Cum să faci ouă multicolore, de Paște

N-o să fie un articol cu multe cuvinte, voi lăsa pozele să vorbească de la sine 🙂

Metoda asta nu-mi aparține, e descoperită de mama mea pe internet cu câțiva ani în urmă, și de-atunci am tot testat-o pe ouăle de Paște.

Pașii sunt simpli:

Se fierb ouăle, se lasă puțin la răcit, apoi se împachetează fiecare ou în șervețel. Nu prea mult, să nu fie înfășurat de 2 ori în jurul oului, dar nici cu zgârcenie, să nu rămână zone goale.

Se pregătesc vopselurile, 3-4 culori diferite, așa cum scrie pe ambalaj. Noi am pus și puțin oțet in ele.

Se improvizează ustensila de pictat, câte una pentru fiecare culoare, dintr-un băț de frigăruie și o dischetă demachiantă legată în vârf. Merge și cu bețișoare de urechi, dar e mai ineficient.

Se începe apoi tapetarea oului în șervețel cu culori. Câteva pete de o culoare, câteva de altă culoare… fără vreun plan sau vreun tipar prestabilit. Esențial e să nu rămână zone albe. Apoi se strânge puțin oul în pumn (în mănușă), cât să se lipească și mai bine șervețelul de el. Cu grijă, să nu se spargă coaja.

Se lasă toate ouăle să se relaxeze vreo 10 minute, cât să se usuce șervețelele, apoi se dau acestea la o parte și se ung ouăle cu ceva untură sau un pic de ulei, pentru luciu.

Și gata.

Ah, și mai e și ședința foto inevitabilă, de final.

Paște fericit!

3 gânduri despre „Cum să faci ouă multicolore, de Paște

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: