Citind in jurul lumii

Am dat anul trecut peste un Ted Talk în care cineva își prezenta ideea de a citi câte un scriitor din fiecare țară a lumii. Mi s-a parut o idee genială, cu largi perspective de a te pune față în față cu mentalități, ideologii sau experiențe de viață foarte diverse, atât etnic cât și cultural. Un câștig enorm, aș zice, la un preț foarte mic. 

Persoana cu ideea se numește Ann Morgan și poate fi urmărită aici:

Ea și-a urmat ideea până în panzele albe și chiar a pus cap la cap sugestiile primite astfel incat să citească cele mai reprezentative opere din toate colțurile lumii. E o sursă bună de inspirație, o recomand cu drag:

The list

Ok, și ce e cu toată povestea asta? Nimic altceva decât o introducere 🙂

Eu n-am pornit în nicio astfel de provocare literară, dar mi-am amintit astăzi de ea și m-am gandit ca ar fi interesant sa îmi fac o statistică a țărilor din care provin autorii pe care ii citesc. Așa, din pură curiozitate. Zis și facut, m-am pus pe treabă, am cercetat de unde sunt toți scriitorii cu care m-am intersectat in 2016, și a rezultat această frumoasa hartă de mai jos. Harta lecturilor 🙂

lecturi-pe-harta-2016

Rezultatele m-au surprins, așa că mă bucur că am făcut acest experiment. Imi imaginam că am citit cu preponderență cărți europene, dar se pare că locul 1 l-au furat totuși americanii. Detașat chiar. Dar m-am bucurat sa constat ca am trecut nu numai prin Europa și America, dar și prin Australia si Asia. 

Anul acesta e musai sa ajung și-n Rusia 🙂

3 gânduri despre „Citind in jurul lumii

Adăugă-le pe ale tale

    1. Așa e! Și mai descoperi și stilurile care îți plac, în funcție de originea autorilor. Nu e mereu relevant, căci unii au crescut în alte regiuni, nu în cele în care s-au născut, dar e interesant chiar și așa

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: