articol înscris în competiția Spring SuperBlog 2019

🌟 Surse foto: scrisori – arhiva personală, banner – pixabay.com, bijuterii – borealy.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: