„Dungulița și primăvara” (de Tinca Celnicu & Zelmira Szabó) – o apariție proaspătă pe rafturile librăriilor

După mai multe simulări și după ce s-au jucat îndelung cu așteptările noastre, iarna și primăvara au căzut în cele din urmă la pace. Iarna și-a făcut bagajele și a plecat cu coada între picioare, lăsând în urma ei ghioceii timizi, vrăbiuțele zglobii și crenguțele înmugurite.

Dar, știți ce? Vestitorii primăverii nu se observă doar pe afară, prin natură, ci și… prin librării!

Spun asta pentru că în luna Martie o nouă cărticică pentru copii, primăvăratecă din cap până-n picioare, a văzut lumina tiparului și așteaptă cu nerăbdare să intre în casele fetițelor și băiețeilor de pretutindeni.

Dungulița și primăvara” este o carte dulce și jucăușă despre această primăvară nehotărâtă, despre copiii și animăluțele care o așteaptă cu sufletul la gură… dar și despre cum se vede ea prin ochii adulților.

Prin cuvinte meșteșugit alese, autoarea Tinca Celnicu a reușit să surpindă nerăbdarea și entuziasmul copilulului. Dar, cu talent și subtilitate, a făcut și un portret al adultului care a uitat să se bucure de frumusețea naturii, care e sceptic prin definiție și care găsește un motiv de cârcoteală sau de nemulțumire în orice s-ar ivi în fața lui.

Sunt puse față în față, într-o antiteză simpatică, optimismul lipsit de griji al copiilor vs pesimismul adulților cărora le ia mai mult timp să îmbrățișeze frumosul, copleșiți fiind de alte probleme „de oameni mari”.

Din fericire, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori în povești, binele triumfă iar soarele topește chiar și îngrijorările familiei Posac 🙂

„Până la urmă, deși s-au străduit să rămână îngrijorați și triști, doamna și domnul Posac au zâmbit și ei privind vrăbiile speriate de joaca Dunguliței.”

Și pentru că orice carte ilustrată are de fapt 2 autori, unul responsabil de cuvinte, altul responsabil de imagini, merită precizat că ilustratoarea Zelmira Szabó a făcut și ea o treabă excelentă, împodobind povestea cu o serie de ilustrații foarte haioase și originale.Per total, „Dungulița și primăvara” e un pachet de imagine & text foarte atractiv, care cu siguranță o să-i încânte pe cei mici.

Cartea se găsește în librării (încercați de exemplu Seneca AntiCafe sau Cărturești), dar și online, pe următoarele site-uri:

Lecturi inspirate!

2 gânduri despre „„Dungulița și primăvara” (de Tinca Celnicu & Zelmira Szabó) – o apariție proaspătă pe rafturile librăriilor

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: