Lego, Playmobil sau Boardgame închiriat, nu cumpărat? Se poate!

Cu ceva timp în urmă am convocat un consiliu de familie și am decretat că, la noi în casă, nu se mai cumpără niciun lego.

Deși Olivia e mare amatoare, la fel și eu (aham, încă îmi amintesc de weekendul acela în care am stat 4 ore, împreună, să construim castelul Elsei), deși Lego-urile sunt de calitate premium și mă uimește mereu atenția lor la detalii, am ajuns la concluzia că, per total, reprezintă o investiție proastă.

De ce am decis să nu mai cumpărăm Lego-uri

În primul rând, prețul este măricel. Lego-urile micuțe se învârt pe la 100 lei, cele mai complexe se duc spre 200, 300, 400… sky is the limit 🙂

Și poate că n-ar fi prețul o piedică, dacă măcar s-ar vedea în jocul de zi cu zi. Adică dacă s-ar juca Olivia cu un lego timp de o lună. Dar nu se joacă. Îl face, e de interes în ziua respectivă, maaaxim a doua zi, apoi noutatea pălește și decizi să pui lego-ul undeva și să-l scoți peste o lună, poate reînvie pasiunea. În momentul ăsta, noua jucărie se transformă din atracție în grijă:

Unde și cum depozităm construcția?

Cu lego-urile de tip duplo n-am avut probleme de-astea, toate piesele din lego-uri diferite stau bine mersi la grămadă într-o cutie. Dar astea cu piese mici, pentru avansați, sunt moartea pasiunii. Nu le poți amesteca, că dup-aia îți blestemi zilelele încercând să le separi (am testat eu). Nu prea-ți vine să le dezasamblezi, că te-ai chinuit. Asamblate, nu mai încap în cutiile lor originale. Vitrină specială pentru lego-uri n-am. Și lista problemelor ar putea continua.

Cum am migrat spre Playmobil

Seturile Playmobil sunt mai puțin tehnice decât cele de la Lego, pentru că nu au piese mici, geometrice, ci sunt formate din componente mai mari, care în final se transformă fie în construcții, fie în personaje. Am vizitat locul de joacă Playmobil în Malta, anul trecut pre-pandemie, și am rămas fascinați de varietatea modelelor și de potențialul de joc.

Așa că acum avem casa plină de dragoni din seria Dragons și de cai din seria Country. Pasiunile copilului nu se discută. Bine totuși că-s animale și nu alte ciudățenii.

Partea bună la Playmobil e că poți amesteca jocuri diferite și le poți ține laolaltă, fără să te temi că n-o să mai reușești să le asamblezi sau să le separi.

Chiar și așa, nici Playmobilul nu e ieftin, iar copilul se plictisește și de el, mai devreme sau mai târziu. (Mai puțin de Night Fury, dar asta e o excepție).

De unde pot închiria un Playmobil, un Lego sau un boardgame?

Așa că, după această introducere deloc scurtă, ce vreau să zic este că m-a entuziasmat să citesc articolul Prințesei Urbane prin care promova site-ul Evertoys.

Pe scurt, Evertoys e un serviciu (online) de împrumut de jucării și cărți, pe bază de abonament lunar. Prețul de bază e de 69 RON pe lună, dar în perioada aceasta au o campanie prin care, dacă donezi la prima comandă un pachet cu jucării sau cărți în stare bună, ai o reducere și plătești doar 39 lei pe abonamentul lunar, pe următoarele 4 luni, folosind codul de voucher faptabuna.

Campania asta de reduceri pe bază de donații e valabilă până la 1 mai.

Oricum, în acest preț, într-o comandă poți pune 2 jocuri și o carte. Există și abonamente mai scumpe, dacă vrei să ai acces la mai multe jucării sau la jucării premium (legouri foarte mari de exemplu). Se poate verifica, cu filtrele de pe site, care sunt jucăriile premium.

By default, poți ține o comandă timp de o lună, apoi alegi altceva și faci schimbul. Poți cere un schimb și mai des, însă vei achita contravaloarea extra a transportului și a dezinfectării.

Deci cum ziceam, eu am profitat de promoție și iată ce ne-am ales de 39 lei:

  • Un PlayMobil … bineînțeles, cu cai
  • Un Boardgame – Santorini
  • O carte – Potropica, benzi desenate

Spre marea mea mirare, toate păreau noi nouțe. La Playmobil chiar m-am simțit un pic prost desigilând toate punguțele, ceea ce mă face totuși foarte dornică și responsabilă să le returnez într-o stare la fel de bună.

Evertoys are și o politică în privința jucăriilor cu piese pierdute sau deteriorate, descrisă pe larg aici. În mare, uzura normală este așteptată și acceptată. La fel, nu e o dramă pierderea unor piese mici sau a unor manuale, deși în mod evident trebuie să încercăm să returnăm jucăriile așa cum ne-ar plăcea și nouă să le primim.

Tot pe site se găsesc detalii despre modul în care sunt dezinfectate jucăriile, aspect care ne preocupă cu atât mai mult în perioada asta de pandemie.

Boargame-ul ales s-a dovedit o alegere foarte inspirată, pentru că e bine făcut, Oliviei îi plac multe variantele astea 3D, care implică și construcție, și datorită unor cărți care se schimbă la fiecare joc promite să fie de fiecare dată altfel.

L-am jucat azi cu toții, în 3, e un joc de strategie foarte interesant, dar cu reguli simple, ușor de reținut de copii.

Avem o lună de zile să testăm toate super-puterile celor 30 de zei cu care putem juca 🙂

În concluzie, pentru mine primul contact cu Evertoys a fost unul extrem de pozitiv, am rămas plăcut surprinsă de toată interacțiunea și de starea excelentă a produselor primite.

Faptul că putem testa timp de o lună un boardgame și un playmobil măricel, cu doar 39 de lei, fără a-mi face probleme în privința depozitării lor ulterioare, mi se pare o afacere foarte bună. Deja am ochit un lego și un alt boardgame pentru tura viitoare.

Voi ați închiria un astfel de joc? Și dacă nu, de ce? Sunt curioasă ce argumente contra vedeți.

Un gând despre „Lego, Playmobil sau Boardgame închiriat, nu cumpărat? Se poate!

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: