Jocul zilei: Numește și găsește!

De luni pana vineri, când venim agale de la birou ca doi părinți obosiți ce suntem, dăm nas in nas cu Olivia-cea-niciodata-obosita, care are nevoie de activitate și de atenție.

Și na, câteodată avem idei, câteodată nu, si chiar și dacă avem idei e musai să le selectam pe cele mai dinamice, deoarece activitățile statice nu au mare succes.

Așa că e nevoie să descoperim sau să inventăm jocuri noi. De aici a apărut si ideea acestei noi categorii a blogului, sub umbrela căreia îmi propun să adun toate acele activități care au succes la noi si care se potrivesc unui copil hiperactiv. Asta înseamnă că vor fi jocuri care implică mișcare, doar ca o transformă dintr-o mișcare haotică intr-un cu scop.

Primul joc, invenție spontană, se numește Numește si găsește, nu implică niciun fel de recuzită și e foarte simplu. Regulile, dacă putem vorbi de așa ceva, sunt în poza de la începutul acestui post.

Exemplu:

– Olivia, găsește repede în casă un elefant si un clopoțel si adu-mi-le!

– Mami, găsește o păpușă si un melc!

Jocul e distractiv și oferă un scop copilului care oricum aleargă de colo colo prin casă. La noi a avut succes. Circa 4-5 ture. Bun si atât, repetăm și în altă pană de idei 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: