Puțină adrenalină, vă rog!

De câteva zile oscilez între cele două variante pe care noul sezon SuperBlog mi le-a ridicat la fileu: să particip ori ba?

Inițial am zis că stau deoparte, îmi iau o pungă de popcorn și citesc de pe margine. Dar zău că nu cred că aș rezista să asist pasiv .

Și pentru că în urmă cu un an citeam despre SuperBlog pe un alt blog și decideam să mă arunc cu capul înainte în necunoscut, sper să reușesc astăzi să fac schimb de roluri și să fiu eu cea care dă mai departe ștafeta și care atrage o imaginație odihnită în vârtejul acestei competiții.

Ce mi-a adus mie SuperBlog?

În primul rând, adrenalină. Emoția scrierii fiecărui text, nerăbdarea așteptării notelor, dezamăgirea sau, după caz, bucuria aflării rezultatului. Sunt senzații similare celor pe care le trăiam în școală, când eram abonată la tot felul de olimpiade sau concursuri, și pe care am avut ocazia să le trăiesc prea rar după terminarea facultății. Știu, unii urăsc competiția și sunt ferm convinsă că în unele cazuri poate face rău. Dar pe mine m-a motivat întodeauna, mi-a placut să dau probe și să îmi depășesc limitele.

Desigur, cadrul în care SuperBlog îți propune să scrii este unul plin de constrângeri: cuvinte cheie, limită maximă, ca să nu mai zic de gama de subiecte care poate fi de-a dreptul incomodă.

De ce m-aș chinui să fac asta, când aș putea alege libertatea de a scrie când vreau, cum vreau și despre ce vreau?

Pentru că libertatea poate atrage dupa sine delăsare și un lung șir de tergiversări. „Pot să scriu și mâine!” sunt cuvintele pe care mi le tot spun, zi de zi, de când s-a terminat superblogul de toamna, și acest mâine nu mai vine niciodată. Pentru că libertatea te pastrează în sfera comfortabilului și nu te împinge dincolo de ceea ce ți-e familiar să scrii.

Ceea ce m-a surprins cel mai tare de-a lungul celor două ediții SuperBlog la care am participat a fost faptul că, deși scriam într-un concurs de advertoriale, am reușit să compun cele mai frumoase texte pe care le-am publicat vreodată aici, pe blog.

Să călătorim cu ochii minții larg deschiși – Provocarea Momondo din primăvara 2017 mi-a dat ocazia să aștern pe blog o poveste pe care amânam de mult să o scriu, și anume impresia adâncă pe care mi-a lăsat-o vizita într-un lagăr de concentrare din timpul celui de-al doilea război mondial.

Despre cum un hoț de cărți poate ajunge să fure o perlă – e textul din toamna lui 2017 care mi-e cel mai drag. Cu ocazia probei sponsorizate de RAO, am încercat să fac o „altfel” de recenzie de carte și m-am bucurat ca un copil văzând că am reușit să transpun într-o poveste emoția pe care o simțisem eu citind o carte.

Prejudecata legată de SuperBlog pe care am avut-o și eu e aceea cum că ar fi un concurs de advertoriale. Și e, într-adevăr, un concurs de texte ‘comandate’ de niște sponsori, cu cuvinte cheie obligatorii și cu un subiect legat de universul sponsorului.

Dar fiecare probă în sine e o oportunitate de a-ți pune la muncă imaginația și creativitatea și de a veni cu un text neașteptat. E ușor să scrii „la sigur”, dar e lăudabil să riști și să compui o poveste complet neașteptată.

SuperBlog mi-a mai dat ocazia să descopăr blogurile unor oameni dispuși să își asume acest risc, și asta e ceea ce m-a făcut să îi admir și să îi urmăresc în continuare, și în afara concursului. De exemplu, un advertorial pentru aparatură muzicală poate arăta și asa, în timp ce un advertorial pentru apă se poate transforma într-o astfel de poveste pasională.

Destul despre ce-a fost, hai să vedem și ce se anunță să fie.

Spring Super Blog 2018

Aruncând o privire peste lista de sponsori ai SpringSuperBlog 2018, se întrevăd potențialele subiecte ale acestui sezon de competiție:

 • Dacă tot s-a lansat prima mașină spre Marte, și umanitatea are în sfârșit sanse concrete de a deveni o specie interplanetară, presimt că e momentul să ne imaginăm cum vor arăta casele viitorului, cu ajutorul celor de la AIA Proiect.
 • Cei mai mulți dintre noi n-avem bani nici de casă pe Pământ, așa că pentru Marte clar trebuie să apelăm la consultanța unor profesioniști, cum ar fi AVBS Credit.
 • Christian Tour ne va aduce cu siguranță înapoi pe pămant și ne va invită să ne facem planuri de vacanță
 • In strânsă competiție, cei de la CND Turism Vacante speciale ne vor aduce probabil aminte că și-n România găsim destinații de 5 stele
 • Ne-ntoarcem apoi tot in domeniul caselor și, dacă tot vine primăvara, ne pregătim deja de iarnă cu un Certificat Energetic
 • Nicio competiție fără Farmec – sponsorul meu preferat cu ghilimele cât casa construită de AIA Proiect. (Știu, sunt o ciudată, dar prefer să scriu despre rachete și energie decât despre creme și sampoane)
 • Hotel Aurora – încă îi țin minte pentru cea mai mică notă primită la prima mea participare în SuperBlog, aăa că yey! – iată o limită pe care trebuie să o depășesc de data asta.
 • Intercom Film ne va testa din nou imaginația cu vreun film de acțiune, deși sincer aș prefera ceva mai de corazon de data asta
 • Revenim în mindset-ul de vacanță cu cei de la Momondo, care ne vor face să visăm la destinații exotice, de peste mări și țări
 • Swiss Solutions e un sponsor complet neînțeles de mine, știu doar că e vorba de traduceri profesionale și de cursuri, dar cum să scrii în asentiment cu așteptările lor încă n-am aflat, deci uite altă limită de depășit
 • Vindem-ieftin.ro – E un sponsor nou, cel puțin pentru mine, pare că vând ceva legat de materiale de construcții. Zău că e un subiect mai ofertant decât industria cremelor și-a șampoanelor.

Care va să zică, Spring Super Blog 2018 va fi în linii mari despre cum să-ți investești banii  fie în pereți, fie în amintiri și vacanțe. Asta la modul foarte simplist și superficial. La modul serios, e despre cât de mult îți poți antrena imaginația în direcții de care nu te credeai vreodată capabil.

Deci, dacă te atrage provocarea de a-ți imagina povești despre toate aceste lucruri, de a căștiga premii (cash sau constând în servicii/produse în funcție de sponsor) și dacă simți că ai nevoie de puțină adrenalină în viața ta, hai la SuperBlog!

(P.S: Dacă am reușit să coving pe cineva să se înscrie în SuperBlog, vă rog, vă rog, vă rog, lăsați-mi un mesaj, să știu cine mă va înjura mai tarziu 🙂

 

4 gânduri despre „Puțină adrenalină, vă rog!

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: