Oraselul cunoasterii, un loc perfect si pentru copii de pana in 2 ani

O zi ploioasa este cosmarul oricarui parinte, mai ales atunci cand vine dupa o saptamana insorita de-a lungul careia ti-ai imaginat un weekend de zbenguiala in parc. Si-atunci, ce sa faci cu cel mic? Pentru copii mai mari optiunile sunt ceva mai variate. Imi imaginez ca ii poti duce la un teatru, la un loc de joaca, la un film de desene animate. Dar piticii de pana in 2 ani iti restrang aria de posibilitati, si sincera sa fiu nici Bucurestiul nu e foarte ofertant din punctul asta de vedere. Cu cateva exceptii, printre care se numara Oraselul Cunoasterii.

Nu stiu daca multa lume a auzit de el, si cei care au auzit l-ar recomanda copiilor de varste mai mari. Pe buna dreptate, pentru ca este un loc educativ in care cei mici pot invata prin joaca despre fenomene fizice si naturale, pot experimenta, pot analiza situatii de tip cauza-efect. De altfel, si pe pliantele lor de prezentare se precizeaza ca locatia e destinata tuturor celor cu varste cuprinse intre 2 si 99 de ani 🙂

Ei bine, Olivia, la cele 19 luni ale ei, a vizitat deja oraselul de 3 ori. Si nu s-a plictisit nici ea, nici noi.

Oraselul Cunoasterii e adapostit intr-o casuta cu mai multe camere, fiecare avand un nume si o tema. De exemplu : camera senzoriala, camera laboratorului acvatic sau camera oglinzilor. N-o sa intru in detalii, o sa ma axez doar pe acele jocuri care mi se par potrivite unui copil de pana in 2 ani.

camera centrala

In mai multe dintre camere se gasesc puzzle-uri de lemn sau jocuri cu forme de lemn care trebuie potrivite pe diverse suporturi. Camera senzoriala ascunde un joc cu tuburi si bile, destinat sortarii culorilor, foarte iubit de cei mici. Interesante sunt si niste „saculeti” in care cei mici baga mana si pipaie diverse forme sau texturi ascunse acolo.

Oraselul Cunoasterii

Camera oglinzilor n-a avut foarte mare succes la Olivia deocamdata, dar e amuzanta pentru parinti, pentru ca isi pot vedea imaginea distorsionata in diverse moduri.

In laboratorul acvatic troneaza un recipient mare cu apa, pe care sunt montate diverse moristi, tuburi, pistoale cu apa. Nu sunt de joaca, ci de invatare 🙂 Pentru ca cu ajutorul lor se pot observa diverse fenomene – preferatul meu este un recipient care simuleaza un vartej de apa, in care poti arunca bile si poti vedea cum sunt trase la fund incet incet. Un copil asa mic nu intelege inca principiile fizicii, dar se amuza copios pentru ca e vorba de apa.

laboratorul acvatic

In camera centrala sunt mai multe jocuri cu bile care urmaresc un traseu, acestea fiind cele mai potrivite pentru copilasi micuti. Am apreciat faptul ca se gasesc prin colturi „inaltatoare” de la Ikea, pe care le poti folosi ca cel mic sa ajunga mai usor la unele dintre dispozitive.

laboratorul acvatic 2

De mare efect e un tub care sufla aer, cu ajutorul caruia trebuie sa incerci sa nimeresi cu o minge cosul de baschet. M-a amuzat sa vad ca multi copii reusesc sa faca acest experiment cu succes, fara sa stie vreo teorie, in timp ce parintii lor filozofeaza despre cum trebuie directionat jetul de aer, dar nu nimeresc cosul 🙂

Asta pe scurt. Pe lung – e un loc musai de vizitat, indiferent de varsta lui bebe, eu garantez ca isi va gasi ceva de joaca acolo. Pentru copilasi asa mici intrarea e libera, dar biletul parintilor costa 18 lei de caciula. Pare mult, dar comparativ cu o intrare la film sau la un loc de joaca sunt niste bani mult mai bine investiti.

Asa ca – sa nu ne mai speriem de zilele ploioase, caci Bucurestiul ofera ac si de cojocul lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: