Am citit cu emoție, am scris cu bucurie, am făcut ordine în rafturile virtuale, iar acum te invit alături de mine în mijlocul cărților pe care le recomand cu drag.
Cărți de ficțiune
Evanghelia după Pilat – Eric-Emmanuel Schmitt
⭐⭐⭐
O carte controversată, curajoasă. Un roman de idei, în care Schmitt merge pe un fir subțire, la granița dintre a crede și a nu crede în Iisus.
Soția Secretă – de Gill Paul
⭐⭐⭐⭐
Un roman curajos, care alege un moment încărcat de mister din istoria Rusiei, creează o poveste de dragoste în jurul unor fapte reale și continuă cu un „ce-ar fi fost dacă?„
Acolo unde femeile sunt regi – de Christie Watson
⭐⭐⭐⭐⭐
O poveste tulburătoare despre cât de puternică poate fi legătura dintre o mamă și copilul ei. O poveste despre puterea credinței, dar și despre pericolele încrederii oarbe. Despre tragedia de a rămâne singur, ca emigrant, într-o țară străină.
În Țara lui Dumezeu – de Tatiana Niculescu Bran
⭐⭐⭐
Se citește ușor și repede. Te ține cu sufletul la gură, te face să te revolți, te emoționează. Te introduce într-o lume străină ție și te expune la moduri diferite de gândire.
Fiica Ceasornicarului – Kate Morton
⭐⭐⭐⭐
Fiica Ceasornicarului are câte un pic din toate: dragoste, moarte, suspans, mister, istorie, artă. Vinovăție, suferință, incertitudine, teamă, speranță, bucurie, renaștere. E un cocktail reușit, o lectură plăcută, care te ține cu sufletul la gura până la final.
Să nu râzi :(( – de Raluca Feher
⭐⭐⭐⭐⭐
Amuzantă. Dureroasă. Ca un praf de sare pe o rană deschisă. Cartea asta e puțin despre mine, puțin despre tine, puțin despre prietenii din copilărie. E, mai presus de toate, o carte despre cicatricile din noi.
A tree grows in Brooklyn – de Betty Smith
⭐⭐⭐⭐
O carte frumoasă și delicată, care ar trebui citită de orice mamă de fată.
Scara lui Iakov – de Ludmila Ulițkaia
⭐⭐⭐⭐
Nu e o lectură facilă. E plină de idei, de paranteze, de gânduri. E atât de concentrată încât ajungi la final și te simți puțin pierdut. Dar merită.
Dimineți în Jenin – de Susan Abulhawa
⭐⭐⭐⭐
Dimineți în Jenin spune povestea mai multor generații de palestinieni, pe care războiul cu Israelul îi transformă în refugiați. E o poveste tragică, ce expune alt adevăr decât cel pe care îl vedem sau auzim la televizor.
Ora 25 – de Virgil Gheorghiu
⭐⭐⭐⭐⭐
Cartea asta m-a revoltat așa cum puține cărți au reușit. Atâta nedreptate la un loc e greu de digerat, cu atât mai mult cu cât povestea nu e una total fictivă, ci e inspirată din experiența autorului.
Biografii și autobiografii
Elon Musk, Tesla, Space X și misiunea construirii unui viitor fantastic – de Ashlee Vance
⭐⭐⭐⭐⭐
O incursiune fascinantă în lumea lui Elon Musk.
Sălbăticie – de Cheryl Strayed
⭐⭐⭐
O carte autobiografică, plină de introspecție și sinceritate. Călătoria lui Cheryl nu e doar una exterioară, prin munți, deșert sau zăpadă, ci și una interioară, de-a lungul căreia se regăsește pe ea însăși.
Dezvoltare personală
Noua ta viață începe când înțelegi că nu ai decât una… (de Raphaelle Giordano)
⭐⭐⭐
O lectură rapidă, care te poate motiva să schimbi ceva la tine, într-o manieră fluentă și atractivă.
Va urma 🙂