Spune-mi ce fel de turist ești ca să-ți spun unde te distrezi vara asta

A venit și perioada aceea mult iubită a anului în care soțul îmi amintește că ar fi timpul să ne facem planurile pentru vacanța de vară și să ne alegem un sejur la mare. De fiecare dată, diplomația lui de a folosi persoana I plural – „să facem„, „să alegem” – mi se pare delicioasă. Pentru că, în realitate, misiunea lui se termină aici, la a-mi aminti. Iar întreaga responsabilitate a organizării – de la locație până la cazare și activități de petrecere a timpului – îmi revine mie.

Și zău că nu-i deloc o activitate ușoară! Uneori simt că ar trebui să-mi iau câteva zile de concediu doar pentru a-mi planifica… marele concediu 🙂 De ce? Pentru că fiecare membru al familiei are preferințele sale, profilul lui de turist, cum s-ar zice. Și câte persoane, tot atâtea dorințe, iar intersecția lor e foarte aproape de mulțimea vidă 🙂

Așa și anul acesta. După 2 zile de week-end și 3 nopți pierdute pe frontul căutărilor unui hotel cu piscină pe litoralul nostru, am izbutit! Dar, odată ce m-am văzut cu rezervarea făcută, am avut o revelație. Că doar lucrez în IT și scriu, zi de zi, linii de cod care să execute în mod automat acțiuni plictisitoare, cu efect inteligent. Mi-am dat seama că ar fi MI-NU-NAT să existe un program sau site web care să organizeze pentru mine vacanța perfectă, ținând cont de profilul fiecărui membru al familiei și de câteva preferințe.

Și pentru că îmi place să visez cu ochii deschiși, hai să-ți spun cum ar funcționa.

Introduceți profilul de turist și apăsați tasta Enter

Primul pas pe care trebuie să-l facă programul (hai să-i zicem „Asistentul Inteligent pentru Vacanțe Perfecte„) este să înțeleagă cu ce tipuri de turiști are de-a face.

Pentru a fi cât mai clară, o să exemplific chiar cu familia din dotare:

Eu sunt ceea ce se cheamă o fire activă. În context de vacanțe, asta înseamnă că pot fi un coșmar pentru cei de lângă mine, pentru că am nevoie de diversitate și de acțiune. Sunt în stare să mă trezesc la ora 6 pentru a mă duce să alerg pe plajă – cu condiția să nu străbat toată stațiunea până acolo -, să exersez sărituri în piscină 2 ore în continuu, sau să mă cațăr în copaci și să mă dau cu tiroliana.

Pentru că așchia nu sare departe de trunchi, Olivia îmi seamănă ca o picătură de apă. E genul de copil care n-a înțeles niciodată ce rost are să dormi ziua, în loc să folosești orice clipă pentru a face ceva distractiv. Pentru ea, vacanța perfectă la mare e una în care poate face castele de nisip dupa pofta inimii, se poate juca într-o piscină cu apă mică, iar dacă mai e și-un loc de joacă prin zonă sau se organizeză ceva activități pentru copii … deja vorbim de perfecțiune.

Soțul meu în schimb… cred că are rădăcini italiene. E la polul opus față de mine și de Olivia, pentru el vacanța înseamnă relaxare și confort. Are nevoie de saltea pufoasă, minibar în cameră și televizor cu LED. Nu acceptă niciodată o recomandare de-a mea de hotel până nu confirm că are restaurant cu toate mesele zilei asigurate și că poate bea și-un pahar de vin seara.

În plus, pe lângă restricțiile ce țin de profilul fiecăruia, am mai avea și niște preferințe generale: o stațiune cu vegetație bogată, pentru că nu ne place senzația de deșert, localizată mai prin centrul litoralului românesc, cât să poți ajunge rapid, dacă vrei să schimbi stilul, și-n Mamaia la plajele de fițe, și-n Vama Veche, pentru nostalgia tinereții.

Un hotel cu piscină pentru toate gusturile

Eh, acum pune-te în locul meu și încearcă să găsești, cu resurse manuale de timp și nervi, un hotel care să mulțumească toate personajele de mai sus (desigur, orice asemănare cu personajele reale din casa mea este pur, dar pur întâmplătoare).

Nu-i așa c-ar fi mai bine ca eu să dictez toate aceste caracteristici și preferințe unui program inteligent, cu recunoaștere vocală, iar acesta să proceseze tot și să-mi răspundă, în mai puțin de un minut, cu opțiunea perfectă care să ne mulțumească pe toți? Și nu numai că mi-ar găsi cazare, dar mi-ar detalia și toate facilitățile locației respective.

Parcă văd deja cum îmi apare pe ecran: Hotel Miorița Neptun – un hotel cu tradiție, dar proaspăt renovat și modernizat. Pentru profilul meu, Sufletul Distracției, potrivirea e de 95%. Hotelul e situat la pe Strada Trandafirilor (se putea mai romantic?), la 700 m de plajă, deci mă pot duce liniștită să alerg dimineața. La numai 15 minute de mers pe jos, putem ajunge la Paradis Land, un parc de distracții cu trasee prin copaci și tiroliene, perfect pentru a scăpa de caniculă, atât pentru mine cât și pentru Olivia. Că tot am ajuns la ea, pentru profilul ei potrivirea este maximă: piscină specială pentru copii, loc de joacă în interior și chiar activități creative în zile festive cum ar fi 1 iunie. Nici cu profilul Dolce Far Niente n-a dat greș algoritmul, căci aflu că au saltelele noi în camere, că restaurantul ne așteaptă în orice moment al zilei și că avem reducere la șezlongurile de pe plajele Steaguri sau Zorile.

Ar fi fost minunat dacă acest algoritm inteligent ar fi existat deja și mi-ar fi găsit Hotelul Miorița în mai puțin de 1 minut. Dar pentru că nu există, am ales singură hotelul, după ce am analizat zeci de alte opțiuni. Și tot pentru că nu există acest algoritm… o să-l scriu eu.

Până la urmă… deși profilul meu nocturn e de blogger, profilul meu diurn rămâne cel de programator 🙂

Așa că îmi deschid listă de clienți care vor să-mi testeze noul algoritm de selecție automată a unei vacanțe perfecte. Dacă vrei să participi, dă-mi de știre. Dacă nu, poate te inspiră măcar alegerea mea! 😎

Vacanță însorită!


🌞 Articol înscris în competiția SuperBlog 2019

🌞 Surse foto: hotelmiorita.ro și pixabay.com

5 gânduri despre „Spune-mi ce fel de turist ești ca să-ți spun unde te distrezi vara asta

Adăugă-le pe ale tale

      1. Se rezolva și cu banii. Când e gata aplicația, eu sunt dispusa sa plătesc pt sugestii.

        De o luna încerc sa ma motivez sa planific vacanta de vară. Încă puțin și nu mai plecăm nicăieri.

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑