Cum să învățăm copiii engleza, acasă

Am pornit de-a lungul timpului multe inițiative cu Olivia, dar dintre toate învățarea limbii engleze s-a dovedit a fi cel mai longeviv și cel mai de succes proiect.

Cred că se împlinesc 2 ani de zile de când m-am apucat să fac engleză cu ea, acasă. Nu e la nivelul la care să susțină singură o conversație, dar poate să citească și să traducă texte ușoare, ba chiar și unele mai avansate, înțelege versurile unor cântece, iar pentru mine asta e o mare realizare, având în vedere că la școală au făcut engleză fix 30 de minute pe săptămână, uneori nici pe acelea.

Deci pot să îmi asum cam tot meritul englezei pe care o știe.

Resurse pentru învățarea limbii engleze acasă

Inițial am vrut să fac eu o programa, să caut resurse pentru fiecare lecție, să o structurez cum mi se pare mai potrivit. (Yep, uneori sunt un pic prea ambițioasă:) ) Apoi mi-am dat seama că e un efort prea mare și, dacă mă înham la ceva greu de organizat, o să renunț eu repede.

Așa că am decis să caut o serie de cărți. M-am uitat la câteva școli de engleză care ofereau cursuri și am văzut că mai multe dintre ele foloseau materialele Super Minds, de la Cambridge. Le-am răsfoit un pic și mi s-au părut exact ceea ce căutam. Bine structurate, atractive, distractive și interactive 🙂

Seria are 7 etape de dificultate, de la Starter la Level 6.

Pentru fiecare nivel e nevoie să cumperi un Student Book și un Work Book, dar și cd-uri cu materiale audio, care urmăresc textele și exercițiile din carte. Eu mi-am convertit wav-urile de pe cd-uri în mp3, le-am încărcat în Google Drive, și le accesez de pe telefon, foarte practic.

Student Book-ul vine si cu un DVD cu jocuri asociate fiecarei lecții.

Fiecare nivel de studiu are niște personaje care apar în toate lecțiile și în toate poveștile, ceea ce e foarte catchy pentru copil. Fiecare lecție are o poveste, puțină gramatică, exerciții, materiale de citit și ascultat, dar și jocuri, proiecte, activități de lucru manual. Mă bucur și eu să le fac 🙂

Opțional, există pentru fiecare nivel niște resurse suplimentare: Practice Book, Grammar Book…care în esență sunt niște caiete cu exerciții și texte extra, dar urmând același cuprins ca și Student Book-ul.

Eu le-am cumpărat, sunt utile.

Mai puțin utile au fost Teacher Book-ul și Word Card-urile, mi se pare că pot fi sărite cu brio. Eu le-am cumpărat pentru Starter, pentru că nu știam exact cu ce se mănâncă și am zis să am set complet de resurse, dar apoi am renunțat pentru că raportul cost/utilitate nu prea merită banii.

Noi am pornit de la Starter și acum suntem aproape de a finaliza resursele de Level 2. Deci am urcat primele 3 trepte.

Din ce am văzut, se poate da și un examen la sediul Cambridge, pentru a obține o diploma de Cambridge Starter. E un nivel de început ce precede A1, dar mi se pare fain ca experiență, pentru că e un examen oral și copilul se poate obișnui cu sistemul. Sunt exemple ale modului în care decurge examenul pe Youtube și pe cambridge.org.

Asta nu e vreo reclamă, e pur și simplu experienta noastră cu niște cărți care mi se par foarte bine făcute și de pe care mi-ar fi fost și mie drag să învăț, când eram mică.

Cam așa arată cărțile în interior, acesta e Level 2:

Sper să fie de folos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: