Afacere cu suflet, caut broker financiar

articol-superblog

– Hai, mamă, să facem ceva cu talentul tău! Privește ce minunății ies din mâinile tale! Nu e păcat să le ții doar pentru tine, când s-a putea bucura de ele o lume-ntreagă?

Mama mustăcește, se eschivează, se lamentează: Că nu, că e greu, că e concurență, că de unde clienți. Dar începe să vizeze.

Si după luni întregi de tratative și muncă de convingere, ia naștere „Făcut de Buni”: o mică afacere de familie, izvorâtă din pasiunea mamei de a crea jucarii handmade, croșetate sau tricotate, pentru cei mici. De la primele jucării remarcate de prieteni pana la atragerea unor clienți noi prin recomandări și deschiderea unui PFA n-a mai fost decât un pas.

De atunci – acum doi ani și mai bine –  până astăzi, au ieșit din mâinile dibace ale mamei iepurași, girafe, șoareci, dar și rochițe fel de fel. A fost greu la inceput, mai ales că în România nu există un public prea numeros pentru jucării handmade, iar oferta producătorilor e destul de bogată. Competiție acerbă, cum s-ar zice.

– Dar oare la nemți nu s-or vinde mai bine? zice mama într-o doară. Ridic din umeri și îi  zic că nu știu, dar ideea mă urmărește.

Și așa am luat legătura cu magazin nemțesc. S-a arătat încântat de jucării și interesat de vânzarea produselor noastre peste granițe.

Wow, am dat lovitura!

Singura problemă de care ne împiedicăm e de natură financiară. Pentru a face față unor astfel de colaborări externe, e nevoie de stocuri mari de jucării realizate în avans. Asta implică și mână de lucru suplimentară, și cantități mari de materie primă de cea mai bună calitate. O noapte albă și două zile de calcule-n Excel ne dezvăluie amploarea visului nostru: cam 20.000 Euro.

Ne-am scotocit buzunarele și am spart porcușorul roz pentru zile negre, l-am intrebat și pe unchiul Grigore antreprenorul, am aruncat o vorbă și în curtea socrilor – degeaba! Am adunat cu chiu cu vai vreo 2000 de lei și 52 de euro și mai mult nu. Toți zic că ne-au împrumutat deja o dată, la începuturi, acum e cazul să găsim creditori mai înstăriți.

Clar, avem nevoie de un împrumut bancar!

De voie, de nevoie, ne-am pus pe căutat surse de finanțare. Am aflat astfel despre AVBS Credit, o companie de brokeraj bancar cu 10 ani de experiență pe piața din România, care asigură consiliere gratuită pentru a obține o soluție de creditare cât mai potrivită nevoilor noastre.

logo

– Gratuit? Cum sa fie gratuit? Sigur nu te păcălește internetul? – întreabă neîncrezătoare mama.

Îi explic că AVBS Credit lucrează în parteneriate cu o serie de bănci, de la care primește lunar un comision, în funcție de numărul de clienți și de dosare de creditare aprobate pe care le intermediază. Prin urmare, noi nu mai platim nimic.

Dar nu putem face noi același lucru? Mergem la bănci, cerem oferte, apoi le comparăm – zice mama, femeie orgolioasă, obișnuită să se descurce mereu doar prin forțe proprii.

Universul creditelor e o junglă din care tu, simplu amator, nu stii cum sa fugi mai repede. Dar  un broker financiar cunoaște secretele și știe cum să adune toate ofertele în timp record. Mai mult, ne întocmește dosarul, are grijă ca toate actele necesare să fie acolo, îl depune la bancă, îi urmărește traseul precum și întreaga evoluție a aprobării creditului.

Mamă, nu mai bine mai faci tu trei jucării, în loc să stai la coadă la bănci? Brokerul face asta pentru tine. Și am zis că-i gratuit?

Ok, mama e convinsă de idee, rămâne de văzut doar pentru ce tip de creditare trebuie să aplicăm.

Din cei 20.000 de euro de care avem nevoie pentru început, vrem sa cumpărăm stocuri de materiale, să mai angajam doua bunicuțe talentate și să începem să ne promovăm online. Așa că un credit OVERDRAFT pare a fi cel mai potrivit start pentru creșterea micii noastre afaceri.

Ovăr …ce? întreabă mama, incruntandu-si sprâncenele, asemenea andrelelor pe care le foloseste zi de zi.

OVERDRAFT. E un tip de împrumut pentru întreprinderile mici și mijlocii, dar și pentru PFA-uri.

  • Fără nicio garanție, dacă valoarea creditată e sub 10% din cifra de afaceri a anului precedent si mai mica de 25.000 euro
  • Cu garanție, în cazul unei sume de până la 25% din cifra de afaceri a anului precedent, dar de maxim 150.000 euro
  • Perioada de rambursare a creditului e de 12 luni, dar se poate extinde perioada de valabilitate.
  • Nu există comision de neutilizare a banilor
  • Rularea fondurilor  prin contul deschis pentru împrumut diminuează valoarea creditului și astfel se reduce suma pe care banca ar incasa-o din dobânzi

Mama nu mai are argumente de tip Gică-contra , ba chiar vrea să afle mai multe.

-Au și pagină de internet?

Au, sigur că au, uite-aici pe Google: „Visează…. Obține cu AVBS„.

-Pai ce sa mai visam, mai mamă, că de ani de zile tot visăm. Hai să și obținem acuma’!

Eu pun mana pe telefon să sun la AVBS, mama pe andrele sa nu piardă niciun moment de creatie. Visam in sincron la un Făcut de Buni care să treacă dincolo de granițe.

De sub masă, pisica închide ochii fericită și începe să toarcă. O inspiră și pe ea succesul nostru: se visează între munți de gheme colorate, înconjurată de soricei tricotați.

avbs


(Articol scris pentru Spring Super Blog 2017)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: