Împrumutul la nevoie se cunoaște

articol-superblog

Sorb agale din cafeaua matinală și-mi organizez taskurile pe care le am de făcut astăzi. De-asta îmi place să ajung prima la birou, pentru a lucra netulburată până vin restul gălăgioșilor.

Soare, liniște și pace. Prin geamul din dreapta se aud vag păsărelele. Mailul de serviciu e gol, nu arde nimic. La librăria de la parter erau reduceri. As putea sa cobor să-mi cumpăr o  carte.

Mă simt ca un cer fără pic de nor. Astăzi va fi cu siguranță o zi frumoasă.

Sunt întreruptă brusc din reveria mea de către curierul nerăbdător care îmi ciocăne în geam. Are un colet pentru colega Alexandra. Nu, nu poate să mai aștepte până vine ea. Da, trebuie plătit. Inspir adânc și scot ultimii mei 200 de lei din portofel.

Alexandra apare pe la 10. Uitase complet de curier, imi rămâne veșnic recunoscătoare pentru bănuții împrumutați. Nu, nu poate să mi-i returneze azi, că tocmai și-a platit rata la bancă. Mâine, sigur.

Inspir, expir, în definitiv nu aveam nevoie de bani astăzi. Cartea aia poate să mai aștepte 2 zile până la salariu.

Pe la 11, mă sună soțul. Îl simt că e stresat de la primele cuvinte, a uitat să mi se adreseze cu „păpușă”.

Cică am primit scrisoare care zice că nu am plătit fondul de garantare de la prima casă. Azi e ultima zi de plată, altfel ne alegem cu o executare silită. Nu, el nu mai are bani, că l-a împrumutat aseară pe Mihai, șeful lui. Sarbătorea nunta de aur, își amintise târziu, nu se putea duce acasă fără cadou, tragedia clasică. Soțul meu e ușor impresionabil și foarte empatic atunci când aude de perspectiva dormitului pe preș. L-a ajutat cu 300 de lei, să ia ceva frumos, că doar ne intră salariul în 2 zile și nu avem nevoie de nimic. A, și acum e musai să intre într-o ședință de 3 ore, deci să rezolv eu cu banca.

No bun, s-a dus tot zenul meu de dimineață.

Întreb în stânga, întreb în dreapta, doar-doar oi mai găsi un binevoitor cu portofelul sau cardul doldora de bani, sa mă ajute și pe mine cu cei 500 lei pentru fondul de garantare, să nu rămân fără casă.

Dan n-are bani, că și-a cumparat proteine. Laura i-a dat bani portarului de jos, care își uitase borseta acasă. Răzvan are prietenă nouă și e atent la fiecare bănuț, nu se știe când trebuie să cumpere un cadou de împăcare.

Speranțele mi se năruie, secundă cu secundă. Nu-mi rămâne decât bunul meu prieten, Google.

Credit online, împrumut urgent, caz disperat”

Dau de Telecredit. Oferă cele mai bune credite 100% online, în timp record. Îmi trebuie doar o copie dupa buletin și un extras de cont din ultima lună, încărcate pe site-ul lor, în contul pe care reușesc să mi-l fac în doar 5 minute. Am completat doar câteva date personale, venitul lunar și contul în care vreau să-mi fie virați banii. Îmi sclipesc ochii când citesc că imprumutul mi se va aproba chiar în cursul zilei de astăzi. Dobânda este ZERO, pentru că sunt la primul împrumut, data viitoare mi se va percepe o dobândă de 1,2% pe zi. Urmează să rambursez banii imediat ce primesc salariul, dar pot alege sa fac asta și mai tarziu. Perioada maxima de imprumut e de 30 de zile.

telecredit
(Sursa foto: telecredit.ro)

Nu-mi vine sa cred că e adevărat. Scanez buletinul, descarc și extrasul de cont din homebank, le încarc in contul Telecredit și aștept. Îmi rod unghiută cu unghiută, uitându-mă la monitor și reincarcand pagina de mail din 5 in 5 minute.

60 de minute și 7 unghii roase mai târziu, vine răspunsul: mi s-a confirmat creditul! După alte câteva momente primesc și SMS că mi s-au transferat bani in cont. 500 de lei, cei mai așteptați 500 de lei din viața mea.

Sun repede la bancă, aranjez cu transferul. Pfiu, au renunțat la amenințarea cu executarea silită. Cad ușurată în scaunul meu ergonomic și-mi șterg transpirația de pe frunte. Îmi fac și o programare la manichiură, peste 2 zile, când intră salariul.

Hai că ziua asta n-a fost chiar așa de ratată până la urmă.

Hey, Mădă, ai cumva să mă împrumuți și pe mine cu vreo 200 de lei până mâine? o aud pe Mihaela de alături.

Zâmbesc larg. E zâmbetul unui om care simte că are acum un mare as în mânecă

Miha, n-am bani dar am soluții! Ia deschide tu un browser și scrie: telecredit …. punct …. ro.

telecredit-banner
(Sursa foto: telecredit.ro)

Articol scris pentru Spring Super Blog 2017

Surse foto: telecredit.ro; pixabay.com

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑