Cum l-am adus la mine acasă pe cel mai tare instructor de yoga

M-am îndrăgostit de Yoga anul trecut, în perioada de lock-down. Ieșitul afară devenise un lux, de mersul la sală nici nu mai vorbesc, așa că am fost nevoită să caut alternative. Unde? Păi pe YouTube, desigur, rămăsese singura variantă.

Și așa l-am descoperit pe Tim Senesi, acest McDreamy al programelor de Yoga online.

Dar hai să dau mai întâi un pic de context.

Mai cochetasem cu yoga, ca formă de activitate fizică, de-a lungul timpului. Mergeam din când în când la clasele de la Worldclass și câteodată îmi plăcea, câteodată nu, în funcție de ce instructor prindeam. De fapt, în funcție de ce instructoare, pentru că eu una la Worldclass am prins numai domnițe. Aveau stiluri diferite de abordare a programelor, așa că și clasele variau destul de mult. Yoga mi se părea o activitate fizică cu potențial, dar de multe ori era plictisitoare, cu exerciții – deși grele – prea lente pentru firea mea agitată.

Pusă în fața situației de a urmări clase video, am trecut prin mai multe programe bine cotate de pe YouTube, până am rămas la Yoga with Tim. Pentru cunoscători, am încercat și Yoga with Adrienne, știu că are mulți fani, eu pur și simplu n-am simțit chimia.

(Sursa foto: Youtube, Tim Senesi channel)

O, dar am simțit chimia cu Tim 🙂 Știi cum se zice, că matematica poate fi minunată sau poate fi oribilă în funcție de profesor. Așa și cu yoga. Are băiatul ăsta un stil super-mega cil, e complet relaxat și zâmbitor, e în stare să vorbească în timp ce execută (și nu vorbește, apoi execută, precum majoritatea instructorilor), face glume finuțe, se uită mereu spre cameră când explică, pare că e acolo cu tine. Ah, și explică fix cât trebuie. Vorbește un pic despre cum funcționează corpul, mai amintește și numele originale ale posturilor, mai pune câte o întrebare retorică… iti zic, are un discurs perfect echilibrat. Iar la capitolul programe de exerciții, Tim Senesi are mai multe programe de tip challenge, de 30 sau 7 zile. Eu am făcut challenge-ul de 30 de zile din 2020 de 2 ori, zile cât de cât consecutive, am reușit să mă țin de el fără mare efort. Acum l-am luat de la capăt, vreau să îl termin și apoi să trec la Challenge-ul din 2021. Sigur, am mai chiulit în câte o sâmbătă sau duminică, dacă am fost plecată, dar în mare sunt foarte mulțumită de de consecvența de care am dat dovadă.

Toate programele Yoga with Tim se găsesc aici, organizate frumos în playlists.

Sesiunile de exerciții din Challenge-ul pe care îl fac eu au între 20 și 40 de minute, cele mai multe au 26-30. Sunt perfecte de făcut dimineața, după cafea. Le-aș fi făcut de fapt înainte, dar na, nu se poate, intervin responsabilitățile de mamă de copil mic. Programele sunt construite gradual, sunt complet free și fără reclame (yuuu-huuu!), nu simți deloc că ți se vinde ceva, deși Tim are și programe cu plată. N-am simțit nevoia să văd ce și cum, challenge-urile astea gratuite sunt absolut suficiente pentru cineva care vrea să facă yoga de întreținere.

(Aci sunt eu în vara lui 2020, când aproape stăpâneam Crow-Pose-ul. O burta și un copil mai târziu, Crow Pose fuse și se duse.)

Ah, și yoga, ca activitate sportivă după naștere, e o alegere excelentă. Mult streching, perfect pentru a întinde coloana chinuită de la alăptat și baby wearing, mult focus pe întărirea mușchilor pelvieni și zero țopăială. Oricât de agitată aș fi eu ca persoană, uite că cu Tim n-am reușit să mă plictisesc. Sunt în stare să fac excerciții de postură și de echilibru fără să simt că pierd timpul, iar la sfârșitul clasei chiar mă simt mult mai plină de energie. Și simt că mă dor toți mușchii pe care nu știam că îi am, în zone care de care mai dubioase. Semn că funcționează.

Cam atât am avut de declarat. Dacă vrei să încerci Yoga acasă, alege-l pe Tim. E o combinație șarmantă de McDreamy, din Grey’s Anatomy și Max, din New Amsterdam.

Ah, am omis oare să zic că e frumușel, că se filmează la bustul gol, în lumina apusului, și că are un câine creț? Nu c-ar conta, dar na… parcă altfel îți începi ziua făcând cast unui tip cu pătrățele pe TV-ul din sufragerie. Oameni suntem, viața e scurtă, să o umplem cu frumusețe, nu? Las aici niște mostre 🙂

P.S: soțul și-a dat binecuvântarea, nu că-i place prezența lui Tim la noi în sufragerie, dar o tolerează 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: