Și perdelele au coloană vertebrală! Despre șine, galerii și un magazin online.

Se împlinesc aproape doi ani de când ne-am mutat într-un nou apartament. Deși strânsesem în vechea locuință o sumedenie de amintiri și de clipe frumoase, am decis totuși să căutăm ceva mai spațios, în care să încapă și mai multe vise 🙂

Cu primul apartament ne-a fost simplu. Când ne-am mutat în el, avea de toate: de la mobilă la corpuri de iluminat și perdele. N-a trebuit să luăm nicio decizie, doar am mai schimbat sau adăugat câte o pernuță pe ici pe colo.

Noul apartament ne-a scos însă din zona de confort, căci a trebuit să ni-l facem al nostru… de la zero. Parchet, gresie, uși, proiecte de mobilier, opțiuni peste opțiuni! Nu mi-aș fi imaginat niciodată, înainte de a ne muta, că amenajarea unei case poate fi atât de complicată.

M-a fascinat să descopăr că sunt atât de multe elemente care contează în amenajarea unui apartament și atât de multe detalii care pot face diferența. Am remarcat cum s-a schimbat lumina camerelor atunci când a apărut parchetul. Apoi s-a schimbat percepția spațiului, odată cu venirea mobilierului. Dar magia care a transformat parcă totul, care a îmbrăcat camerele și care le-a dat viață a venit de unde m-am așteptat cel mai puțin. A venit … dinspre geam, odată cu montarea perdelelor și a draperiilor.

Cum am ales perdelele și draperiile?

Întregul nostru apartament a fost amenajat într-un stil apropiat de cel scandinav, mixând gri-urile cu căldura lemnului și înveselind totul cu mici accente neașteptate de culoare.

În dormitorul nostru, am ales un pat cu o tapițerie îndrăzneață, un turcoaz  foarte frumos, așa că restul camerei am amenajat-o în culori neutre. Pentru geam am ales o perdea simplă de in și o draperie black-out din două culori, pentru a-i da o notă mai deosebită.

IMG_20190202_152019
(Dormitorul nostru: perdea de in și draperie în două culori)

Dormitorul fetiței are mobilier colorat și în plus e mereu plin de jucării pe unde te aștepți mai puțin. Așa că n-am vrut să încărcăm nici această cameră prea mult, și am îmbrăcat geamul în aceleași culori deschise. Ne-am jucat totuși cu draperia, căreia i-am adăugat niște ciucurași simpatici, de mare efect.

perdea dormitor
(Draperia cu ciucuri din camera Oliviei)

Livingul e camera noastră preferată, pentru că e minimalist, verde și … zen. Zona mea de suflet e totuși cea de la geam, căci la masa aceea se întâmplă cele mai variate lucruri: întâlniri cu prietenii, activități cu fetița, sau … scrierea acestui articol 🙂

IMG_20180207_215932

IMG_20180912_205526
(Zona de dining, lângă geam)

Oricine vine pentru prima dată în vizită ne remarcă, inevitabil, și perdelele. Ne spun că sunt frumoase, simple, elegante. Și au dreptate. Dar câteodată parcă mi-e ciudă că nu le remarcă nimeni coloana vertebrală, cea care le susține cu atâta discreție.

Perdeaua o mai poți schimba, dar șina pe care e montată ar fi bine să fie durabilă!

Toate perdelele noastre sunt susținute de niște șine de aluminiu moderne, atât de subțiri și discrete că nici nu le vezi. Totuși, nici cu alegerea lor nu a fost simplu, căci nu știam ce soluții există, astfel încăt să îmbine esteticul și calitatea. De accea, vin cu o sugestie în sprijinul celor care caută astfel de sisteme de prindere de aluminiu, pe dimensiuni non-standard: Qdecor – un magazin online de șine și galerii.

Sistemele lor sunt moderne și versatile, se pot prinde pe tavan sau pe perete, în funcție de specificul amenajării. Mi-ar fi plăcut să știu de ei cu ani în urmă, atunci când mă chinuiam cu această improvizație de perdea montată pe exteriorul camerei :D, doar pentru că nu găsisem nicăieri șine atât de subțiri.

sine si galerii Qdecor.png

Șinelele Qdecor sunt foarte subțiri, iar dimensiunile se ajustează în atelierul propriu, fiind singurul magazin online de la care poți comanda astfel de sisteme pe mărimi non-standard de până la 6 metri. Pe site se poate calcula orice preț, din 10 în 10 centrimetri, așa încât și estimarea bugetului devine foarte simplă.

Un alt aspect practic pe care m-am bucurat să îl regăsesc în oferta Qdecor e acela că galeriile lor au consolele montate deasupra unui canal cu șină, astfel încât perdelele să culiseze lin, fără niciun obstacol. Cine a avut galerii clasice știe la cel fel de obstacole mă refer și cât de neplăcut este să tot bruschezi perdeaua atunci când vrei să o dai la o parte.

Un lucru util de știut este că șinele și galeriile vin la pachet cu toate accesoriile necesare: console, agrafe, capete, etc. Ca un sfat venind de la un om trecut prin asta, e bine să cereți câteva agrafe în plus, căci atunci când se mai dau jos perdelele pentru a fi spălate și când există și copii în casă, unele lucruri prind picioare și au darul de a dispărea misterios 🙂

Qdecor este un business de familie, așa că afacerea funcționează cu suflet și au tot interesul să își facă clienții mulțumiți. De aceea oferă consultanță gratuită în alegerea sistemelor, dar și pentru montajul acestora, în București.

Odată ce ai ales furnizorul pentru sistemele de prindere, poți răsufla ușurat, căci ai terminat cu partea practică și tehnică a montării perdelelor. Mai departe, rămâne doar un joc de culori și de texturi. Partea bună e ca textilele se pot schimba ușor. Dacă mâine te plictisești de perdeaua cuminte și vrei ceva mai îndrăzneț – e simplu. Cu sistemele însă nu e la fel, se lasă cu deranj, așa că e mai bine să alegi de la bun început o soluție calitativă și modernă.

Cam atât despre perdele, și cu ocazia asta am spart și gheața și mi-am expus o mică bucățică din apartament. Dacă ați văzut ceva prin poze care a părut interesant și vreți mai multe detalii pe subiect, răspund cu drag. Poate chiar cu un alt text.

Dar pentru azi, să culisăm draperia! 🙂

4 gânduri despre „Și perdelele au coloană vertebrală! Despre șine, galerii și un magazin online.

Adăugă-le pe ale tale

  1. Salut, Madi! Am descoperit “casuta Oliviei” acum citeva saptamini. Nu am reusit sa citesc toate articolele, insa am revenit pentru ca ce am citit mi-a placut. Acum citeva zile am batut din nou la usa, dar am vazut ultimul articol parolat. Nu mi-am pierdut speranta si iata-ma acum direct in casa ta, la propriu! 🙂 Ocazia perfecta sa te salut si sa-ti spun ca astept cu nerabdare noi articole (ma voi delecta cu cele vechi pina atunci, no pressure!:). Si apropo de subiect, cred ca perdelele si draperiile sunt precum accesoriile care intregesc o tinuta. Inainte de a incheia vizita mai vreau sa spun ca ai un living foarte primitor.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: