Jurnal retrospectiv de recunoștință, varianta 2022

Încă un pic și pășim în 2023. Tic, tac…

Anul 2022 a avut multe furtuni, au existat destule spaime și motive de îngrijorare pe parcursul lui, și cu toate astea, acum la final, am senzația că totul a fost bine. Și n-am niciun regret sau părere de rău, ci doar motive de recunoștință.

Cum ar fi:

Suntem cu toții sănătoși. În ciuda lunilor septembrie, octombrie, noiembrie și jumătate din decembrie (da, „doar” 4) când am dat dintr-una intr-alta și am fost bine o săptămână da și una ba, în rest anul a trecut lin.

Nu am avut ocazia să luăm pastile de iod și sper să nici nu fie cazul vreodată.

Am făcut covid, în sfârșit, și a fost o formă ușoară. Cum s-ar zice, am bifat-o și pe asta.

Am reușit să ne plimbăm destul de mult, cu tot cu V cel micuț. Am fost în Olanda și Grecia, ca vacanțe mai mari, dar și prin țară în escapade scurte. Mă simt chiar foarte plimbata anul ăsta, în condițiile date.😀

M-am simțit foarte împăcată cu mine și disponibilă emoțional pentru cei mici, tot anul. Nu știu dacă am ales cele mai potrivite cuvinte pentru a exprima asta, cert e că am ajuns să mă simt bine în pielea mea și în familia mea, să nu mai fac comparații și să nu-mi mai pese de ce spun sau fac alții. Măcar in 99% din cazuri. Poate sună a ceva mic, dar știu ce lung a fost drumul până aici, asa ca îmi permit sa fiu mandra de mine.

A trecut un an intr-un rol nou, la locul de muncă, un rol de care mi-a fost teamă și în care n-am crezut că voi face față cu copil așa mic, dar totul a fost ok. M-am subestimat, ma descurc și ma voi descurca tot mai bine.

Am reușit să îmi creez niște mici rutine noi și să mă țin de ele. Nu-mi vor schimba viața, dar sunt bucuroasă că am reușit să mă țin de ce mi-am propus, zi de zi, pentru că aveam obiceiul să mă entuziasmez ușor și să renunț la fel de ușor. Sper ca la anul să mai adaug câteva motive de mândrie în buchetul micilor schimbări, cu efect pe termen lung.

Am reușit să mai citesc câteva cărți frumoase, deși mult mai puține decât mi-aș fi dorit. Asta e, sunt ani mai bogați și ani mai puțin bogați, din punctul ăsta de vedere, important e să nu fiu pe zero.

Am mai scris și pe blog câte un pic, deși ultimele luni de zile m-ar putea contrazice. Dar hei, spuneam că fac retrospectivă anuală, da? Funny fact, intr-o zi m-a întrebat un prieten ce s-a intamplat cu blogul, ca nu mai mergea site-ul deloc. Uitasem să reînnoiesc hostingul, de zile bune. Atât de prezenta am fost pe aici 😀

O și V au crescut și s-au dezvoltat frumos, fiecare în caracterul propriu. Relația dintre ei e încă timidă, e greu de trecut peste bariera diferenței de vârstă și de energie, dar măcar nu e o relație de antipatie. Există și potențial și speranță, răbdare să avem.

După un 2021 plin de temeri și de limite, în 2022 am redescoperit magia întâlnirilor reale cu oamenii. Părinți, rude, prieteni, colegi, ne-am revăzut față în față, ne-am îmbrățișat și am râs fără anxietăți. Am participat la niște evenimente frumoase, 2 nunti și un botez, am mers din nou la spectacole.

Și sigur ar mai fi și alte lucruri pentru care merită să fiu recunoscătoare.

Mulțumesc, 2022, bine ai venit, 2023!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: