N-o să fie un articol cu multe cuvinte, voi lăsa pozele să vorbească de la sine 🙂
Metoda asta nu-mi aparține, e descoperită de mama mea pe internet cu câțiva ani în urmă, și de-atunci am tot testat-o pe ouăle de Paște.
Pașii sunt simpli:
Se fierb ouăle, se lasă puțin la răcit, apoi se împachetează fiecare ou în șervețel. Nu prea mult, să nu fie înfășurat de 2 ori în jurul oului, dar nici cu zgârcenie, să nu rămână zone goale.

Se pregătesc vopselurile, 3-4 culori diferite, așa cum scrie pe ambalaj. Noi am pus și puțin oțet in ele.
Se improvizează ustensila de pictat, câte una pentru fiecare culoare, dintr-un băț de frigăruie și o dischetă demachiantă legată în vârf. Merge și cu bețișoare de urechi, dar e mai ineficient.

Se începe apoi tapetarea oului în șervețel cu culori. Câteva pete de o culoare, câteva de altă culoare… fără vreun plan sau vreun tipar prestabilit. Esențial e să nu rămână zone albe. Apoi se strânge puțin oul în pumn (în mănușă), cât să se lipească și mai bine șervețelul de el. Cu grijă, să nu se spargă coaja.

Se lasă toate ouăle să se relaxeze vreo 10 minute, cât să se usuce șervețelele, apoi se dau acestea la o parte și se ung ouăle cu ceva untură sau un pic de ulei, pentru luciu.
Și gata.
Ah, și mai e și ședința foto inevitabilă, de final.

Mulțumesc, Mădălina! Eu chiar voi încerca. Mami face cu frunze și eu mă voi juca alături de copii așa ❤
Da, noi doar mâine facem ouăle 🙈
Paște fericit! Te îmbrățișez ❤🤗
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Și la mine a fost la fel, mama cu frunze și tehnică, noi cu culorile și improvizația 🙂 E mai distractiv decât cu frunze. Sărbători cu bucurie!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Paste fericit Mada! Ti au iesit foarte bine! O sa incerc si eu la anu cu frunze 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană