„Numai proștii se vaccinează, deștepții trăiesc (sau nu?) liberi”

Să luăm, la întâmplare, următoarele extrase dintr-un prospect de medicament:

Ce zici, l-ai lua? Ai avea încredere într-un medic care ți-l prescrie?

Eu zic că nici nu ai ajunge să-l citești. E prospectul unui medicament pentru calmarea durerii acute, Skudexa, prescris în crizele de colică renală. Cineva din familie s-a ales cu el pe o rețetă, de curând.

Și da, răspunsul e că l-a luat, și tu l-ai lua, doar e un medicament prescris de medic, are afecte adverse, desigur, dar ce medicament n-are efecte adverse?

E doar un exemplu de care m-am lovit recent. Un alt exemplu e binecunoscutul Tamiflu, prescris de medicii de familie pe bandă rulantă înainte de pandemie, pentru combaterea simptomelor gripei și uneori chiar pentru prevenția ei. Și citirea acelui prospect îți dă palpitații, și la propriu și la figurat.

Dar am luat, mulți dintre noi, și Tamiflu, că doar ni l-a prescris medicul de familie, am auzit pe la cunoscuți că l-au dat copiilor, etc.

Cu toate acestea, noi ca popor, într-o copleșitoare majoritate, nu ne vaccinăm.

De frica efectelor adverse.

Iată ce găsim în prospectul vaccinului Comirnaty, produs de Pfizer:


Serios acum, pare mai infricoșător decât calmantul pe care l-ai lua fără să clipești? Mie îmi pare similar, ba chiar mai puțin alarmant.

Și cu toate acestea, ne e frică de efectele adverse ale vaccinului.

Nu pentru că ar fi mai mari, ci doar pentru că sunt în lumina reflectoarelor, pentru că sunt subiectul celor mai recente și populare conspirații.

Ah, da, pentru că nouă românilor ne plac conspirațiile.

Și noroc cu noi, acest popor orgolios și mândru, că va mai exista viață pe pământ după ce capii acestor conspirații secrete vor declanșa detonatorul ce îi va spulbera de pe fața pământului pe toți cei vaccinați.

Iată, după cum ne arată cele mai recente date, țările astea celebre pe care le invidiem pentru că au autostrăzi, industrie performantă, speranță mare de viață și în general condiții bune de trai, aceste țări în care românii ar emigra cu bucurie, sunt totuși populate de oameni majoritar proști sau iresponsabili, care aleg să se vaccineze chiar în proporție de 95% cu un vaccin despre care noi românii știm totuși că e periculos.

Acum, pe bune… nu e hilar?

Aceiași oameni care se fălesc că ai lor copii au plecat să muncească în Emirate, Canada sau în Danemarca, aceiași oameni spun că ei știu mai bine, că vaccinarea le limitează drepturile, că vaccinul îți scurtează viața.

Ah, apropo.

Eram în parc, săptămâna trecută. Olivia a venit cu o prietenă de-a ei la mine pe bancă, să-mi zică noutățile: Uite, Mihaela spune că oamenii vaccinați mor mai repede. Mă uit la Mihaela și o întreb: De unde știi? Am auzit acasă, zice ea. Inspir adânc și îi zic: uite, eu sunt vaccinată, și n-o să mor de la asta. Mihaela se uită la mine șocată: sunteți… vaccinată?

Cred ca nici dacă îi spuneam că am lepră nu era așa surprinsă. Mă rog, poate era, că n-ar fi știut ce-i aia.

Deci da, m-am vaccinat. Chiar în timp ce alăptam. Complet iresponsabilă, vor zice unii. Și familia mea s-a vaccinat, și a soțului. Trăim cu toții și nici nu suntem mai puțin liberi ca înainte.

Dar zău că nu-i înțeleg pe cei care nu au făcut-o încă. Pe cei care încă așteaptă. Pe cei care sunt convinși că virusul nu există. Sau că există, dar că nu-i va lovi rău chiar pe ei. Pe cei care nu cred în date. Pe cei care nu au modestia de a recunoaste ca poate nu le știu nici ei chiar pe toate și că înțelept ar fi să ne uităm și la ce fac țările mai avansate, să analizăm informațiile cu o gândire critică proprie (nu cu a celor ce vorbesc la TV), și să nu plecăm cu falsa premisă că poporul român e cel mai tare din parcare.

P.S. : Titlul articolului este, evident, sarcastic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: