Noua ta viață începe când înțelegi că nu ai decât una… (de Raphaelle Giordano)

Noua ta viață începe când înțelegi că nu ai decât una” a fost un titlu care m-a atras imediat ce l-am văzut. În ultima vreme îmi plac titlurile lungi, care ascund în ele promisiuni și hint-uri despre subiectul acțiunii. În plus, m-a bucurat existența acestui titlu, în speranța că – dacă va fi promovat – voi auzi tot mai puțin în jur vorbe precum „ai decât una” 🙂

Din păcate, conținutul cărții m-a entuziasmat mai puțin decât titlul. Mă așteptam la un roman în adevăratul sens al cuvântului, mai ales că autoarea a ținut să pună acel mic subtitlu pe copertă: roman.

Ei bine, cartea e mai degrabă un ghid de dezvoltare personală scris în mod creativ. În loc să plece de la niște concepte și să le explice atașând diverse povestioare, cum se practică de obicei, Raphaelle Giordano a ales să gândească o poveste cap-coadă, să construiască un personaj – Camille, și să îi urmărească transformarea introducând din loc în loc diverse tehnici.

Dacă ar fi să îi dau o notă acestei cărți privind-o dintr-o perspectivă beletristică, nota ar fi mică. Personajul principal e dezvoltat pe niște premise care cam scârțăie, nici nu reușește să devină simpatic, suferă o transformare parcă prea bruscă, pe un drum prea ocolit de obstacole. Pe scurt, mi s-a părut nerealist.

Același lucru îl pot spune și despre acțiune. De la intenție până la schimbare, personajul parcurge un happy path, fără sa se poticnească deloc. Dacă ar fi și în viața reală atât de simplu să schimbi totul la 180 de grade… 🙂

Dar dacă las la o parte cuvântul „roman” și mă rezum la a spune că am citit o carte de dezvoltare personală – atunci da, cartea a fost una bunicică. A avut structură, m-a ținut atentă, a inserat diverse „pilule de înțelepciune” sau așa zise tips & tricks fără să se repete vreun pic și fără să plictisească.

Așa că dacă ești în căutarea unei lecturi rapide care să te motiveze să schimbi ceva la tine și pe care să o poți parcurge cap-coada, atunci Raphaelle Giordano e o alegere bună.

Vei afla mai multe despre ancore pozitive, power songs, empatie emoțională, detașarea de etichete și prejudecăți… și multe alte concepte similare.

Dacă îți cauți o carte de citit la plajă, iarăși este o alegere foarte bună. Optimistă, veselă, încurajatoare. Un mix bun pentru o lectură de vară.

Soare blând și lecturi inspirate!

Un gând despre „Noua ta viață începe când înțelegi că nu ai decât una… (de Raphaelle Giordano)

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: