Weekend-ul acesta am ajuns pe la Ploiești. Nu, nu cu vreo treabă sau obligație, ci pur și simplu pentru că am vrut să mergem într-un loc nou, nu prea departe de București, pe care să-l descoperim și de care sa ne lăsăm surprinși. Am oscilat puțin între Conacul Golescu și Parcul Bucov din Ploiești, cel din urmă având câștig de cauză din considerente pur meteorologice: păreau mai puține șanse de ploaie acolo 🙂
Sunt 70 km între București și Ploiești, așadar e o excursie cam de o oră, perfect suportabilă de către cei mici.
Prima noastră oprire a fost Parcul Bucov, despre care citisem că adăpostește o gradină zoologică relativ ok, dar si locuri de joacă diverse pentru cei mici.

La intrarea în parc e o parcare încăpătoare, cu plată, taxa fiind de 5 lei pe autoturism. Din parcare se poate intra fie prin parc, spre zoo, fie spre Gradina Botanică pe care noi nu am mai apucat să o vizităm pentru că ne-a prins ploaia, dar e bine de știut că ea există.

Parcul este destul de întins, cu multe locuri de joacă pentru cei mici disperate de-a lungul pajistilor. Mi-a plăcut dispunerea lor foarte aerisită, comparativ cu locurile de joacă de prin parcurile bucureștene, mult mai compacte. În mijlocul parcului e un lac, am vazut din poze că se pot face plimbări cu barca pe-acolo. La fața locului, noi ne uitam mai mult la norul negru care se apropia și mai puțin la apă 🙂

După ce am dat un mic tur de parc cu trotinetele, am intrat la Zoo. Pentru detalii despre tarife si program, pagina de contact a gradinii zoologice este aici.
Grădina zoologică nu e extrem de întinsă, dar are animăluțe diverse. Pentru că am vizitat-o recent și pe cea din Constanța, pot spune că aceea mi s-a părut mai cochetă. Pe de alta parte, cea din Bucov are locuri de joaca și in interior, are urși, lei, tigri și niste cămile absolut criminale. Un pic de pastă de dinți le mai trebuie, în rest…

Foarte multe căprițe și căprioare în Bucov, deliciul copiilor evident. Cred că grădina zoo perfectă ar fi cea în care căprioarele și iepurașii ar zburda liberi de colo colo. Hai fie, și ponei, era cat pe-aci să îi uit. Cui îi trebuie lei, tigri sau urși? Poate adulților, copiii clar nu se omoară după ei.

După cum spuneam, în mijlocul grădinii zoologice e și un loc de joacă destul de generos – nu doar ce se vede în poză, mai sunt și alte zone amenajate prin jur, plus băncuțe pentru părinți obosiți.

Vizita la Zoo ne-a luat cam o oră. Am mai rămas puțin prin parcul exterior după, dar la gradina botanică nu am mai intrat pentru că cerul deja se întuneca, așa că am zbughit-o spre masină. Decizie înțeleaptă, pentru că a început ploaia fix cum ne-am urnit de pe loc.
Așa că ne-am reorientat spre a găsi ceva de-ale gurii, mai ales că Olivia ne anunțase că îi e foame fix de cum plecasem de-acasă (adica la juma’ de oră dupa ce se ridicase prematur de la micul dejun, pe motiv că nu ii e foame).
Ne-am oprit la Restaurant Viena Cafe, nu foarte departe de Bucov, și ne-a plăcut mult aspectul locului. Mie și Oliviei ne-a plăcut și mâncarea, am luat niște frigărui cu legume chinezești și orez care au fost absolut delicioase, soțul în schimb a experimentat ceva c-un berbecuț care s-a dovedit a fi intrigant de amar.

După restaurant, ne-am decis să mergem la Muzeul Ceasului, aflat la vreo 5 minute de mers pe jos, pentru ca citisem despre el și îl zărisem din mașină în drum spre masă. Sincer nu aveam mari așteptări de la el, dar s-a dovedit a fi o alegere bună, mi-au plăcut exponatele diverse și am aflat lucruri interesante.
Intrarea a fost 8 lei pentru adulti și 2 lei pentru copii. Contra unei taxe infime de 10 lei, ai și ghid, ceea ce recomand, pentru că experiența din muzeu e mult mai valoroasă astfel.

Nu am poze din interior, dar cert e ca sunt muuulte muuuuulte ceasuri acolo. Și când spun ceasuri, nu mă refer doar la ceea ce înțelegem noi azi prin ceasuri, ci la tot felul de invenții care au servit pentru măsurarea timpului.
Știam, desigur, că înaintașii noștri măsurau unități de timp cu clepsidra sau cu lumânarea. Dar nu știam că existau lumânări gradate care să indice orele, așa cum nu știam că existau ceasuri … pe bază de apă. Cum ar mai fi, astăzi, să fii nevoit să pui zilnic apă la ceas, ca să te asiguri că îți arată în continuare ora exactă? 🙂

Există și o cameră a gramofoanelor și a cutiilor muzicale, foarte simpatică în special pentru cei mici. Una peste alta, a meritat, a fost o activitate inedită, pe care o recomand celor care sunt în trecere prin Ploiești.

Cam atât din Ploiești. Ne-am umplut o zi, ne-am distrat, și chiar am mai fi avut ce vedea dacă nu am fi fugit de ploaie.
Voi pe unde mai evadați în weekend?
Frumoasă plimbare – distractivă, instructivă, relaxantă, solicitantă în același timp 🙂 3 în 1 = parc, restaurant, muzeu… O idee bună să mai schimbi ambianța bucureșteană… Cu siguranță păstrați amintiri frumoase 😉
ApreciazăApreciat de 1 persoană