Despre strada nimănui și despre drumul unei sesizări prin birourile autorităților (in)competente

Pe 12 octombrie 2018 am trimis o sesizare către Administrația Străzilor București, Primăria Sectorului 1 și ADP Sector 1, anexându-i și o petiție semnată de 53 de părinți, cu urmatorul continut:


Accesul în incinta grădiniței 283 – Calea Floreasca, din Sectorul 1, se face prin Strada Țărmului, intersecție cu Calea Floreasca. 

Strada Țărmului este o stradă îngustă care nu are trotuar decât pe o porțiune foarte mică, se parchează și pe stânga și pe dreapta (unde există marcaje de parcare interzisă) și există un trafic intens la primele ore ale dimineții, deseori se crează chiar blocaje.

Astfel, părinții care își duc copiii la grădiniță pe jos nu mai au niciun trotuar la dispoziție odată ce intră pe Strada Țărmului, și sunt obligați să meargă pe carosabil, printre mașini, cu copiii de mână. 

Această situație reprezintă un pericol pentru copii, ținând cont de vârsta lor mică și de caracterul imprevizibil al miscărilor lor. De asemenea, nici mașinile nu au o vizibilitate foarte bună atunci când intră pe stradă.

De aceea vă solicit demararea unor lucrări de amenajare a unui trotuar pe partea dreaptă a Străzii Țărmului, conform imaginii atașate, astfel încât să se poată ajunge la grădiniță în condiții de siguranță. Atât troturarul existent cât și porțiunea e cărei amenajare o solicităm ar trebui delimitate de carosabil cu mijloace adecvate, pentru a evita parcarea mașinilor în acea zonă. 


23.10.2019 – Petitia a fost semnalata si de Hotnews.ro, cu ajutorul unor parinti.

Pe 31.01.2019, Primaria Sector 1- Directia Investitii redirectioneaza cererea mea catre Directia Transporturi.

Pe 07.02.2019, Primaria Bucuresti Directia Transporturi ma redirectioneaza catre Administratia Strazilor Bucuresti si catre Compania Municipala Parking S.A:

Pe 04.03.2019, Administratia Domeniului Public Sector 1 trimite petitia catre Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti, directia Investii:

Pe 12.03.2019, Compania Municipala Parking Bucuresti S.A trimite petitia mai departe catre Primaria Municipiului Bucuresti, Directia Transporturi pentru solutionare.

Pe 20.03.2019, Administrația Străzilor, Registratura Generală îmi trimite petiția către Municipiul Bucuresti Consiliul Local sectorul 1, Administratia Domeniului public, „intrucat strada nu se afla in administrarea Administratiei Strazilor”.

Observă cineva ca sesizarea mea a mers de colo-colo, pana a luat-o de la inceput?

Intre timp, pe trotuarul cu pricina nicio schimbare. Masinile tot acolo parcate neregulamentar in fiecare zi, copiii tot pe carosabil ajung la gradinita.

Asa ca pe 18.03.2019, am sunat la politie sa reclam faptul ca toate acele masini sunt parcate unde nu le este locul. Pe 19.03.2019, toata zona era goala. Coincidenta? Cred ca nu. Tot pe 19, in aceeasi seara, a mai parcat acolo o masina. Cateva minute mai tarziu, i-a aparut si o amenda in geam.

580 lei si 3 puncte, pentru curiosi.

Apropo, pentru cei care parcheaza acolo si in alte zone similare: daca lasi un bilet in geam cu numar de telefon si cu textul „SCUZE!!!”, asta nu schimba cu nimic faptul ca niste copii de 3-6 ani sunt fortati sa faca slalom printre masini.

Pe scurt, amenzile par sa fie singura solutie care sa functioneze. Poate in 2020, va exista si un trotuar, sau macar niste stalpisori. Eu am incercat. Daca de construit nu se poate, o sa sun la politie ori de cate ori va fi cazul.

Pentru cine mai are nevoie, acestea sunt numerele de telefon la care se raspunde, puse la dispozitie intr-un format frumos de catre GrowUp Romania:

Un gând despre „Despre strada nimănui și despre drumul unei sesizări prin birourile autorităților (in)competente

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: