Aventurile ramei Oli

Unele zile sunt pline de coincidențe frumoase.

Duminică de exemplu, pe covorașul din bucătăria noastră a aparut din senin o omidă, probabil adusă de afară împreună cu niște frunze uscate. Olivia s-a entuziasmat, normal, a declarat că avem animal de casă și a botezat-o Oli. 

Și uite așa am ajuns să mutăm noul membru al familiei într-o galetusa, să îi dăm de mâncare și să ne holbăm minute în șir la cum se mișcă.

Dar pentru că nu puteam abuza biata omidă la nesfârșit, am inventat o poveste despre familia ei care o așteaptă afară în copac și am fost destul de convingători cât să primim aprobarea Oliviei de a elibera râma. Dacă a văzut cineva 2 părinți chitaitori, mutând o omidă dintr-o galetusa în copac și filmand acțiunea pentru a avea dovezi în fața copilului, noi eram.

Ei, aici vine coincidenta. În aceeași zi, într-o scurtă incursiune prin librărie, mi-au căzut ochii pe o carte: „Aventurile ramei Oli”. Ok, râma, omidă, stiu ca nu e același lucru, dar care erau șansele să dau peste așa ceva, în aceeași zi? Știam de existența personajului, pentru că am văzut panouri cu el la Zoo București, în care toți copiii se înghesuie să își bage capsoarele si sa facă poze, dar habar n-aveam că există și o carte. 

Și mai mult, celelalte personaje din carte sunt savuroase. Pe lângă Oli (care de fapt e Oliver), mai facem cunoștință cu Mărul cel Isteț, Bebe Morcov, Detectivul Usturoi, Doamna Ceapă și…pam-pam-pam!..mult temutul Mucus și ajutoarele lui viruși. Că doar na, suntem și răciți cobză, coincidențele s-au ținut lanț.

Am făcut câteva poze pe care le voi lăsa să vorbească de la sine, căci sunt foarte colorate, frumoase, cu desene reușite. Mesajul cărții e foarte educativ si, dincolo de povestea amuzantă, întărește importanța unei diete bogate în legume si fructe pentru a avea un sistem imunitar mereu pregătit să țină piept virușilor. Mi-a plăcut foarte mult și plicul cu rețete atașat pe coperta interioara – mici poezioare despre morcovi, ceapa sau usturoi.

Cartea se găsește pe Elefant la aprox 35 lei, la alte librarii se duce spre 50. Cam scumpă comparativ cu alte cărți, dar eu zic ca merită. Mai nou, Olivia vrea să audă la culcare povestea cu Mucus 🙂 Oare s-o face ORL-ist?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: