Trezește-mi visul cu o ceașcă de cafea

Simțim cu adevărat fericirea de-abia atunci când viața noastră are un scop. Pas cu pas, moment cu moment, ne îndreptăm spre obiectivul care ne ghidează, iar asta ne dă sens și direcție. 

Pentru unii, scopul ales ține de carieră. Pentru alții, de familie. Și, pentru unii temerari, scopul se poate contura și dintr-o simplă idee născută dimineața, la o cafea.

O astfel de idee am avut și eu, cu câteva luni în urmă. Ideea a crescut zi de zi, s-a transformat într-o dorință, apoi într-un obiectiv palpabil, iar astăzi tocmai am făcut primul pas spre atingerea lui. Am văzut reclama care anunța promoții la espressoare, am intrat rapid pe magazinul online magNET.ro și mi-am comandat ceea ce va deveni prima cărămidă din temelia visului meu.

Dar hai să-ți povestesc cum a început totul…

O cafea bună îți trezește cele mai îndrăznețe vise

Era sâmbătă dimineață, iar eu stăteam cu Ducu în bucătărie, sorbind leneș din ceașca de cafea. Mama venise în vizită cu o zi înainte, iar acum se juca în dormitor cu Olivia, oferindu-ne șansa rară de a bea în liniște lichidul dătător de viață.

Până să mă angajez, n-am băut niciodată cafea. O gustasem ici și colo, prin ceștile părinților mei, mi se păruse amară așa că nu-i vedeam rostul. Dar după facultate, m-am alipit colegilor de birou ce-și începeau dimineața în jurul espressorului din bucătărie, am înțeles cum poate cafeaua să devină rutina plăcută cu care pornește fiecare zi. Fierbinte, aromată, energizantă.

Și acum iată-mă aici, în bucătăria proprie, sorbind cu nesaț și ultima gură de cafea de pe fundul ceștii. Ducu m-a privit amuzat, m-a mângâiat pe păr, a adulmecat liniștea din jur, și a zis:

„Mă simt ca-n vacanță. Zău că aș plăti pentru un concediu în care să pot să-mi încep dimineața liniștit, în timp ce altcineva are grijă de copil”.

Și aceasta a fost scânteia. Visam amândoi, dintotdeauna, să pornim un proiect doar al nostru, în care să credem și pe care să-l iubim, care să aibă sens și să ajute oamenii. Dar nu știam ce. Însă atunci, din cuvintele lui și din aroma cafelei care ne înconjura, am avut ideea perfectă a ce vreau să fac în continuare.

Am luat o foaie de hârtie și am început să-i desenez…

I-am povestit lui Ducu, în cuvinte grăbite și înfierbântate, cum o să punem noi doi bazele unei tabere pentru părinți. Un fel de pensiune mică, în care să încapă 2-3 familii și care să aibă drept unic scop oferirea acelei senzații de relaxare pe care o simțeam noi în acele momente.

Tabăra mea pentru părinți și un espressor perfect pentru acest concept

I-am desenat pe hârtie, cu linii stângace, cum o să arate terasa pensiunii, locul unde părinții vor lua în liniște micul dejun. Undeva, pe o poliță, aveam să cumpărăm un aparat de cafea de calitate, pentru o experiență a gustului desăvârșită.

Știam deja ce vreau: un espressor automat Philips HD8650, văzut într-o reclamă, despre care reținusem că are o râșniță 100% ceramică ce păstrează aroma boabelor de cafea și are o durată de viață extinsă, de până la 20.000 de cești. 20.000 de cafele, 20.000 de zâmbete matinale pe chipurile unor părinți care au nevoie de momentul lor de respiro! Reținusem și tehnologia inteligentă a espressorului care îl face să se adapteze din mers la orice tip de boabe folosite, astfel încât concentrația unui espresso să fie tot timpul optimă. Reținusem și faptul că poate face 2 cafele simultan, prin funcția „2 cești”, ceea ce mi se părea conceptul nu numai perfect, dar și romantic, pentru diminețile din tabăra dedicată părinților.

I-am explicat apoi lui Ducu cum o să angajăm un animator și o bonă, care să aibă grijă de copii pe toată durata zilei, lăsând părinții să se relaxeze cu activități de mișcare ușoară, vizionări de filme sau pur și simplu cu un levenit în șezlong.

Ducu m-a ascultat fascinat, fără să mă întrerupă. De-abia când am terminat de înșirat toate gândurile care-mi treceau prin cap, m-a luat de mână, m-a privit în ochi, și mi-a spus că i se pare totul o idee foarte bună și că nu vede de ce n-am încerca. Nu știu dacă ceea ce ne-a dat curaj în dimineața aceea a fost liniștea din jur sau energia cafelei, dar am lăsat-o pe Olivia cu mama mea și am plecat în oraș, cu un laptop, puși pe treabă. Ne-am documentat toată ziua despre ce și cum ar trebui să facem, de unde să începem, cui să ne adresăm. Și, la final de zi, am decis că planul nostru e posibil și că ne vom face un scop din a-l pune în aplicare. Îmi amintesc că, seara, am încercuit ziua aceea în agendă și am scris deasupra ei, cu roșu:

Azi a fost o zi perfectă!

De la vis la realitate e doar un pas. Se numește curaj.

Așa că iată-mă aici, două luni mai târziu. Tocmai am comandat espressor-ul mult dorit, încurajată de prețurile bune și de experiența de 13 ani a celor de la Profimatic, compania din spatele acestui magazin online magNET.ro. În week-end semnăm contractul de cumpărare pentru o căsuță mică dar cochetă din apropiere de București, locul unde am decis să punem bazele taberei noastre pentru părinți.

Visul prinde contur, văzând cu ochii. Concomitent cu visul, prinde contur și sensul acestei noi aventuri în care am decis să ne îmbarcăm. Acela de a oferi fericire în porții mici, asemenea unor cești de cafea, părinților care au nevoie, din când în când, de timp doar pentru ei.

A fost nevoie doar de o zi perfectă care să ne dea curaj.


☕ Articol înscris în competiția Spring Super Blog 2019

☕ Surse foto: pixabay.com, magnet.ro și editări personale.

4 gânduri despre „Trezește-mi visul cu o ceașcă de cafea

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: