Vacanță în Olanda cu copiii – Keukenhof

Prima zi a vacanței noastre în Olanda a fost dedicată în totalitate parcului Keukenhof, considerat cea mai mare grădină din Europa și cunoscut și sub pseudonimul de „raiul lalelelor” 😀

Keukenhof s-a propulsat direct pe locul 1 în topul celor mai frumoase locuri văzute vreodată. A detronat grădinile din China și peisajele de pe șoseaua alpina din Austria și mi-a depășit toate așteptările. Este incredibil ce au reușit să facă oamenii acolo. Este incredibil cât de mult frumos au reușit să creeze olandezii pe un sol atât de problematic și în ciuda unor condiții geografice nu foarte favorabile. Nu mi s-a întâmplat prea des să mă uit în jur și să simt că îmi vine să plâng de cât de frumos e, dar acolo mi s-a întâmplat. Și nu zic asta doar pentru că lalelele sunt florile mele preferate, căci Keukenhof nu e doar despre lalele. Este pur și simplu despre un verde perfect, despre modul în care sclipesc în apă razele soarelui, despre o viziune estetică dusă la rang de artă, despre o atenție la detalii pur și simplu incredibilă. Pe scurt, parcul Keukenhof este un must-see, și mai e și super child-friendly.

Hm, oare par entuziasmată? 😀

Gata, las superlativele deoparte și trec la informațiile practice.

Parcul este deschis vizitatorilor doar 2 luni pe an, în martie și aprilie, și este efectiv invadat de turiști, mai ceva ca Sagrada Familia din Barcelona.

Biletele de intrare ne-au costat 52 de euro (incluzând accesul pentru 2 adulți, un copil de 8 ani și un ticket de parcare). Ele se pot cumpăra online de pe keukenhof.nl și chiar e recomandată această variantă, pentru a nu sta la coadă la intrare. Prețul pare mare, dar merită, nu regreți niciun bănuț când pleci de acolo.

Experții zic că o vizită în parc durează în medie cam 3 ore. Noi am stat acolo de la 10 la 5 (deci 7 🙂 ) și as mai fi putut sta încă de 2 ori pe atât fără să mă satur de frumusețea din jur. Ca să nu mai zic că nici nu am reușit să acoperim tot parcul sau să bifam toate activitățile care se puteau face acolo.

Ca și toate celelalte locuri din Olanda, parcul e gândit pentru a fi super accesibil. Prin urmare e o joacă de copil să împingi un cărucior pe alei, totul e neted ca în palmă, toate intrările în pavilioane au praguri, efectiv e o plăcere să te plimbi cu un bebeluș. La fel de facil este și pentru cei în scaun cu rotile, și drept urmare parcul e înțesat de astfel de vehicule. Chiar se pot închiria scaune cu rotile de la intrare, pentru vârstnici care altfel nu ar putea merge atât de mult.

Ce poți face într-un parc o zi întreagă, mai ales fără să se plictisească cei mici?

Păi, poți să te plimbi pe toate aleile și să exclami câte un wow la fiecare colț.

Poți să vizitezi toate pavilioanele, care adăpostesc expoziții tematice de flori. Cel dedicat orhideelor e absolut spectaculos, un vis pentru toți iubitorii acestor plante.

Poți să îți rezervi un tur cu barca, printre câmpurile de lalele. Nu este inclus în cost, se plătește separat și punctul de plecare e lângă moară. Noi nu am făcut asta, pentru că nu părea potrivit cu un bebe mic, dar mi-am pus pe listă pentru următoarea vizită.

Poți să te oprești la oricare din numeroasele terase și restaurante sau poți lua ceva rapid de la o toneta sau îți poți scoate Sandwich-urile din rucsac și te poți întinde pe iarbă. Da, oamenii chiar stau pe iarba asta superbă.

Grădina e plină de mici comori pentru copii: locuri de cățărat, poteci misterioase, posibilitatea de a merge pe apă, poduri și podețe, tot felul de puncte amenajate pentru a face poze. Ca să nu mai zic de locul de joacă, făcut doar din lemn, metal și sfoară, cum le place celor din vest, în completă armonie cu natura.

Harta parcului

Tot din seria informațiilor practice, aș menționa că iesirea cu mașina din parcare durează ceva… în cazul nostru am stat vreo 30 de minute la coadă, în mașină, deci trebuie luat acest timp în calcul în planificarea zilei.

În concluzie, consider că orice vacanță în Olanda, în martie sau aprilie, trebuie să includă acest parc în itinerariu, pentru că e ceva rar și prețios, și m-am simțit tare norocoasă că am reușit să ajung aici anul acesta. ❤

2 gânduri despre „Vacanță în Olanda cu copiii – Keukenhof

Adăugă-le pe ale tale

  1. Am o idee la fel de draguta pentru vizita voastra in Belgia, alta tematica, dar care cred ca va prinde daca Keukenhof v-a placut. Asta ca un fel de teaser. 🙂 Mergeti si la Efteling?

    Apreciază

  2. Am o idee la fel de draguta pentru vizita voastra in Belgia, alta tematica, dar care cred ca va prinde daca Keukenhof v-a placut. Asta ca un fel de teaser. 🙂 Mergeti si la Efteling?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: