2020#18. Melodii.

18 ianuarie

Azi m-am simțit din nou copil.

Bine, mi se întâmplă des, dar în unele zile parcă sunt mai copil decât în altele. Așa că azi am luat taurul de coarne și am decis să merg cu Olivia la cinema pentru a vedea Frozen 2… a doua oară. Și nu pentru că ar fi insistat ea… ci pentru că îmi doream EU.

Prima dată când am văzut filmul s-a produs o eroare umană pe undeva și am ajuns la varianta 2D, nu 3D așa cum mi-aș fi dorit. Bună și aia, am stat cu sufletul la gură, am râs, mi s-a făcut și pielea de găină. Da, despre mine vorbesc, adultul de aproape 34 de ani. 🙂

M-am bucurat să văd în sfârșit o continuare a unui film care să mi se pară mai bună decât prima parte.

Eh, de la prima până la a doua vizionare am ascultat coloana sonoră integral de minim o dată pe zi. Și au trecut multe zile. Cred că dacă mă trezești noaptea din somn și îmi spui titlul unei melodii, pot să o fredonez instant. Mă rog, în limitele urechii muzicale din dotare. Cert e că melodiile sunt super catchy și îmi răsună în cap.

Așa că la a doua vizionare le știam cam pe de rost și a fost o experiență interesantă. Parcă m-am focusat mai mult pe melodii decât pe acțiune în sine și, pentru că am fost la varianta dublată, m-am mai enervat pe ici pe colo pentru că traducerea versurilor nu respectă mesajul original. Dar chiar și așa, toată coloana sonoră mi se pare genială pentru un desen animat.

O fi ciudat să zic că aș mai vedea filmul și a 3a oară, în varianta nedublata, special pentru melodii? Mai e cineva căruia îi răsună în cap „Lost in the woods” și zâmbește de unul singur gandindu-se la corul renilor pe post de backing vocals pentru Cristoph? 🙂

„Now I know you’re my true north
‘Cause I am lost in the woods
Up is down, day is night
When you’re not there
Oh, you’re my only landmark
So I’m lost in the woods
Wondering if you still care…”

Azi sunt recunoscătoare pentru toate melodiile care se lipesc de mine și aleg să mă urmărească și-n somn, pentru că muzica îți dă o stare de bine. Întotdeauna corelez cântecele cu momente din timp și am obiceiul de a aprecia muzica în funcție de clipele pe care mi le evocă.

Iar când citesc comentariile de pe YouTube, mă bucur că nu sunt singura nebună adultă îndrăgostită de Frozen 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: