Spanac ochios pe pat de mamaliga

Ori nu e Olivia prea mancacioasa, ori nu sunt eu o bucatareasa prea stralucita. Oricare ar fi varianta corecta (desi existe pareri vehemente intr-una dintre directii), atunci cand reusesc sa gatesc ceva cu succes la public e clar ca merita sarbatorit. Si, mai mult decat atat, merita sa notez reteta.

Inspirata de ceva ce am citit in weekend, am cumparat de atunci niste spanac congelat si oua de prepelita, iar azi le-am sacrificat impreuna cu ce-a mai ramas dintr-o mamaliga facuta ieri. Si-a iesit ceva bun, bun, bun.

Recuzita:

– Mamaliga (facuta pe loc sau resuscitata din frigider)
– O ceapa
– 2 catei de usturoi
– Seminte de chimion, boia dulce, sare, piper
– Spanac congelat, 450 g
– Branza, dupa gust si ochi
– Niste smantana, optional
– 4 oua de prepelita
– macar 2 rosii cherry

Arta:

Am pus la calit in puțin ulei ceapa, usturoiul si semintele de chimion, inspirata de o reteta indiana vazuta ieri. Am adăugat apoi spanacul, restul de condimente, si le-am mai lasat pe foc cat sa se decongeleze spanacul si sa se înmoaie bine. Intre timp, am cautat 2 vase micute de yena si le-am tapetat muncitoreste cu mamaliga rece, taiata in feliuțe cat mai subtiri in asa fel incat sa am cu ce acoperi fundul si peretii vaselor. Reteta de la care am plecat era cu aluat si forme de briose, dar am improvizat cu ce-am avut.
Dupa operatia asta de mare angajament si foarte interesanta pentru copil, m-am intors la spanac si am adaugat peste el branza si smantana, am amestecat bine si am rasturnat compozitia in cele 2 vase.
Si-acum cireasa de pe tort – pardon, oul de pe spanac: am facut 4 gropite si am spart ouale , apoi am adaugat niste felii de rosii pe langa, cu care juratii de la Masterchef sigur n-ar fi fost de acord.
Vazand ca am obtinut 2 ochi pe fiecare vas în parte, m-a lovit regretul cum ca nu mi-am dat silinta sa fac o fata intreaga, ca la carte, cu nas, gura si tot tacamul. Asta e, ma revansez data viitoare.
Cam atat cu manopera, a urmat lunga asteptare de 30 min la cuptor la vreo 180-200 de grade apoi operațiunea de infulecare.
Scopul meu fusese sa ramana si pentru maine la masa de prânz – ghinion, a disparut tot din seara asta. A ramas doar replica Oliviei: tati, nu papa tot!

Am uitat ingredientul cel mai important: treaba cu mamaliga, adaugarea condimentelor, gropitele din spanac, spartul oualelor si infigerea rosiilor – musai sa fie făcute de copil. Unu, pentru ca altfel iese scandal, si doi, pentru ca jumătate din motivatia de a manca vine si din convingerea ca a participat activ la prepararea mancarii.

Si dovada ca n-am inventat nimic:

image

image

Pofta buna!

Anunțuri

4 gânduri despre “Spanac ochios pe pat de mamaliga

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s