Astazi la micul dejun am savurat o delicatesa vegana, facuta din pacate special pentru Olivia. Spun din pacate pentru ca am pregatit o cantitate mica, ea a dat gata toata crema de „finetti”, in timp ce eu m-am multumit sa ling farfuria.
Ce-am pus in delicatesa:
- 1 avocado bine copt
- 3 lungurite de miere (eu am pus o miere cu catina geniala, luata de aici)
- 3 lingurite carob (pudra de roscove)
- cateva migdale si nuci macinate (au iesit cam 3 lingurite)
- 1 biscuit zdrobit (eu l-am pus pentru un pic de consistenta, dar mentionez ca nu e din aceeasi poveste sanatoasa cu restul ingredientelor)
- 3 capsuni taiate in bucatele mici
Olivia a mancat crema intai asa simpla, apoi i-a venit ideea sa ia o bucatica de paine si sa o intinga prin castronel. Deh, gusturile nu se discuta. Pofta buna a fost, cu siguranta asa ca vom repeta cat de curand. Secretul retetei cred ca sta in primul rand in cat de bine e copt fructul de avocado folosit – eu am fost norocoasa de data asta, am reusit sa cumpar unul perfect.
Reteta, evident, nu-mi apartine, ci e inspirata din cartea Cristelei Georgescu in posesia careia am intrat cu mare bucurie ieri. Cartea e minunata, delicata, si contine pe langa retete sanatoase si ingredientul pe care il asteptam cel mai mult de la ea: inspiratie. Am citit-o cap coada ca vantul si ca gandul, apoi m-am pus pe treaba. Dar despre toate astea, „intr-un episod viitor” 🙂
Lasă un răspuns