Materiale de construcție premium la prețuri accesibile. Vis sau realitate?

E o noapte adâncă, fară urmă de stele, și eu merg printr-o pădure, orbecăind. Am memorat mental harta comorii și, dacă am calculat bine, ar trebui să ajung la gura peșterii în doar câțiva pași. 405, 406… 500 de pași. Am ajuns.

Întind larg mâinile și spintec aerul în toate direcțiile, căutând intrarea în peșteră. E aici, în stânga. Peretele cedează sub atingerea mea și pășesc timidă prin fanta de lumină care se creează. Închid ochii strâns, căci lumina se simte aproape dureros din cauza întunericului prin care am mers, dar nu rezist așa prea mult. Ard de nerăbdare să văd comorile ascunse aici, comorile pentru care am străbătut atâta drum.

Deschid ochii și privesc. Uit să mai respir pentru un moment. În fața mea nu se găsesc mormane de aur, nici bijuterii, nici lămpi fermecate. Nu. Peste tot in jur sunt materiale de construcții, tot ceea ce ți-ai dori dacă ai vrea să construiești o casă. Par a fi de calitate premium. Nu știu unde, dar sigur le-am mai văzut undeva, recent, foarte recent…

O, Doamne! De când visam la o asemenea comoară! Dau să întind mâna și să mângâi rolele de tapet PS International așezate chiar lângă mine, dar deodată se aude un zgomot asurzitor și imaginea se dezintegrează rapid.


Biiiip, biiiip, biiiip!

E sunetul ceasului deșteptător, care mă trezește din vis.

Mă ridic buimacă în capul oaselor și încerc să înțeleg ce s-a întâmplat, prinsă undeva la granița dintre conștient și subconștient. Îmi amintesc detaliile visului și zâmbesc. În dreapta mea, pe noptieră, stă laptopul pe care am studiat până târziu în noapte. E deschis la pagina Casei de comenzi vindem-ieftin.ro. 🙂

Așa se întâmplă când adormi gandindu-te la materiale de construcții, te urmăresc și-n vis, sub orice formă.

Totul a început în urmă cu un an, când ne-am decis sa ne construim o casă a noastră. Aveam deja un teren la Săbăreni, aproape de București, o achiziție curajoasă a soțului de pe vremea când nu mă cunoscuse încă. Ne-am gândit și ne-am răzgândit ani la rândul până când, primăvara trecută, am pus piciorul în prag și am decis că vrem să ne mutăm la casă.

Așa că am făcut proiectul, am obținut autorizația de construcție, am găsit o echipă de oameni cu experiență pe partea de manoperă, recomandați de niște prieteni, și am început să studiem piața materialelor de construcție.

Eh, aici lucrurile nu sunt atât de simple pe cât ai crede.

Eu una aveam o viziune foarte clară a ce NU vreau sa fac, trecând deja prin experiența construcției unei case în copilărie. Părinții mei erau și sunt în continuare oameni foarte atenți la bani, așa că au vrut să construiască cu materiale ieftine, pentru a-si putea ridica rapid casa la care au visat atât de mult. Toate bune si frumoase în primul an, numai că de la un punct încolo au început să cam scârțâie toate. Ușile aveau zile în care refuzau să se mai închidă perfect. Parchetul a început să se mătuiască pe ici pe colo. Chiar și sistemul pluvial cumpărat „la ofertă” a început să le facă probleme la ploile mai serioase.

Așa că exact asta nu vreau să repet. Nu vreau să construiesc cu materiale ieftine, ci doar cu produse de primă calitate, brand-uri cunoscute aparținând unor furnizori cu prestigiu. Într-un cuvânt, o casă premium.

Recunosc, am și un model care mă inspiră: visez la o casă ca cea a lui George Buhnici, construită din pasiune, cu atenție la detalii, cu materiale foarte bune și cu dispozitive inteligente peste tot.

Numai că la prima vedere calitatea dăunează bugetului. Și când te înhami la o casă… bugetul e clar un punct nevralgic și toată lumea tinde să facă economie.

Revenind la ziua de ieri, am aflat cu mare entuziasm de la un coleg de birou că mai există o altă modalitate de a economisi, fără a face rabat de la calitate. Dimpotrivă.

Am aflat că există Casa de Comenzi vindem-ieftin.ro – un reseller de materiale de construcție de la care poți cumpăra absolut tot necesarul pentru casă. Și e chiar recomandat să plasezi o comandă cât mai mare, pentru că ei negociază periodic direct cu producătorii, cumpără cantități en-gros la prețuri preferențiale și iți trimit ție toate produsele, direct pe șantier, fără a-ți mai percepe taxe de înmagazinare.

Eu una credeam cândva că, dacă mă dau peste cap și mă duc să cumpăr direct de la importator sau de la producător, o să fac vreo afacere. Numai că producătorii nu gândesc așa. Eu pentru ei sunt doar un client mic care vrea să cumpere câțiva metri de parchet, să zicem, deci n-ar avea niciun interes să-mi ofere vreo reducere. În schimb, conceptul celor de la vindem-ieftin are succes, pentru că ei cumpără volume mari din stocuri diferite și evident că obțin prețuri mai bune. Per total, dacă aleg să cumpăr produse din categorii diferite, pot face o economie de 10-20%. Și o voi face, chiar acum 🙂

Iau din nou laptopul și îmi studiez lista de produse pentru care urmează să le cer o cotație. Magazinul nu are prețuri pe site, și e normal să fie așa, deoarece prețurile finale vor fi negociate în funcție de cantitate și de volumul de cereri.

Am deja pe listă multe și mărunte, iar unele produse chiar mă fac sa visez cu ochii deschiși. De data asta nu mai visez peșteri și comori, ci îmi visez viitoarea mea casă și toate momentele fericite pe care le voi trăi în ea.

Privesc tabla faltuita Bilka și-mi imaginez liniile îndrăznețe ale acoperișului, panourile solare pentru casă pe care le voi monta pe latura sudică, precum și mansarda primitoare pe care o voi gândi dedesubt.

Privesc șipca metalică imitație stejar și îmi imaginez gardul care-mi va înconjura grădina, cu gazon englezesc, magnolie albă și trandafiri cățărători.

Privesc paleta de coloranți pentru var Caparol și aleg nuanța gri nordic cu grad mare de acoperire, apoi îmi visez interiorul cu influențe scandinave al camerei de zi. Mobilă puțină dar bine organizată, albă, covoare de lână, masă și scaune de lemn și o canapea în care să te afunzi cu drag la orice oră.

Privesc următorul produs, tamplarie PVC Salamander fereastra ADF, cu 5 camere de izolare termică și fonică, si visez la dormitorul călduros și liniștit, cu draperii înflorate și nuanțe jucăușe corai.

Lista mea nu e completă, de fapt de-abia am început. Dar azi e sâmbătă și nu ne-am făcut alte planuri în afară de a hotărî tot ce vrem să cumpărăm asfel încât să putem cere luni o oferta finală.

Până ieri, credeam că acea casă premium pe care ne-o dorim e doar un vis ambițios … și costisitor. Astăzi, sunt convinsă că el va deveni realitate fără să ne dăm peste cap bugetul.

E posibil. Trebuie doar să știi la cine să apelezi 😉


  • Articol înscris în competiția SuperBlog 2019
  • Sursa foto: vindem-ieftin.ro

Un gând despre „Materiale de construcție premium la prețuri accesibile. Vis sau realitate?

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: